Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše sa rok 50 pred Kristom. Celá Galia trpí v obkľúčení Rimanov. Celá? Ale kdeže! Hŕstka nepoddajných Galov sa naďalej vysmieva priamo do zobáka slávneho rímskeho orla a odoláva jeho vojnovým výpadom. Julius Caesar je nesporne vynikajúci stratég a vojvodca, ktorý doteraz nenašiel premožiteľa. Aj teraz vymyslel geniálne ľstivý plán, ako sa drzých Galov zbaviť raz a navždy. Obalamutí jednoduchých vidiečanov kúzlom civilizácie a postaví im monumentálne rímske stavby z mramoru. To však v praxi zmenamá, že im vytne všetky lesy a na ich mieste postaví mramoráky - teda sídlisko mramorových panelákov s honosným názvom Sídlo bohov. Lenže Asterix a Obelix nadovšetko milujú svoju malú dedinku, ukrytú v hlbokom lese, ktorý je plný jedlých dobrôt a chutných diviakov. Nemôžu predsa dopustiť, aby sa z ich milovaného domova stal bezduchý turistický skanzen. A tak nabrúsia všetok svoj dôvtip a pokúsia sa prefíkaného Caesara v tejto podlej bitke poraziť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (290)

honajz 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že tenhle díl se nejvíce přibližuje onomu skvělému humoru raných Asterixů, než se z toho stal víceméně kšeft, navíc to má chytrou myšlenku (zničit nepřítele asimilací a nabídkou moderní zábavy) a i když s drobnými slabinami, tak vypointovaný scénář. Nečekal bych také, že uvidím Asterixe s Obelixem poražené a nedobrovolně zajaté. Navíc lidé z vesnice jsou zde vykresleni tak, že nebýt nápoje, jsou to chabrusové par exellence, a navíc u nich najdeme povícero spíše negativních vlastností, pro něž by je člověk nemiloval. Ale sami si naštěstí nakonec uvědomí, jaký styl života mají nejraději. Příjemně pobavilo, a i když se to i přes krátkou stopáž nějaké té vatě nevyhnulo, připomnělo mi to staré dobré díly, vtipy byly také dobře načasované, takže za mne spokojenost. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Stoprocentní Asterix, tady není co řešit. Snad jen kdyby Philippe Rombi složil hudbu alespoň trochu ve stylu Vladimira Cosmy, bylo by to ještě lepší, ale jinak mě opravdu nenapadá žádná výtka. Rozdíl mezi nahlouplým Asterixem a Vikingy a tímhle svěžím dílem, které zachovává ducha komiksů a přitom působí moderním dojmem, aniž by v něm museli být puberťáci a narážky na 21. století, je snad až propastný. ()

Reklama

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Zdaleka nejlepší Asterix za posledních třicet let; což sice svádí k uštěpačnému bonmotu ve stylu "slepý mezi jednookými králem", ale ono je to tentokrát tak dobré, že bych se to nebál postavit hned za Překvapení pro Cézara a 12 úkolů. Nechybí tomu totiž kouzlo i humor starých dobrých animáků, je to hravé, sympaticky střelené, má to slušně prosícího setníka i spád a navíc je to skvostně vybalancované pro celou rodinu; (nejen) děcka se pobaví nad všemi těmi eskapádami a dospělí se také díky satirické asimilačně-přistěhovalecké rovině nudit nebudou. Vrcholem pak scéna integrace Galů na song od osmdesátkových guilty pleasure "klasiků" Ricchi e Poveri. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Konečne po dlhej dobe Asterix, ktorý mi spravil radosť. Nielen novou výbornou 3D grafikou, ale aj zábavným dobrodružným príbehom, v ktorom sa veľký Caesar rozhodol postaviť hneď v susedstve neohrozenej dedinky Galov sídlisko s mrakodrapmi. Už len ten kontrast, kde na jednej strane je ultramoderné mesto a moderná civilizácia a na strane druhej barbarský svet a stará známa dedinka kde sa predávajú hlavne ryby a štíty, ma náramne pobavil. Nehovoriac o problémoch, ktoré sa vyskytli pri stavbe a spolunažívaní oboch svetov. Výborný animák na oddych a relax po nedeľnom obede. 80/100 ()

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Je asi jasné, že s hodnotením pôjdem dolu (lebo veď ide o rozprávku preboha!), ale momentálne som nadšený cca z troch dôvodov: Po všetkých tých hraných sfilmovaniach, kde by sa našli aj lepšie aj horšie kusy... Je tu konečne animácia takmer identická s komixami, ktoré sme v čítanej podobe hltávali pred 15imi rokmi. Takže 1) NOSTALGIA. 2) Všetky kameá a nenápadné parodovanie snáď každého blockbustru, čo hollywood vypustil cca od roku 2010. Ale hlavne a predovšetkým: 3) SCENÁR! Zápletka je oproti všetkému čo nám Uderzo s Goscinim servírovali doteraz bezmála geniálna! A toto ma dostalo, lebo kto by čakal v klasicky banálnej kreslenke čosi, čo by sa dalo objektívne nazvať "inteligentný príbeh". ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (8)

  • Písnička, která ve filmu zazní, je „Sarà perchè ti amo“. (mar48)
  • Jedna z postáv sa volá "Travaillerpluspourgagnerplus", čo znamená: pracuj viac, aby si zarobil viac. Bol to slogan Nicolasa Sarkozyho, keď kandidoval za prezidenta Francúzska. (megajalec)
  • Vo filme je viacero odkazov na iné filmy. Keď v závere Obelix behá po múre a hádže po Rimanoch, je odkazom na film King Kong (1993). Panoramix v závere vypustí čarovný nápoj zhora na Galov, jeden z nich drží Asterixa ako Kopa v Leví kráľ (1994). Panoramix pred Rimanmi chce uchrániť čarovný nápoj a povie formulku "neprejdete", čo povedal Gandalf v Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001). (megajalec)

Reklama

Reklama