Reklama

Reklama

Ferdinand

  • Česko Ferdinand (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ferdinand je veľký býk s veľkým srdcom. Je to roztomilé, no trochu nešikovné až groteskne pôsobiace stvorenie, ktoré ale neznalí ľudia považujú za nebezpečné a zúrivé monštrum. Keď si jedného dňa Ferdinand neopatrne sadne na čmeliaka, ten ho štipne a Ferdinand sa splaší. Celú udalosť vidia vyhľadávači býkov do koridy a rozdivočelý Ferdinand ich uchváti natoľko, že ho okamžite chytia a odvezú. Ferdinand je ale odhodlaný vrátiť sa k svojej rodine a pomocou svojich nových priateľov sa vydáva na dlhú cestu Španielskom. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (19)

Trailer 1

Recenzie (160)

VeVa137 

všetky recenzie používateľa

Skvelé, skvelé, skvelé. Vtipné pre všetky vekové skupiny. Každých 5 minút zaznie nejaká parádna neotrepaná hláška na ktorej sa musíte smiať. A keď vám zrovna nie je do smiechu, tak naopak príde emócia smútku a súcitu. Ani raz počas filmu som sa nenudila, vždy sa dialo niečo nové. Scény neboli zbytočne zdĺhavé, slovenský dabing sa celkom vydaril. Záver teda rozprávkový a emotívny. Určite sa Ferdinand zaradil medzi moje obľúbené rozprávkové postavičky aj s kozou Lupe :). Kúpa DVD je istá. Rozhodne si to pozriem ešte pár krát :) ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Na novom animáku je pútavé sledovať viaceré atribúty, pričom samotná tematika je dobre uchopená. Málokto by veril, že z býčích zápasov, resp. prípravy na ne sa dá urobiť samostatný film a dostane aj solídne napísané postavy. Vychádzajúc z neznalosti knihy či témy má lokálny divák istú výhodu, cez protagonistu sa dostávame do nevídaných zákutí. Málokto pri detskom filme bude čakať sondu do taju koridy a autori rátajú, že poznáte aspoň základy (kto je toreador, ako súperí s býkom, či ho na konci aj zabije) – súčasne sa však netreba vystrašiť, že Ferdinand je násilný animák. Do arény sa pozrieme iba raz a väčšinu času trávime skôr na malebnom španielskom vidieku.Veľké plus patrí aj za vykreslenie samotného hrdinu. Ferdinand je dobrák od kosti, čo pri živote býka ide ťažko dokopy s možnými cieľmi (skončiť na tanieri či v koride), autori sa pasujú s jeho povahou i obrovskými rozmermi (pamätná scéna v štýle „slon v porceláne“). Ferdinand má akurát trošku dlhšiu stopáž, pár popových piesní by sme oželeli a niektoré opozerané chvíle vám vybavia iné animáky, no inak je to svieži originálny príspevok. 87% ()

Reklama

santiamén 

všetky recenzie používateľa

2/10 Zklamání. Animace na dnešní standard průměrná, humor neskutečně infantilní. Příběh samotný je plytký a vystačí vážně tak maximálně do kraťasu - tady tvůrci pro zjevný nedostatek materiálu zbývající (nekonečně dlouhou) stopáž vyplnili hromadou trapných tanečních scén a nesympatických vedlejších postaviček. K neuvěření, že se tenhle nepovedený paskvil hodnocením pohybuje ve stejné skupině animáků jako Bolt nebo Megamysl. Nesrovnatelná kvalita. ()

malylada 

všetky recenzie používateľa

Když nad tím přemýšlím, asi se jedná o nejlepší letošní animovaný film. Svižně od vyprávěná zápletka o přátelství, plná humoru a dojemných scén si dokáže držet vysokou laťku od začátku do konce. Mezi nejsilnější stránku patří prakticky všechny postavičky, na které se opravdu s úsměvem dívá a nelze s nimi dobrodružství neprožívat. Pořád se něco děje a tvůrci nikdy nespadnou na úroveň Mimoňů, trapného hašteření, pokud pominu scény s německými klisnami. Ke konci se jedna o slušnou akční jízdu, končící dojetím a nakonec jsem rád, že trailery nadmíru splnily mé očekávaní.......8/10 ()

lektvar 

všetky recenzie používateľa

… Predvidatelne? Je to animak. Kto neveril ze nemo prezije a simba sa stane kralom…? Surove? Tom a Jerry boli len horsie verzie Kennyho… Kone su namysleni hajzli, co sa boja igelitoveho sacku? … Fakt… Kozy su uletene diablove stvorenia co zozeru konzervu sardiniek..? …Nepustajte kozy ku autu!!!… Kravy ze su inteligentne? Kuknite si videa na nete alebo cestujte v case a zoznamte sa s maminou Kvetušou. Toto je Fantasticka oaza zvieracej hierarchie a inteligencie na farme. A kto pozna zvierata toto si uzije k smrti. Btw… Dakujem, ze tam nie su ziadne macky a psy. ()

Galéria (94)

Zaujímavosti (5)

  • Film je natočen podle knihy „The Story of Ferdinand“ od spistovatelů Munroa Leafa a Roberta Lawsona. (LuiCJ)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 12 000 pracovních míst. (BMW12)

Súvisiace novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (viac)

Reklama

Reklama