Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Posledný prípad Sherlocka Holmesa prináša nový pohľad na svetovo najznámejšieho detektíva. Príbeh je zasadený do roku 1947. Starnúci Sherlock Holmes sa vracia zo svojej cesty do Japonska, kde sa pri hľadaní vzácnych rastlín so silnými regeneračnými schopnosťami stal svedkom skazy spôsobenej jadrovou vojnou. Teraz si užíva odpočinok vo svojom odľahlom vidieckom domčeku na pobreží, kde žije iba v spoločnosti gazdinej a jej dospievajúceho syna Rogera, a svoje posledné dni napĺňa chovom včiel. Holmes, ktorého pomaly začína zrádzať pamäť, vkladá do chlapca všetky svoje nádeje pri rozpletení okolností prastarého nevyriešeného prípadu, kvôli ktorému musel odísť do dôchodku. Zároveň túži získať odpovede týkajúce sa tajomstva života a lásky - skôr, než bude príliš neskoro. (TV Markíza)

(viac)

Videá (7)

Trailer 1

Recenzie (175)

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé variování sherlockovského světa. Pokus o to udělat ze Sherlocka Holmese obyčejného člověka z masa a kostí (jaká slast sledovat tento staromilský film v té záplavě guyritchieovských postmoderních slátanin). Výjimečný intelekt najednou není dar, ale prokletí, Sherlock je díky němu ,,bílá vrána", bez sociálních vazeb, osamělý... Pěkný poetický příběh. Snímek, z něhož čiší starý dobrý BBC standart... ()

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Mr. Holmes je poetický film o stáří, odpuštění, ješitnosti, sobeckosti, o včelách a - o Sherlocku Holmesovi. Myslím, že děj není nikterak složitý a nedá se v něm ztratit. Dějová linka je jediná a prostřednictvím Holmesových vzpomínek se všechno vysvětluje, proplétá a komplikuje. I přes ten perfektní konec mi ale ve filmu něco chybí. Ano, případ s rukavičkou byl dobrý, vyústění na lavičce taky sedělo, ale... Jako by se to všechno Holmese nijak nedotklo. Až pak ty včely. Možná to tak má být, možná zůstáváme dlouho mimo veškeré dění a věci se nás zdánlivě netýkají. Možná pak stačí potkat někoho, s kým svůj život pochopíte. Vlastně tomu Holmesovi trochu závidím, že Rogera - i když na sklonku života - poznal. ()

Reklama

SimpanzJi 

všetky recenzie používateľa

Ian McKellen. Osobnost, charakter, gentleman. Vždy jsem ho považoval za jednoho z nejlepších herců. Tady mi to v roli pana Holmese, která mu neuvěřitelně sedla, dokázal. Krásně propracovaný charakter postav, který předbíhá skvělý scénář. Mezi plusy patří i hudba, která se krásně spojila s posledními scénami. Také náznak pár komických situací nebyl úplně nazmar, některé se i povedly. Mezi mínusy ale považuji celou situaci s Japonskem. U těchto scén jsem se jako u jediných v celém filmu, vcelku nudil. Přišly mi zbytečné. To je ale snad jediný mínus. Na to, že je McKellenovi "pouhých" 76 let, roli o skoro 20 let staršího, senilního starce, zahrál excelentně. 19. 10. 2015 ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Film mal pomalšie tempo, ale veď aj Sherlock vplyvom staroby spomalil. Aj napriek tomu vôbec nenudil a mal veľmi príjemnú atmosféru a vizuálne sa mi páčil. Príbeh je celkom zaujímavý, prelínanie skutočnosti, spomienok na minulosť, postupné odkrývanie starého prípadu a do toho výborné herecké výkony troch hlavných predstaviteľov (McKellen, Linney, Parker) ... ja som spokojná. ()

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Chce to poriadnu dávku trpezlivosti, aby si človek uvedomil nakoľko je to kvalitne natočený, ale predovšetkým a nadovšetko NAPÍSANÝ film. Našťastie som si ho pustil zrovna v tomto svojom trpezlivom móde. A dotkol sa ma. Aj keď nemám nič proti uleteným výplachom Guya Ritchieho (vlastne si na nich dosť fičím...), toto je ako taký "pohľad za oponu" postavy, s ktorou sme sa ochotne a radi stotožňovali v neskutočnom kvante variácií. Ďalším recyklátom sa vôbec nebránim, ale inakosť aj keď na úkor zábavnosti som vskutku uvítal. Aj napriek celý čas prítomnej melanchólie vyvierajúcej najmä z McKellenovho uvedomelého a skúseného herectva. Pretože pri filme som vždy radšej všetko len nie smutný. Modré hodnotenie plne chápem, možno by som s ním aj súhlasil... Keby som to vzhliadol v iný deň a inom rozpoložení. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (9)

  • Původně se snímek jmenoval podle novely Mitche Cullina "A Slight Trick of the Mind", autoři filmu však později název pozměnili na jednodušší Mr Holmes. (oje)
  • Philip Davis, který ztvárnil inspektora Gilberta, se dříve objevil v jedné epizodě seriálu Sherlock (od r. 2010), kde hrál řidiče taxi. (oje)

Reklama

Reklama