Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Montse navonok pôsobí ako skromná, tichá žena v domácnosti, ktorá sa vo svojom príbytku venuje šitiu dámskych šiat na zákazku. Po smrti matky, ktorá umrela pri pôrode, sa s ňou osud nejedenkrát nemilo zahral. Okrem toho, že trpí závažnou fóbiou, kvôli ktorej nikdy neopúšťa priestory bytu, celú svoju mladosť obetovala výchove mladšej sestry El Niňi. Napriek tomu, že sú jej spôsoby prísne, obe sestry spolu vychádzajú pomerne dobre. Teda až do okamihu, kedy sa predo dvermi neobjaví elegantný muž v núdzi, ktorý sa pre Montse nečakane stáva osobnou prioritou. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (57)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku tuctové psychologické drama se pozvolna promění ve variaci na Misery nechce zemřít. Současný španělský film je pro mne vždy velmi nevyzpytatelný - buď směřuje k odpadu, nebo mě mile překvapí. Soužití dvou dospělých sester (mladší právě slaví 18.narozeniny) bez rodičů není jednoduché, zvláště když divák postupně zjišťuje, jaké noční můry z dětství ta starší v sobě ukrývá. Pro neznalého je škoda cokoliv prozrazovat, snad jen že na krev dojde. A osobně si myslím, že tvůrci šli na hranici a nenechali se strhnout do zbytečného masomlejnu, který by filmu spíše uškodil. ()

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Jak mě to z počátku nebavilo, ke konci už jsem z toho byl nadšený. Určitě bych to neoznačoval jako horor - podle mě je to spíše thriller, ale na tom vcelku nesejde. Vynikající obsazení (mého oblíbence Luise Tosara jsem zatím neviděl v žádném vyloženě blbém filmu) a skvělé herecké výkony, perfektní budování atmosféry a postupné gradování děje až do výtečného krvavého finále - na tom filmu mi sedlo téměř vše, snad s výjimkou lehce nudného rozjezdu. Rovněž děj mi občas přišel lehce předvídatelný či nelogický, ale ve výsledku to nebylo nic, co by mi nějak extra vadilo. Musarañas je skvělý španělský film, který jsem si hodně užil, a jsem rád, že jsem se o něm dozvěděl. Btw. trochu mi to připomínalo film Oklamaný. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Montse navonok pôsobí ako skromná, tichá žena v domácnosti, ktorá sa vo svojom príbytku venuje šitiu dámskych šiat na zákazku. Po smrti matky, ktorá umrela pri pôrode, sa s ňou osud nejeden krát nemilo zahral. Okrem toho, že trpí závažnou fóbiou, kvôli ktorej nikdy neopúšťa priestory bytu, celú svoju mladosť obetovala výchove mladšej sestry El Niňi. Napriek tomu, že sú jej spôsoby prísne, obe sestry spolu vychádzajú pomerne dobre. Teda až do momentu, kedy sa predo dvermi neobjaví elegantný muž v núdzi, ktorý sa pre Montse nečakane stáva osobnou prioritou. "Misery" príbeh z pohľadu španielskych tvorcov, pestro obohatený o sesterský "love story súboj", aneb, ako to prejebe dvom ženám v hlavách, ktoré si z rôznych dôvodov, po pomerne dosť dlhú dobu - nevrzli. "Musarañas" je slušný thriller, no slabší horor, ktorý zhruba po uplynutí prvej tretiny nijak nenudí. Herecký výkon Macareny Gómez je skutočne excelentný. Najmä vďaka nej pôsobili niektoré psychicky vypäté pasáže, veľmi realisticky. Mimoriadne gore zábery síce nemožno očakávať, no tie ktoré sa objavili, boli spracované na slušnej úrovni. Navzdory uvedeným plusom, od tohto snímku som očakával viac - 65% ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

2 sestry v 1 baráku; každá iná a predsa nezaujímavá. Kedysi atraktívna Macarena Gomez tu pôsobí ako nejaká psycho babička a tá druhá už má zrejme zbalené do kláštora. Vtedy sa však v ich byte ocitne nedbalý sused, ktorý sa nemusí dožiť toho luxusu, aby aj odišiel. Nevýrazný mix rodinnej psycho drámy a opozeraného interiérového väzenia na mňa bohužiaľ nefungoval a ani záverečný „bloody reveal“ už nemal čo zachraňovať. Španieli upadajú čoraz viac, škoda. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

53 minút som bola presvedčená, že dám filmu 3 hviezdy aj napriek famóznemu výkonu Macareny Gómez, na ktorú sa výborne pozeralo. A potom to začalo ... nestačila som sa čudovať, aká skvelá krajčírka je Montse a aké má výborné nápady. Atmosféra a herecké výkony naozaj slušné a príbeh zaujímavý o to viac, že sa to odohrávalo v jednom byte. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie filmu trvalo len 22 dní.
    (Marceloo)

Reklama

Reklama