Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
Trailer 1
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrajú:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Recenzie používateľa maddy k tomuto seriálu (3)

Když se ztratíš v temnotě (2023) (S01E01) 

The Last of Us (game) meets The Walking Dead (series). Famózny začiatok, ktorý v prvých 40 minútach predstaví presne tú silnú, napínavú a emočnú scénu z úvodu hry, a ešte ju aj mierne obzvláštni a rozvinie, strieda pomerne obyčajná druhá polovica, ktorá mi skôr pripomenula sériu The Walking Dead. A to v tomto prípade nemyslím ako pochvalu, ale skôr narážam na tie neskoršie sezóny, kde sa riešili nezaujímavé vzťahy ako v telenovele. The Last of Us má síce vynikajúci casting (Pedro Pascal), hudbu po vzore hry, aj pomerne veľkú vernosť hernej predlohe čo sa týka jednotlivých scén a prostredia, no vo výsledku vzbudzuje skôr rozporuplné pocity, pretože mám zatiaľ pocit, že ten seriál sa minimálne v prvej epizóde nevie rozhodnúť pre koho chce vlastne byť a snaží sa zavďačiť všetkým, čo nikdy nie je dobrá cesta. A tak tu je niečo pre hororových fanúšikov, niečo pre casual TV viewers, niečo pre fanúšikov hry, niečo pre divákov hrou nedotknutých. No fanúšikovia hry si budú len odškrtávať povinné položky a žiadne prekvapenie, napr. prečo je Ellie taká dôležitá, na nich nebude fungovať ako moment prekvapania a seriál im logicky nemôže ponúknuť taký adrenalínový zážitok ako hra, a tí hrou nepolíbení sa mám pocit budú v prvej epizóde vo všetkých tých postavách, vzťahoch a fungovaní sveta o 20 rokov neskôr skôr strácať, nežby sa zžili s nejakou konkrétnou postavou alebo nepotrpezlivo čakali na ďalšie epizódy. Vo výsledku fajn, ale žiaden WOW moment sa nekoná a nateraz sa trochu obávam kam sa to posunie v ďalších epizódach. Craigh Mazin je možno skúsený tvorca a scenárista (Chernobyl), ale čo sa týka réžie, tak bohužiaľ režisér filmu Superhero Movie ... a je to poznať. CELKOVO: 7/10 ()

Nakažení (2023) (S01E02) 

Prakticky to isté čo predošlá epizóda, čiže trocha (pomerne obyčajnej) akcie s nakazenými a trocha (pomerne obyčajnej) vzťahovej drámy s ústrednými postavami, akurát o niečo svižnejšie vďaka kratšej stopáži. Seriálový The Last of Us má stále perfektné kulisy, výborných hercov, skvelú hudbu, kameru a prakticky sa na jednotlivé epizódy pozerá bez akýchkoľvek problémov, no nemôžem sa zbaviť dojmu, že celé je to vlastne akési nijaké a seriál nevie dostať vlastný ksicht. Tam kde bola hra unikátnym zážitkom s jedinečnou atmosférou a silnými postavami, seriálový The Last of Us je skôr len ďalší "zombie" seriál v rade akých sme tu už mali desiatky. Nemá žiadnu výraznú atmosféru, necítiť pri ňom ani kúsok napätia a ani s postavami sa po druhej epizóde nepodarilo zžiť naplno. Utratené peniaze od HBO síce vidieť v každom zábere, ale to jednoducho nestačí, chcelo by to oveľa silnejší režíjny rukopis a obávam sa, že režiséri, ktorí boli najatí na jednotlivé epizódy na to povýšiť The Last of Us na akokoľvek originálnejší seriálový zážitok jednoducho nemajú. Škoda, pretože The Last of Us má rozhodne potenciál na viac, než na réžiu akéhosi neskúseného Neila Druckmanna. CELKOVO: 7/10 ()

Drž mě za ruku (2023) (S01E04) 

Môže sa tam začať už niečo diať? Sme predsa v polovici seriálu. CELKOVO: 6/10 ()

Súvisiace novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (viac)

Reklama

Reklama