Reklama

Reklama

Duel

(relácia)
  • Slovensko Duel šampiónov
Súťažný
Slovensko, 2006, 22 min

Účinkujú:

Janette Štefánková (moderátor), Michal Ďuriš st. (moderátor), Gregor Mareš (moderátor), Filip Jánoš

Obsahy(1)

Vedomosti premenené na peniaze.  Vo vedomostnej súťaži Slovenskej televízie si pod moderátorskou taktovkou Janette Štefánkovej alebo Michala Ďuriša zmerajú sily, ako to už v dueloch chodí, vždy dvaja protihráči. V troch súťažných kolách majú možnosť porovnať si a premeniť na peniaze svoje vedomosti z najrôznejších oblastí života. Atraktívnou novinkou je bezpochyby okamžité odovzdanie celej finančnej výhry víťazovi v závere relácie. Samozrejme, ak sa nerozhodne hrať a vyhrávať ďalej... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (58)

zablaga 

všetky recenzie používateľa

Gregor Mareš je ten najnepríjemnejší a najsmiešnejší moderátor v dejinách. Mojej mamine veľmi vadí, že každú vetu i odpoveď opakuje druhýkrát, mne skôr vadí, že si robí srandu z nevedomosti súťažiacich (i keď on má odpovede na tom veľkom monitore) a keď spieva (dosť často). Napriek tomu si DUEL vždy rada pozriem, vlastne je to už rodinná tradícia, že máme chuť po ňom niečo hodiť, takže si to pozriem dvojnásobne rada. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Nie je náhoda, že Duel je jediná vedomostná súťaž, ktorá sa vysiela už nepretržite 16 rokov. Má dobre vymyslený koncept (3 kolá pričom každé je iné), otázky sú naozaj veľmi všeobecné a treba mať veľký rozhľad, ak chcete správne zodpovedať na väčšinu z nich, plus na ploche 25 minút ich je pomerne slušný počet (50), čo spôsobuje že relácia je strohá a zbytočne sa nezaoberá blbosťami naokolo. A aj keď mi Gregor Mareš sprvu liezol na nervy, tak časom musím priznať, že šou posunul v porovnaní s prvou moderátorkou o level vyššie a má veľký podiel na tom, že Duel funguje dodnes. A že sú otázky ťažké? Nuž sú, ale toto má byť predsa vedomostná relácia... 90% ()

Reklama

Marina111 

všetky recenzie používateľa

Môžem hodnotiť len verzie s Marešom - iné som nevidela. A viete čo? Ja som s týmto programom spokojná. A keď som si ho zapla v maturitnom ročníku, hneď som bola aj pokojná. Človek sa čosi nové dozvie, tí múdrejší majú aj reálnu šancu získať peniaze... Keď už môžu "love" vyhrávať podivní exoti z rôznych reality show, prečo by ich nemohli získavať ľudia, čo naozaj majú niečo v hlave? Takže pre mňa taká dvadsaťminútová (takmer) každodenná pauza. Inak sa - čo sa mojich názorov na túto reláciu týka - stotožňujem s užívateľom "nascendi". ()

Wooke 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že nezáleží na tom, ako je takýto druh súťaže vedený. Každý štýl má svoje čaro a ide hlavne o to, aby sa človek naučil niečo nové a to sa pri pozeraní Duelu dá. Taktiež otázky sú priateľné a miestami dokonca ľahké, takže pohodička. Fajn moderátor, moderátorku som moc nemusel, ale budiš, no vždy, keď sa nájde čas, tak si Duel pozriem. ()

tommy187 

všetky recenzie používateľa

Perfektná relácia, pri ktorej si každý deň prevetrám hlavu, niečo nové sa naučím, uvoľním sa a zasmejem sa. Každý deň pozerám túto reláciu preto, lebo má v programe Jednotky svoje pevné miesto ..., patrí tam. Gregor Mareš je skvelý moderátor, ktorý tu tiež patrí; otázky - sú skvelé :). Čo viac potrebujete? ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (8)

  • Výrobný cyklus vedomostnej súťaže trvá päť dní, počas ktorých tvorcovia pripravia sedem relácii denne. (donnie22)
  • V databáze otázok z vedomostnej súťaže Duel je v súčasnosti takmer 70 000 otázok zaradených do pár tisíc tematických okruhov. Počas jednej relácie ich súťažiacim odznie 50. (donnie22)
  • Kto sa chce dostat do vedomostnej súťaže musí najprv absolvovat telefonický test. (donnie22)

Reklama

Reklama