Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1

(séria)
Trailer 3
USA, 2023, 8 h 37 min (Minutáž: 43–80 min)

VOD (1)

Epizódy(9)

V roce 2003 pustoší planetu parazitická houba, která mění lidi v násilné predátory známé jako tzv. nakažené. O dvacet let později je ostřílený přeživší Joel (Pedro Pascal) najat skupinou rebelujících bojovníků za svobodu, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie (Bella Ramsey) pryč z represivní karanténní zóny. Z původně rychlé a jednoduché práce, se brzy stane brutální a temná cesta napříč postapokalyptickými Spojenými státy, kde se Joel a Ellie budou muset spolehnout jen jeden na druhého. (Magic Box)

(viac)

Videá (12)

Trailer 3

Recenzie (198)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Fantazie. Důkaz, že HBO na co šáhne, to se umí proměnit v diamant doby. Na rozdíl od jiných VOD služeb. Tento seriál dokazuje, že se to dá, že existuje možnost natočení povedené adaptace počítačové hry. Povedené v takovém duchu, že Vám mnohdy tu hru doslova připomene a zároveň to nebude blbé. Je teda pravda, že příběh je už sám o sobě dost silný, ale po technické stránce se vše také povedlo. Pátou hvězdu nedávám jenom za ten brutální LGBT tlak, který byl tlačen už hrou. A seriál v tom logicky pokračuje. ()

Algernons 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Adaptace nemusí být přesné, stačí aby byly dobré a nesly v sobě tu samou identitu jako původní materiál, což první série The Last of Us splňuje a vlastně je nejlepší v té první polovině, kde má největší svobodu a nejvíc mění věci, experimentuje a pokaždé krásně vypointuje jednotlivé díly a tak převádí ten příběh pro seriálové médium dobře, jak jen to jde. Druhá půlka na druhou stranu jen ubírá věci z předlohy a nenahrazuje je ničím stejně úderným a to je škoda. Zakomponování Left Behind přímo do děje také trochu kazí celkové tempo a narušuje to silně ten vztah ústřední dvojice, který pořádně 2 díly nevidíme před koncem a to prostě podráží trochu seriálu nohy... věřím že při zkouknutí na jednou bez týdenních pauz to tolik vadit nebude, ale i tak je to lehký problém. Nakonec to ale není tak věrný jak by mělo být a ani tak unikátní a nový, jak by mělo být a některý bonusy jsou prostě zbytečný, než co jiného. Produkce je neuvěřitelná a některá místa působí, jako by je vystřihly přímo ze hry, bohužel tomu zase podkopává lehce nohy necinematická kamera. Nakonec v čem tato adaptace selhala, bylo vyobrazení nebezpečného a nehostinného světa... jak nám má záležet na tvorbě léku proti nakaženým, když všehovšudy žádného nevidíme poslední 4 díly? Seriál zachycuje to podstatný, vztah Joela a Ellie a příběh jako takový, ale že by šlo o ultimátní adaptaci hry, to určitě ne... je to slabší odvar, který nenabízí dost nového na to, abych se k tomu kdykoli vrátil, přesto fajn alternativa pro nehráče. Ostatním doporučuji radši hru. ()

Reklama

ilemas 

všetky recenzie používateľa

Nechtěl jsem to vidět, jelikož nemám rád filmy podle pc her, ale humbuk okolo mě nedal, abych se nepodíval. Efekty dobré, herci nudní, místy dobré , ale celkově víceméně nudí. Třetí epizoda o buzerantech naprosto mimo, děsná. První a druhá epizoda navnadila, ale pak už je to jen nuda s sem tam povedenou akcí, al ejako celek mě to děsně nudí a na akci se mohu podívat jinde. Tess je nesympatické drzé děcko. ()

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prvá séria má skoro 9 hodín, ale scény s príšerami zaberajú, čo ja viem... 2O minút? Paradoxne to nielenže nevadí, ale naopak skôr vadia scény s nimi, pretože sú na jedno brdo, ich vizuálne stvárnenie by strašne chcelo pripomínať Guillerma del Tora, ale bez jeho šialenej a nepredvídateľnej fantázie a proste sú to klasické nudné akčno-trikové sekvencie, kedy sa sila oblúd drasticky mení podľa toho, či práve stoja proti zápornej vedľajšej postave, alebo proti hlavnej hrdinke/hrdinovi. Podobné scény z Resident Evilov ma bavili viac, tu už to bol ozaj vývar desaťkrát vylúhovaného čaju. Čo sa vizuálu týka, občas sa tvorcom nejakým zázrakom podarí prísť s omračujúcim post-apokalyptickým záberom, ale nedajte sa oklamať: to všetko sú max. desiatky sekúnd. Inak sa dej odohráva v hnusných interiéroch skromne zariadených miestností, v ktorých dakto, aby sa nepovedalo, rozhodil pár stoviek kancelárskych papierov po zemi, do rohu postavil vitrínku a následne do nej hodil kameň a voilá, máme na svete post-apokalyptickú výpravu. Okrem toho mi svet pod nadvládou mutantov pripadal až príliš zaľudnený a v rámci možností civilizovaný. Ono je fajn, že sa tvorcovia venujú skôr postavám, ich minulosti a vzťahom, než obludám a akcii, ale čo z toho, keď postavy sú strašne šablónovité a neukrývajú v sebe absolútne žiadne prekvapenie? Všetko ide vo vopred dlho dopredu odhadnuteľných koľajach. Rozmýšľam, či tu bolo niečo, čo ma aspoň mierne (v dobrom) zaskočilo... Asi nie. Nechýba samozrejme povinná výplňová pasáž, ktorá je umiestnená do minulosti jednej z postáv tesne po tom, čo sa v súčasnosti odohrá  (zdanlivo) neriešiteľný problém. Takže hodinu sledujeme flashback, ktorý je fajn, ale to je asi tak všetko a následne sa opäť vrátime do súčasnosti, aby bol neriešiteľný problém podrazácky vyriešený behom pár okamihov. Pedro Pascal a Bella Ramsey sú zdatný, relatívne funkčný pár a občas to medzi nimi vtipne iskrí, ale malo toho byť viac. Šialené je, že napokon je najkvalitnejšou epizódou mrazivý, veľmi smutný a hlboko ľudský homosexuálny diel poukazujúci na to, že vo svete plnom ľudského zla, malosti, xenofóbie a hlúposti, sa stále nájde zopár normálne a civilizovane uvažujúcich jedincov, ktorí radšej zomrú, než by sa z nich mali stať primitívi. Seriál mohol obsahovať niekoľko mimoriadne silných, intenzívnych, mrazivých a nezabudnuteľných scén a áno, skutočne k ním má solídne našliapnuté, ale nakoniec to nie je ono. Tvorcovia sa zjavne upokojovali vetou „ale veď takto to stačí“. Nuž... mne nie. ()

Motinski 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prvá séria adaptuje hru najpresnejšie jak sa len dá. Miestami až tak že hráči ani nemajú byť moc čím prekvapení. Identické lokality a situácie, no niekedy až moc veľká absencia nakazených. Celý svet kvôli tomu pôsobí menej nebezpečne a putovanie Joela a Ellie je síce atmosférické ale boj o život som si predstavoval trochu inak. Uvidíme čo predvedú v ďalšej sérii. Inak ale veľká spokojnosť. Pedro Pascal je Joel a ajkeď mi Bella Ramsey nesadla hneď, tak dramatické scény zahrala parádne. Niektoré časti boli citeľne slabšie (4,7) a niekedy mi vadilo keď sa pasáže skratili ajkeď to podľa mňa nemalo veľký zmysel, no našiel momenty kedy som nedýchal. Last of Us ma silný príbeh. Vie chytiť za srdce, rozplakať aj vytvoriť pocity úzkosti a smútku. Finále bolo super a technicky nie je moc čo vytknúť. Možno pár odflaknutych kamerových záberov. Veľmi sa mi ale páčilo rozšírenie niektorých liniek čo v hre prebehli inak. Kontroverzná 3. epizodá je skvelý príklad, tá bola podľa mňa bezchybná. Cameo úlohy pôvodných hercov z hry tiež potešili a najdôležitešie je že sa týmto asi definitívne zlomila kliatba herných adaptácií. 1. séria je krátka a označenie zombie trip nie je mimo, vedľajšie postavy prichádzajú a odchádzajú a naozaj veľké veci predviedlo až Last of Us part 2.  Kebyže nehrám hru asi som viac odpálený a možno by dám aj plne hodnotenie, zatiaľ čakám čo predvedú ďalej, potenciál je obrovský.  8/10 ()

Galéria (322)

Zaujímavosti (115)

  • Joel (Pascal) a Ellie (Ramsey) kráčajú a kamera sa presunie na hromadu mŕtvol spálených na nepoznanie. Klikeri sú slabí proti ohňu, takže týchto ľudí zabili nenakazení, pravdepodobne rebeli, ktorí slúžia ako hrozba pre túto epizódu. Je to vizuál, ktorý videohry často používajú na upozornenie hráča, že vstupuje do nebezpečnej osady a aby sa mal na pozore. Seriál robí presne to isté. (molcan2)
  • Kniha vtipov, z ktorej Ellie (Ramsey) číta, "No Pun Intended Volume Too" od Willa Livingstona, je presne rovnaká ako tá, ktorú používa vo videohre. Mimo boja Ellie vyťahovala knihu a čítala vtipy nahlas rovnako ako v tejto epizóde, pričom Joel (Pascal) reagoval podobne podráždene. Niektoré vtipy v seriáli sú dokonca presne tie isté, ktoré zazneli v hre, napríklad vtip o obálke, vtip o strašiakovi a vtip o hnačke. Craigovi Mazinovi sa páčilo použitie Elliinej knihy vtipov v hre a mal pocit, že jej zaradenie do série umožnilo efektívny vývoj medzi ňou a Joelom. (molcan2)

Reklama

Reklama