Reklama

Reklama

Dáma v zlatom

  • Česko Dáma ve zlatém (viac)
Trailer 1

DÁMA V ZLATOM rozpráva pozoruhodný skutočný príbeh ženy, ktorá sa rozhodla dosiahnuť spravodlivosť a za každú cenu bojovať o dedičstvo, ktoré jej rodine právom patrilo. Šesťdesiat rokov potom, čo bola nútená utiecť počas druhej svetovej vojny z milovanej Viedne, sa Maria Altmannová (Helen Mirren) sa rozhodne získať späť rodinný majetok zhabaný nacistami. Patria k nemu aj umelecké diela nevyčísliteľnej hodnoty, medzi inými aj slávny Portrét Adele Bloch-Bauerovej I od Gustava Klimta, ktorý sa stal národným pokladom. Za svojho právneho zástupcu si vyberie nie veľmi skúseného, ale o to odvážnejšieho mladého muža Randyho Schönberga (Ryan Reynolds). Spolu sa pustia do zdĺhavého a náročného súdneho sporu s rakúskou vládou a Najvyšším súdom USA, ktorý sa napokon stane jedným z najznámejších reštitučných sporov v histórii. (Forum Film SK)

(viac)

Diskusia

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnotenie, recenzie)

Tento film bohužel nedokážu plně docenit prostě proto, že neumím německy a verzi, kde by byla němčina přeložena, jsem nenašla. Takže velká část děje pro mě zůstala nepochopená. 

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

bagger95

bagger95 (hodnotenie, recenzie)

BrunoAnthony

To vis, smudlo. Zidi nemaj nic lepsiho na praci nez vsechny ostatni oblbovat a delat ze sebe chudacky. Uz chybi jen Lobotomio a Mila Rozner se svymi pseudokoncentraky. 💩

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

MurielRezek

MurielRezek (hodnotenie, recenzie)

Všem, kterým se film líbil a které svým tématem oslovil, doporučuji zajímavé a poutavé čtení kunshistoričky a novinářky (která byla "u toho") Anne-Marie O'Connorové. Stejnojmenná knížka vyšla v roce 2012 v nakladatelství Metafora ke 150.výročí narození Gustava Klimta.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Martin741

Martin741 (hodnotenie, recenzie)

dalsi nadhodnoteny blbowoodsky blabol? Symon Curtis mi ako rejza hovori hovno ....

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Hal_Moore

Hal_Moore (hodnotenie, recenzie)

Woman in Gold dostal od MPAA přístupnost PG-13 (some thematic elements, brief strong language).

Súvisiace novinky

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (viac)

Reklama

Reklama