Reklama

Reklama

Mel Gibson sa vo filme V mene krvi (Blood Father) predstaví tentoraz v úlohe bývalého člena motocyklového gangu Johna Linka, v súčasnosti majiteľa tetovacieho salóna. John však nie je len bývalý motorkár, ale aj opilec a narkoman. S pomocou kamaráta Kirbyho (William H. Macy) sa však snaží sekať dobrotu, čo mu ale nikdy dlho nevydrží. Keď sa Johnova šestnásťročná dcéra Lýdia (Erin Moriarty), dostane do problémov s drogovými dílermi potom, čo je namočená do krádeže špinavých peňazí, rozhodne sa pre zúfalé riešenie – zavolá otcovi, s ktorým sa niekoľko rokov nevideli. Pod jeho ochranou však vidí najlepšiu šancu na prežitie. John spraví po čase prvú správnu vec a aj za cenu možného návratu do väzenia sa rozhodne svojej dcére pomôcť. Krvavá cesta môže začať... (Continental film)

(viac)

Videá (5)

Trailer 3

Recenzie (394)

tron 

všetky recenzie používateľa

„A potom proste len poviete ďakujem.“ Po dopozeraní tohto drsného filmu som si schválne prezrel Gibsonovu filmografiu, aby som netrepal sprostosti a tak môžem s čistým svedomím skonštatovať túto vec: videl som ho v drvivej väčšine jeho filmov a nikdy nebol lepší. Párkrát bol možno podobne dobrý (Znamenia, Výkupné, Odplata, Údolie tieňov, Expendables 3), ale lepší nebol. O to viac zamrzí priemerný, miestami až jemne nablblý scenár. No tvrďácky suverénna réžia a sebavedomý Gibson to vcelku dostatočne maskujú resp. kompenzujú. Nanešťastie, akonáhle Gibson z tváre zhodí svoju úžasne monštruóznu bradu, intenzita jeho výkonu slabne. Avšak V mene krvi je stále kvalitka. Kriminálna zápletka je úplne nezaujímavá, plná klišé (vylákanie dcéry, „zradca“) a kašle na základné veci (fakt by som rád videl súdny proces, na základe ktorého bola dcéra oslobodená od takých mimoriadne závažných trestných činov). No len čo sa začnú riešiť osobné vzťahy medzi otcom a dcérou, je to silné a dojemné. Akcie je minimum, ale tých pár desiatok sekúnd, čo tu je, je nakrútených s nekompromisným prehľadom. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Blood Father není ničím ohromující ani novátorský snímek. Nemá ani předpoklad stát se budoucím kultovním filmem v rámci žánru, ovšem rozhodně jde o solidní příspěvek do filmografie Mela Gibsona, který mě bavil od samého začátku až do úplného konce a to takovým stylem, že jsem se ani u jedné scény nenudil. Richetův počin neoslní ani příběhem, který je značně jednoduchý a předvídatelný, avšak není to vyloženě na škodu. Mel Gibson možná ztratil popularitu v hollywoodských studiích, znepřátelil si řadu fanoušků a zprotivil se kolegům ze showbyznysu, ale svůj herecký talent a um rozhodně nikde "neprošustroval" a nepotratil, tudíž Blood Fathera táhne nejen svým silným charismatem, jež je podpořeno plnouvousem, hlubokými vráskami, namakanou postavou a šedinami, přičemž i poté, co si vousy oholí, zůstává mu šarmu na rozdávání. Mnozí diváci možná očekávali spanilé a velkolepé finále, kterého se sice nedočkají, avšak to, které nám tvůrci nabídli, se mi zamlouvalo, neboť působilo tak nějak uvěřitelněji, než kdyby hlavní hrdina vystřílel obrovský gang. Pochválit musím také prostředí, v němž se děj odehrává, herecké výkony Erin Moriarty a pochopitelně Gibsona, jemuž postava Linka, někdejšího mizery, jenž se snaží stát se lepším člověkem, neskutečně dobře sedla na tělo a tvoří tak určitou paralelu s bouřlivým osobním životem herce. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Taký klasický thriller 90tych rokov 20.storočia je dnes v podstate už celkom legitímnym sub žánrom. Ale áno, je to sto krát prevarený žáner a námet, ale nie je to úplná nuda, ani totálne klišé. Nie je to len o Gibsonovi, vďaka ktorému je to o úroveň vyššie. Mel Gibson nie je superhrdina, ktorý dokáže likvidovať protivníkov, ako Liam Neeson v 96 hodín. Nie je tu toľko akčných scén, ani desiatky gangstrov, je ich približne toľko, ako prstov na jednej ruke. A navyše žiaden dokonalý happyend, ako v spomínanom Takene. Ja som pôvodne nečakal nič dobrého a preto som bol príjemne prekvapený. Plus v porovnaní s komerčnými blockbustermi, ktoré okrem komiksov, ponúkajú len pokračovanie, reštarty a remaky a bohužiaľ v drvivej väčšine som bol sklamaný a asi nielen ja, táto jednohubka bola príjemne osvieženie. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Toto mi urobilo dobre. Nech je Mel Gibson akýkoľvek človek, rozhodne je dobrý herec.Aj tento priamočiary akčný film v štýle "dcéra sa dostala do sračiek, z ktorých ju musí vysekať drsný tatko" suverénne drží na svojich trénovaných pleciach. S dcérou im to spolu šlape (výborne napísané dialógy), lotri sú odporní, prestrelky krvavé, púšť madmaxovská. Po tej záplave digitálnych veľkochujovín leta 2016 je toto balzam na dušu. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

V době, kdy může drsňáka hrát i Ryan Gosling je nesmírně osvěžující vidět Mela Gibsona jak si to nehorázně dává. Je to pořád megabadass a tu zkrachovalou roli mu prostě žeru i s navijákem. Bylo vtipný, jak si jeho postava uvědomovala, že ta jeho dcera je kráva a tak jí celej film stíral, že z ní bude do tejdne šlapka atd. Parádní oddychovka. ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (9)

  • Film bol v post-produkcii takmer dva roky. Natáčanie v Novom Mexiku prebiehalo od 5. júna do 3. júla 2014, no premiéra sa konala až 21. mája 2016 na festivale v Cannes. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama