Reklama

Reklama

Legenda rozpráva príbeh najznámejších britských gangstrov, bratov Krayovcov, ktorí v polovici 60-tych rokov ovládali celý Londýn. Reggie a Ronnie, ktorého práve prepustili z väzenia, si upevňujú moc vo východnom Londýne, vedú krutú vojnu s gangom z južného Londýna a nadväzujú spoluprácu s americkou mafiou, ktorá má záujem presťahovať základňu z Havany do Londýna. Krayovci sa stávajú súčasťou londýnskej smotánky, sú vítanými hosťami na večierkoch všetkých bohatých a slávnych celebrít. Ich vplyv postupne prerastá do najvyšších vrstiev a nič ich nemôže zastaviť. Reggie sa zamiluje do miestnej krásky Frances a ožení sa s ňou. Aby splnil sľub svojej láske, rozšíri svoju činnosť na legálne obchodné aktivity a stane sa majiteľom niekoľkých nočných klubov. Nič však netrvá večne a impérium Krayovcov začne ohrozovať nielen polícia, ale aj samotný Ronnie, ktorého násilnícka povaha sa začne vymykať akejkoľvek kontrole. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (552)

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Slušná, drsná gangsterka o nemilosrdných bratrech, kteří poměrně brutálním způsobem vládli britským ulicím v 60. letech. Hardy v dvojroli je obstojný, ale nijak neexceluje a určitě potěší celá řada povedených (většinou krvavých) scén. Škoda, že se slušný rozjezd udrží do poloviny filmu, poté už dojíždí na neutrál. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Nebyť dvojitého Hardyho, ten film by nikdy neuzrel svetlo A-čkovej ligy a hlavne, celosvetovej pozornosti. Z dramaturgickej stránky je to, dá sa povedať, skôr nepodarok, než prínos. A tak je najsilnejšiou devízou filmu dvojrola zahratá jedným hercom. Posledná tretina na odzývanie. A to je veru zle. Čo dodať: Hardy je pán herec. Ale to už vieme dlhšie... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"A než začneme, znám jeden vtip. Moc pěknej. Paranoidní schizofrenik vejde do baru ..." Tak tohle nám Reggie nedovyprávěl, protože v tu chvíli Ron začal porcovat konkurenci. To bylo hodně vtipné a naštěstí tento vtípek nezůstal osamocen. O něco horší je skutečnost, že gangstery nemám rád, takže mě hra na to, že bratři Krayovi jsou takoví sympaťáci, co by ženu ani kladivem neuhodili, zase až tak moc nezaujalala. Přesto mě double Hardy bavil. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Nevím, proč by tihle dva pošuci Krayovi měli být legendami zločinu. On vlastně jejich příběh není ani moc zajímavý, natož aby se dal považovat za legendární. Celý film stojí hlavně na perfektní dvojroli Toma Hardyho a vtipně černohumorně pojatém stylu vyprávění (zvrhle srandovní headshot v poslední třetině neměl chybu). Režisér a herci dokázali i z nevýrazného příběhu vytvořit docela zajímavý a dost zábavný film a to se cení. 4*, i když trochu slabší. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Jediný film, v ktorom uvidíte Toma Hardyho, ako na gay párty pláca prakerom po zadku nahého kolouška. "Gayovosť" jedného z bratov je tiež strojcom najvtipnejšej scény filmu (prvé stretnutie s lasvegaským mafiánom Chazzom Palminterim). Zábavná gangsterka, stojaca viacej na cool exhibícii hlavného dvoj-herca, než na dramaturgickom dejovom oblúku. Práve vzťah medzi bratmi a ich odlišnosť, ktorú Hardy zvládol tak dobre, sú motorom filmu. Tiež ma potešilo zobrazenie londýnskeho retropodsvetia optikou americkych gangsteriek (Scorsese). Druhá polovica filmu by sa dala zrýchliť, no i tak dávam štvrtú hviezdu. Pre diverznosť Hardyho double-kreácie, ktorú skúmať ma proste bavilo viacej než som čakal. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (14)

  • Natáčení probíhá zejména v centru Londýna, konkrétně ve Waterloo v Roupell Street, v The Ivy House v Peckhamu, Watts Street v části Wapping, South London, East End, ve Vallance Road a na Burnham Beeches v Buckinghamshiru. (Zdroj: dailymail.uk) (Petrasuvicka)
  • Ronnie (Tom Hardy) byl nakonec v roce 1979 označen za šílence a zbaven svéprávnosti. (cihlenka)
  • Tom Hardy musel kvůli roli Ronalda Kraye nosit umělý nos. (Zdroj: dailymail.uk, twitter.com) (Petrasuvicka)

Reklama

Reklama