Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sovietsky tajný experiment, ktorý mal slúžiť na paralyzovanie armády imperialistického nepriateľa socializmu rozšírením agresívnej smrteľnej nákazy (kódové meno Zaraza) sa vymkol spod kontroly a musel byť ukončený. Vinou súdruha neznámeho vojaka sa zvyšná vzorka bojového plynu dostala pod falošným označením dymovníc do konvoja inváznych vojsk varšavskej zmluvy smerujúceho na územie Slovenska. O niekoľko rokov neskôr sa tento plyn použije pri rutinnom stredoškolskom brannom cvičení a nakazí nič netušiacich študentov. Malá skupinka žiakov bojuje o prežitie, ich jediným problémom však nie sú len agresívni nakazení spolužiaci, ale aj školník (bývalý dôstojník SPECNAZ), ktorý sa snaží za každú cenu zabrániť hroziacej medzinárodnej blamáži. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (178)

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Zo slovenského amaterskeho zázraku sa nevykľul žiaden zazrak. Oceňujem húževnatosť tvorcov, ktorá viedla k dokončeniu ich vysneného diela. Chválim ich vynaliezavosť, ktorá sa prejavila aj v scenári formou viacerých originálnych nápadov a nebudem kritizovať technickú stránku. Lenže chatrne vystavaná zápletka s podivnou logikou postáv a mizerné dialógy SZM tiahnu nadol a nech sa ma nik nesnaží presvedčiť, že mám byť tolerantný aj k týmto aspektom. Za daných podmienok tvorcovia asi dokázali maximum, ale nie som úplne presvedčený že by to s väčším rozpočtom zvládli lepšie. V tom prípade by sa už totiž nemohli skrývať za nálepku amatérov. 50% ()

Duotone28 

všetky recenzie používateľa

[Febiofest 2015] Naši chlapci mali napozeraných veľa zombie filmov, to je úplne jasné:), a z rozpočtu 19 152 eur aj 49 centov vyžmýkali maximum:). Je pravda, že kde už nemohli byť cool efekty, tam musela byť iná pridaná hodnota. A ňou sú skvelé trefné hlášky a dialógy nehercov, že film je vo výsledku jedna celá veľká "vážna sranda" s poriadnou šťavou. Milujem zombie filmy, a tu som sa bavil, ako pri hociakom inom, kde rozpočty väčšinou bývajú neobmedzené:), nazdar ()

Reklama

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Slovenská tvorba to má u mě stejně nahnuté jako ta česká (především tedy ta novodobá) a bývám k ní často dost kritický. Přesto si do jisté míry vážím všech tvůrců, kteří jdou se svou kůží na trh a skutečně se jim podaří natočit něco „poživatelného“. A to se týká jak zkušených režisérů, tak i těch amatérských (studentských). Občas se totiž mezi nimi dá narazit na opravdu dobré filmy (snímky), které mi udělali velkou radost, nebo mě dokázali zaujmout svým netradičním zpracováním. Tento kousek našich sousedů sice spadá mezi ty průměrné, nikoliv však nezajímavé a absolutně nelituji, že jsem mu věnoval trochu svého času. Sice se jeho zápletka točí okolo zombíků a jak už jistě víte, tento hororový subžánr mi není zrovna dvakrát blízký, ale jeho ztvárnění (dost zavánějící parodií) nebylo nejhorší. Docela jsem se pobavil dvojicí mladých dívek ve svazáckých uniformách (čert vem, že na celé škole byly jen dvě), když ve stylu japonských studentek s velmi krátkými sukýnkami rozhodně dokázaly potěšit mé mužské libido, přestože nahota zde byla TABU. Rajcovní byly o tom žádná a navíc podaly i celkem sympatické herecké výkony. S jejich kolegy a kolegyněmi už to bylo sice horší (někteří zbytečně moc přehrávali), ale i tak jsem se u toho bizarního snímku slušně pobavil a ani moc nenudil. Děvčata tu totiž nebyly jen tak pro okrasu, ale společně s ostatními se pustily do pěkně krvavého masakru, za který se rozhodně tvůrci stydět nemuseli. Nechybělo béčkové gore ani akční pasáže, během kterých stříkala krev na všechny světové strany, lidské údy jakbysmet, samozřejmě se to neobešlo ani bez patřičných emocí a nejeden zombie (ale i nenakažený student) zemřel opravdu humornými způsoby. Někdy sice tvůrci zacházeli až do zbytečných extrémů, které zaváněli až trapností, ale svůj účel to ve finále splnilo. On ostatně celý tento film byl dost netradiční a to dozajista bylo i jeho záměrem. Přemrštěný konec bych ovšem vynechal – přílet vrtulníků i bombardérů už tak oslňující nebyl a popravdě mi lehce pokazil celkový dojem. 60% ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Kočičky v minisukních kosej špatně udělané zombíky za Socíku a je to docela sranda.Nemá cenu mluvit o hereckých výkonech, které prostě byly, jsou a budou v amaťáku vždycky neuvěřitelné, nebo o nijakých zombích, který naháněly hrůzu leda tím jak blbě jsou udělaný, ale ta práce a nadšení kolem chce respekt a uznání a mít to o 20 minut míň, ani by mě to nestihlo nudit a jelikož jsem prostě normálně od přírody prase, ty roštěnky v minisukních byly prostě naprosto k sežrání, ještě že sežrali tu ošklivější.55%. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Veľká škoda totálne amatérskych prvých desiatok minút, akoby sa išlo na prvú. No a film sa trochu viac tiahol, ako reálne trval, čo si nedokážem dosť dobre vysvetliť. A teraz k tým kladom. Je jasné, že popularita filmu vychádza jednoducho z faktu, že sa jedná o slovenský film. Inak by všetky tie klišé nefungovali. Pozeráme niečo, čo sme v tunajších podmienkach nikdy nevideli. Možno som mal z filmu podobný pocit, ako zo Zla, lenže tam som sa občas smial na veciach, kde som sa smiať nemal. Tu je to vždy zámerom tvorcov a som preto nesmierne rád. Mám ale pocit, že občas sa dalo niečo ešte lepšie premyslieť, že niekedy to mohlo byť občas ešte vtipnejšie. Zaokrúhľujem dole práve preto, že tvorcovia majú super potenciál a treba im odkázať, že jeho stopercentné využitie do budúcnosti môže byť pre našu kinematografiu veľmi osviežujúce. Aby nezaspali na vavrínoch. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (12)

  • Profesionálna filmová krv stála tridsať eur za liter a kedže tvorcovia jej chceli použiť hektolitre, použili alternatívu, želatínovú hmotu, do ktorej pridali potravinársku červeň a kakao, aby nebola priesvitná. Mohla sa prehltnúť, ale bola veľmi sladká a aj preto ju celý komparz znenávidel. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)
  • Filmovalo sa každý víkend, zväčša 16 hodín denne. Najviac dala zobrať posledná scéna, ktorá sa točila viac ako 24 hodín. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)
  • Detaily rezania tela natáčali tak, že do figuríny vložili prasačie mäso a rezali doň desať minút motorovou pílou. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama