Reklama

Reklama

Poučení kocoura Felixe

všetky plagáty
Animovaný / Krátkometrážny
Československo, 1927, 1 min

Réžia:

Karel Dodal

Obsahy(1)

Animovaná reklama propagující spoření. Kocour Felix usilovně přemýšlí, když tu se mu zjeví heslo „Pracuj a spoř!“. Kocour následně spokojeně ukládá své mince do kasičky. Vyrobil Elekta Journal Praha. (J.Connor)

Recenzie (3)

LeoH 

všetky recenzie používateľa

Animátorská rozcvička aneb Nové dobrodružství k. F. minus včeličky minus pozadí. Takhle nějak to vypadalo, když jsem se cca v osmi letech pokoušel s pomocí dědovy kamery osmičky a stativu zrobeného z lampičky a válu na těsto oživit ještírka Septima ze Sedmičky pionýrů. ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Reklamní šot, dnes ovšem méně inspirativní k tomu zajít si do spořitelny. Ale mám spíš po něm chuť na pořádný maraton s originálními cartoony Sullivana a Messmera. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Kocúr Félix dostane vnuknutie. Podľa mňa jedno z tých najhorších. Znie: Pracuj a Šetri! Uff, ani jedna z uvedených rád, či príkazov neoslovuje.  Robiť aj sporiť viem. No nastavenie kohokoľvek žiadna reklama nezmení. Alebo veríte, že armáda záhaľčivých povaľačov a tých, čo okamžite rozfŕkajú na rôzne zábavky každučkú výplatu, sa odrazu vplyvom reklamy zmenia? Že hipíci, flákači, bezďáci, psycháči a pankáči len tak poslušne nastúpia do pracovného pomeru a všetky zarobené peniaze si poctivo nastrkajú do ponožky (tí korporačnejší  do bánk)? Samotná minútová animovaná reklama spracovaná vtipne a na poskytnutom minútovom priestore aj výstižne. Hoci, ako píšem vyššie, slúžila  len k presviedčaniu už presvedčených. ()

Reklama

Reklama