Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (92)

Esgalnor 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku jsem si myslel, že to bude na odpad, postupně to ale začalo pěkně ubíhat. Není to nic extra, ale je to poměrně zajímavá a rychle odsýpající jednohubka, která se zvládá otírat o spoustu problémů dnešní společnosti (od rasismus, přes xenofobii až po konflikt stáří vs mládí). Škoda jen, že klouže víceméně jen tak po povrchu a nezabředává hlouběji ani do postav ani do těchto problémů, protože jelikož není čas. Dialogové ztvárnění bez jakékoliv akce občas nudí, avšak je tu spousta prostoru pro nečekané zvraty, především finální plot twist byl senzační. Myslím, že jde rozhodně o kvalitní filmový debut, který měl sice o něco větší potenciál, ale stále se dá označit za celkem zdařilý. ()

HonzysKISS 

všetky recenzie používateľa

Bylo by to výborný, kdyby to nebylo tak zatraceně předvídatelný. Film určitě není špatný. Bude vás to nutit sledovat až do konce, protože každého musí zajímat, co se stane na závěr. Občas jsou i dobré dialogy, hádky (u kterých jsem se někdy dobře zasmál), příběhy těch lidí, dokonce se najdou i patrné zvraty. To všechno je super. Jenomže to celé bohužel kazí to, že většina smrtí byla fakt úplně jasná. To je ta největší škoda. Jiným slovem, až zbytečně moc se s tím srali. Na druhou stranu jsem spokojený s koncem. Kdyby to nedopadlo takhle, tak bych to hodnotil i mnohem hůř. ()

Reklama

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchá premisa, chytlavé zpracování, nic moc herectví, špatný závěr. Údernější pointa by tomu taky prospěla. Ale stejně se projevuje moje slabost pro tyhle minimalistické, lidskou psychikou v bezvýchodné situaci se zabývající, sci-fi záležitosti. Circle, i když asi mohl být i hlubší a z námětu by zcela jistě šlo vytáhnout ještě i podstatně víc, je v tomto ohledu opravdu zvráceně zábavný. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Niekolko desiatok ludí sa preberie na zvláštnom mieste a takmer na nič si nepamätajú. Každý stojí na červenej značke, ktoré spolu vytvárajú kruh. Hneď po prebudení ludia zisťujú, že akýkolvek krok mimo kruh ich ihneď zabije. Začína sa smrtelná hra, z ktorej môže odísť len jeden človek ako víťaz. - Obrovské prekvapenie. Kombinácie hororu a SciFi mi nesedia velmi dobre, lenže toto je hra o život, ktoré zase milujem, takže som takmer celú dobu sledoval na jeden nádych. Postavy boli velmi rôznorodé a myslím si, že by si tu mal každý nájsť svojho favorita. U hororu mám rád štýl čím viac ludí, tým lepšie, kvôli vysokému bodycountu, takže keď som videl počet postáv a zistil som, že pôjdu dole rad za radom, bol som vo svojom živle. Týmto sa však dostávam k najväčšiemu nedostatku tohto hororu. Pozor na jemný spoiler. Všetky smrti sú totálne jednotvárne a po niekolkých desiatkach úmrtí už tento fakt naozaj pôsobí negatívne. Celý čas som čakal, že nastane nejaký obrovský zvrat, lenže až do konca sa nič významné nestalo. Môže to znieť tak, že to bola len nezmyselná vyvražďovačka, v ktorej postavy padali rad za radom úplne nezmyselne, ale tak tomu nebolo. Nebyť toho slabšieho záveru dal by som pokojne 5 hviezd, ale v poslednej tretine sa to stalo napriek niekolkým zvratom dosť ubíjajúce, takže som sa na konci mierne prestával sústrediť. Celkovo je to ale absolútna bomba, ktorá ma nehorázne bavila. + herečka zo Saw V + herec z Nightlight + herečka z Finders Keepers ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, pričom každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred nich z podlahy vychádza zvláštny stroj vydávajúci podivné zvuky z ktorého šľahajú elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší prečo a z akých dôvod s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vybrať medzi sebou jedného, ktorý je na rade! Fuuu ha. Tak podobnosť s kockou tu síce je, no toto mi prišlo rozhodne z pohľadu myšlienky či pointy nápaditejšie. Divák očakávajúci gore, násilie, môže úplne ale úplne zabudnúť. Pravdou je, že keby si tvorcovia dali námahu aj v tomto smere, mohla to byť pecka! Lebo ten psychický boj medzi ohrozenými smrťou je takmer dokonalý. Osočovanie, napádanie, vyhrážanie, vykresľovanie samého seba ako dobráka od kosti, ale i vnucovanie či ubezpečovanie - nie nie, ja nie som ten "pravý" čo má byť na rade! Taktiež sa dostávame k osobným životom samotných účastníkov, ktorý sú buď dokonale šťastný, alebo naopak, niečo ich práve mimoriadne trápi. "Circle" je proste snímok pre úzku divácku kulisu, pričom do horor žánru sa radí len vďaka myšlienke! - 60% ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama