Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše sa rok 1984. Britskou premiérkou je Margaret Thatcherová, prezývaná Železná lady. V období  jej vlády  v krajine vrcholí štrajk baníkov. Počas  Pride v Londýne sa skupina aktivistov rozhodne pomôcť ich rodinám a usporiadajú pre nich zbierku. Odborový zväz baníkov sa však zdráha prijať ich pomoc . Dôvod je jednoduchý - neradi by čelili obvineniu, že   otvorene  sympatizujú s G& L  hnutím. Avšak  aktivisti  toto rozhodnutie  ignorujú  a vydajú sa priamo do menšej dedinky  vo Wallese, kde chcú zbierku odovzdať  priamo  ich rodinám. A tým začína mimoriadny príbeh  dvoch  odlišných komunít, ktorý nakoniec vyústi v prekvapujúce partnerstvo. (Film Europe)

(viac)

Videá (17)

Trailer 1

Recenzie (184)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tri hviezdičky sú maximom, ktoré som ochotný dať filmu, ktorý sa údajne opiera o skutočné udalosti, ale podľa môjho názoru príliš voľne. Už samotný koncept akcie "gayovia a lesby pomáhajú baníkom" je príliš riskantný na uveriteľnú realizáciu a režisér spravil príliš málo na to, aby sa rizikám vyhol. Pamätám si dobre na stávkové hnutia za vlády železnej lady aj na razanciu, s akou ich potláčala. O akcii spomínanej vo filme som pochopiteľne nikdy nepočul. Vychvaľované skladby som naopak počul mnohokrát, ale netuším, prečo by som mal film hodnotiť vyššie, ak v ňom zaznie niekoľko mojich obľúbených skladieb. Rovnako netuším, prečo je medzi žánrami filmu uvedená komédia. A na záver netuším, prečo toľko vypisujem o filme, na ktorý si o dva týždne možno ani nespomeniem. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

S tou veselohrou bych to malinko brzdil, téma je totiž zatraceně vážné. O Margaret Thatcherové toho moc z historie nevím, že se ovšem jednalo o politika naprosto neoblíbeného o tom nemůže být nejmenších pochyb. Nejvíce jsem spokojen s výběrem filmové hudby. Zpočátku jsem přemýšlel zda-li film spíše nevypnout, ale jsem rád, že jsem tak nakonec neučinil. 70% ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Matthew Warchus je neznamy reziser, ktory natocil akurat tento Prajd - buzny chcu pomoct akymsi ludom, no ti sa zdrahaju - aby neboli obvineni zo sexualnych deviacii- a o tomto sa toci film. Plany film, dejova linia ani nejestvuje, Enspigl pise cosi o tom, ze je to udajne nejlepsi a nejzabavnejsi komedia aku rok 2014 vyplodil - no, asi tazko. Interstellar je podstatne vyssie, je aj vizualne nadherny, tu som bol svedkom pribehu dvoch odlisnych komunit....... a nic mi to nedalo, len vatovo plane plky a kopu nudy : 25 % ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Fíha, o takom niečom som ani netušil, že sa udialo. Naozaj nevšedné spojenie homosexuálnych aktivistov a štrajkujúcich baníkov. A neuveriteľné, že ono to napokon aj fungovalo a vzájomná podpora sa ujala aj dlhodobejšie. Námetovo teda naozaj zaujímavý film. Ale musím priznať, že o týchto udalostiach a formovaní LGBT by bol určite vhodnejší dokument ako hraný film, ktorý v mnohých ohľadoch pôsobil dosť monotónne a bez poriadnej dejovej línie. Herecké výkony boli síce na vysokej úrovni, ale film ako celok by som naozaj radšej vymenil za dokumentárne spracovanie. ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Pride je vesměs pohodové a úsměvné dílko. V mnoha směrech může působit naivně, ale je to o té nadsázce, kterou film hojně využívá. Co se týče dojemnosti, v některých chvílích je to na hraně, ovšem v drtivé většině se ji tvůrcům podařilo docela s přehledem ukočírovat. Osobně jsem čekal o něco víc humoru a méně „životních rad“, proto dávám „jen“ slušné 4*. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 23. května 2014 na Cannes FF. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od 7. října 2013 do prosince téhož roku v Llandelio, Onllwyn, Slough, Beech Park Way a Londýně. (ČSFD)
  • Pieseň "For a Friend", ktorá hrá v záverečných titulkoch, bola napísaná pre reálneho Marka Ashtona. Bola zložená skupinou The Communards, ktorej členovia boli jeho kamaráti. (dwdb)

Súvisiace novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (viac)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (viac)

Reklama

Reklama