Reklama

Reklama

Čo ja viem

(relácia)
Súťažný
Slovensko, 2014, 80 min

Réžia:

Tomáš Eibner

Účinkujú:

Marcel Merčiak (moderátor), Adela Vinczeová, Martin Nikodým, Dano Dangl, Zuzana Smatanová, Ady Hajdu, Ján Kuric, Marián Miezga, Lukáš Latinák (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Zábavno-súťažná šou aká na Slovensku ešte nebola. V štúdiu sa proti sebe postavia tri známe osobnosti Slovenska a 200 vysokoškolákov. Ich úlohou je odpovedať na nečakané a vtipné otázky a tým sa prebojovať do finále, v ktorom môžu získať zaujímavú finančnú výhru. Tá však nakoniec môže skončiť v rukách niekoho iného... Jedinečné je, že súčasne, v reálnom čase, majú možnosť na rovnaké otázky odpovedať vďaka špeciálnej aplikácii pre smartfóny a tablety aj diváci pri televízoroch. Konečne si môže aj divák vyskúšať, aké je to súťažiť v televíznej súťaži, a odpovedať takmer za rovnakých podmienok ako súťažiaci v štúdiu. Za svoju hru môžu získať zaujímavú cenu. (STV)

(viac)

Recenzie (50)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Ďalší zaujímavý projekt RTVS, prelomový najmä v interaktivite formátu (možnosť hrať so súťažiacimi v reálnom čase doma cez appku). Merčiak mi tu osobne nevadil a myslím, že sa do podobnej relácie vcelku hodí. Skôr mi vadili niektoré typy otázok, v ktorých sa tvorcovia pýtajú na rôzne bizarnosti a informácie, ktoré človek reálne nemá šancu vedieť (napr. kuriózne rekordy, na čo slúžia čudesné predmety, či audio ukážky zvukov). Preto 1 hviezdu strhávam a myslím si, že napríklad podobne vedomostne ladený Duel je v tomto aspekte o level inde. 70% ()

unclejack 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku som sa obával Marcela Merčiaka ako moderátora - čo si budeme hovoriť, občas mu to ujelo - ale moje obavy boli rozptýlené. Podľa môjho názoru kvalitných vedomostných súťaží nie je nikdy dosť a RTVS vsadila na interaktívnu súťaž so zaujímavými hosťami a spontánnym moderátorom namiesto šou Milujeme Slovensko - a podľa mňa urobila dobre. Divák sa zabaví, poučí, videá z Internetu niekedy riadna sranda, inokedy trapas a aspoň si môže checknúť, že taká Z. Smatanová alebo M.Forgáč majú skutočný rozhľad. Mimo, druhý menovaný si zo šou urobil trhací kalendár, nahodil vysoký rekord a vyšiel z toho ako človek so všeobecným rozhľadom, ktorého len tak niečo nenachytá. ()

Reklama

claudel 

všetky recenzie používateľa

Vyloženě mám rád vědomostní soutěže a jelikož se mi zdá, že po Milionáři a Riskuj zůstala docela výrazná mezera v TV, Čo ja viem jsem přijal nadšeně. Líbí se mi koncept slavné osobnosti versus studenti a následně společně směrem k dosažení částky pro dobročinné účely. Sportovní moderátor Merčiak je velmi kultivovaný a svoji práci zvládá na výbornou. Pět hvězdiček je možná trošku moc, ale chtěl jsem zdůraznit svoji podporu této vědomostní soutěži v době, kdy jsme zaplaveni všelijakými pořady, které lze drze a směle označit za sračky. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Tento vskutku originálny projekt spustila slovenská verejnoprávna televízia v roku 2014 v medzere, ktorá vznikla po tom, čo neboli nakrútené nové diely populárnej zábavnej show Milujem Slovensko. Čo ja viem sa dostalo do jej vysielacieho času, teda v piatok večer na jednotke. Pôvodne ma neoslovilo. Nie príliš sympatický moderátor, hostia nepredvádzali žiadne skopičiny (to znamená, že ak bol medzi nimi spevák, nič nezaspieval, takmer nepredstaviteľné!) a more, more, proste more otázok. Postupne som si na to však zvykol a časom sa mi to začalo páčiť ešte o dosť viac, ako populárne Milujem Slovensko. Ocenil som moderátora, ktorý možno pôsobí jemne arogantným dojmom, ale aspoň nie je kretén a na nič sa nehrá. No a v konečnom dôsledku som ocenil aj to, že speváci nespievajú a herci nerozprávajú sto rokov staré „vtipné“ historky z nakrúcania, ale ich tvorcovia ukazujú v normálnom svetle ako obyčajných ľudí. Príjemnú atmosféru tomu dodáva i publikum zložené výlučne zo študentov, a po vizuálnej stránke zaujímavo riešené štúdio. Možno je tých otázok ku koncu už vážne priveľa, ale tak zas je to vedomostná (?) súťaž, takže je logické, že sa tam dávajú otázky a nerobia sa kotrmelce. V neposlednom rade sa mi páči, že výherca častokrát výhru nepoukazuje organizáciám, ale konkrétnym ľuďom resp. rodinám. Zdá sa mi to oveľa lepšie a účinnejšie, než nalievať prachy do organizácií, o ktorých nič nevieme, ale ktoré sa tvária strašne seriózne (a o 10 rokov sa prevalí, že sa polka prachov od ľudí vytunelovala a použila na niekoho vilu na Tahiti). ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Vo vedomostných súťažiach som celkom dobre zorientovaný a Čo ja viem považujem za závan čerstvého vzduchu do nich. Pôvodný formát, týždenná frekvencia, audiovizuálne ukážky, dvojstovka študentov a mobilná aplikácia, výtvarné riešenie štúdia a charitatívne určenie výhry sú prednosťami súťaže. Najväčšou je Marcel Merčiak, ktorý drží opraty súťaže aj v prípadoch, že sa ako hostia dostanú do súťaže takí neprispôsobiví exoti, akými boli Ďuro Mokrý a Sáva Popovič alebo egocentrická Iveta Malachovská. Otázky sú primerane rôznorodé a tak nehrozí, že väčšina z nich bude príliš ľahkých alebo naopak takých, pri ktorých sú súťažiaci odkázaní iba na tipovanie. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama