Reklama

Reklama

Vojačky

(festivalový názov)
  • Česko Vojačky (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film Vojačky prináša humorný pohľad na prostredie administratívy izraelskej vojenskej služby. Zohar a Daffi sú na povinnej vojenskej službe najlepšími kamarátkami, slúžia na základni na juhu Izraela ako administratívne sily. Zdieľajú rovnakú poschodovú posteľ, delia sa o svoje pocity, tajomstvá a záľubu v hraní počítačových hier. Daffi venuje všetku svoju snahu tomu, aby ju prevelili do Tel Avivu. Zohar sa zaoberá tým, ako prísť o panenstvo. Desí sa myšlienky, že zostane na základni bez kamarátky a nerozpakuje sa ničoho, aby zabránila Daffi odísť. Ich premotivovaná veliteľka Rama túži po povýšení, ale obáva sa, že dievčatá tomu môžu nechtiac zabrániť. (Festival izraelského filmu KolNoa)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (22)

markotter 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší izraelský film, co jsem viděl :-). Ale i v ostatní konkurenci výborný film ze života obyčejných holek, co jsou nuceny kvůli bezpečnostní situaci ve své zemi absolvovat povinnou vojenskou službu. Je to černá komedie, takže je tam spousta černého humoru (co by taky člověk od vojny chtěl, že...), ale film přitom nakukuje i hlouběji do duše jednotlivým hrdinkám, protože každá má nějakou bolístku, přání, touhu a ne vždycky vede k jejich naplnění snadná cesta. Fakt příjemné pokoukání. ()

chamonix 

všetky recenzie používateľa

Tady se někdo ptá „o čom to vlastne je“? O zbytečnosti armády a vylízanosti zelených mozků. Polopaticky to je vykreslené na Ramě, reálně na výcvikové důstojnici – Ramině „dvojčeti“ - nafasuješ kvér a frčky a hned ti naroste IQ? A i když jinak souhlasím s komentářem Kindermana a prořízlá huba skrývající vnitřní nejistotu je ta pravá charakteristika, kterou jsem hledal pro Zohar, tak MASH tomuhle filmu nesahá ani po kotníky.    +++    komu se líbilo tohle, měl by pokračovat s HaMefakedet. ()

Reklama

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Tak já když vidím vaše hodnocení, tak přiznávám, že jste mě trošku nakřápli, ale já tam viděl jen kupu ženskej jak řešej, která má kde ležet, panenství a vůbec to bylo jako nějaký "live z drůbežárny". Jako mám Izrael moc rád a hledám sebemenší záminku k dobrýmu hodnocení, ale krom toho že některý holky se mě líbily, jsem fakt nenašel nic, čím bych si vyargumentoval větší hodnocení, bohužel. ()

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Americká verze plakátu odkazuje použitým fontem na M.A.S.H. a něco na tom bude, ačkoli vojačky nepracují v polní nemocnici, ale působí jako administrativní pracovnice na jakési bojové základně uprostřed ničeho. V každé armádě je to holt stejné. Hlavní hrdinka Zohar má sice hubu prořízlou skoro jako Hawkeye Pierce, ale za tím skrývá vnitřní nejistotu. Jen pochybuju, že by na (jakékoli, natožpak izraelské) vojenské základně v noci někdo dvakrát vystřelil do vzduchu...a dlouhé minuty se nic nedělo. ()

Rajca 

všetky recenzie používateľa

Dobrý nápad ale nedotiahnutý do konca. Komediálna rovina mi nevadila, naopak bavila, ale len zo začiatku. Postupne Lavie začínali dochádzať nápady a film ustrnul v jednej rovine. Škoda že sa režisérovi nepodarilo naplno rozohrať potenciál tohto nametu. Pár zábavných momentov však nemožno filmu uprieť. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (1)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu Tribeca 2014. (Terva)

Reklama

Reklama