Reklama

Reklama

Na návšteve

  • Česko Na návštěvě (viac)
Trailer 1

Becca a jej mladší braček Tyler trávia týždeň na farme svojich starých rodičov v Pensylvánii, kam ich vyslala mama, aby si zatiaľ oddýchla s priateľom na dovolenke. S rodičmi sa matka už dávno nerozprávala a celé roky ich nekontaktovala po tom, čo od nich utiekla. Deti svojich prarodičov nikdy nevideli a tešia sa na návštevu. Becca má kameru a tajne chce nakrútiť o starkých dokumentárny film, aby ich sama lepšie spoznala, a tiež presvedčila mamu, aby sa s nimi po rokoch konečne udobrila. Počas pobytu na farme však Becca a jej mladší braček Tyler postupne objavujú temné tajomstvá prarodičov. A pomaly chápu desivú skutočnosť - čím viac toho ešte odhalia, tým väčšmi sa znižujú ich šance na návrat domov. Počas videohovoru s matkou jej deti ukážu film s prarodičmi. To, čo odhalia, ich všetkých šokuje a vydesí na smrť. Jedinou záchranou je okamžitý útek. Ale ten nebude jednoduchý. Starkí už majú svoj plán a začína sa neľútostný boj o život. (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (599)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $5miliónovTržby USA $65,206,105Tržby Celosvetovo $98,450,062Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,660,934Tržby za predaj DVD v USA $3,256,132║ domáce video od Shyamalana, ktoré je ďaleko pozerateľnejšie než x ďalších, čo ročne vzniká, hlavne s tou hororovou tématikou, tu sa pekne pohral z očakávaniami a ponúkol, príbeh s pevnými nohami na zemi, z časti aj uveriteľný, dejom ktorý na daný druh filmu neponúka nejaké zbytočné nudné pasáže a necháva diváka v napätí a očakávaniach, v pohode priemer /60%/ ()

Satan 

všetky recenzie používateľa

Shya se vrací do svých kramfleků. Visit je příjemným nízkorozpočtovým kouskem, který potěší hlavně výborným castingem a nosnou myšlenkou. Found footage v tomhle případě vůbec nevadí, má to jakž takž smysl a nečekaně i řadu velmi vtipných, černohumorných momentů (desková hra!). Co nejvíc oceňuji, je houstnoucí napětí, povedený twist a klasické Shyovi dechberoucí momenty vykouzlené postavením kamery. Bezpečně nejlepší počin od Vesnice. ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Súrodenecký pár tvorený nádejným raperom a začínajúcou filmárkou pošle ich matka na prázdniny k rodičom, s ktorými sa sama už dlhšiu dobu nestýka. Pre deti to vyzerá ako týždeň snov. Obrovský dom, ktorý majú na celý týždeň pre seba, babkine chutné koláče a dedkove stolové hry. Od starých rodičov dostanú len jediné pravidlo. Musia vždy chodiť do postele o 21:30. Keď však deti toto pravidlo porušia, zistia, že ich starí rodičia majú ovela väčšie problémy ako sú inkontinencia alebo demencia. - Pomerne známy režisér, od ktorého som ja osobne nič nevidel, sa pokúsil o svoj návrat k hororu? To znie velmi dobre, ale keď som zistil, že je to Found Footage, neočakával som, že by to mohlo dopadnúť dobre. Nakoniec to ale dopadlo velmi dobre. Tento horor sa na začiatku snaží vybudovať tajomnú atmosféru, ale mňa osobne skôr zaujímal tvrdší rozjazd, keďže som podla názvu očakával niečo o UFO. Potom to už začalo naberať na obrátkach a velmi dobré boli hlavne nočné scény. Síce boli klasické na štýl Paranormal Activity, ale zaujímavý tu je hlavne generačný rozdiel medzi postavami. Našlo sa tu aj niekolko funkčných lakačiek, z čoho mám velkú radosť. Herecké obsadenie bolo strašne nesympatické, ale keď tak rozmýšlam, je to treba brať ako výhodu, keďže do kontextu sa to perfektne hodilo. Hudba tu samozrejme nebola, ale myslím si, že staré pesničky, ktoré hrali v pozadí, mohli byť trochu výraznejšie, keďže mám tieto songy v hororoch rád. Jediným, čo mi na tomto horore vadilo, bolo chlapcovo šušlanie, ale to je celkovo nepodstatné. Trochu nelogické je aj to, na čo by dve deti ťahali so sebou na prázdniny tolko techniky. Úplne na plnú to nevyšlo, ale sú to pre mňa silné 4*. Taktiež tento horor označím ako zatial najlepší Found Footage roku 2015 , ale tento rok tu ešte nie je velká konkurencia. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Hm, človeče, dobré to bolo! Miestami WTF (plynová rúra, plienky v kôlničke, plienky na tvári, záverečný futbalový zápas), ale vzhľadom na záverečnú pointu to malo opodstatnenie. Naopak, bez všetkých tých WTF vecí predtým by to nebolo ono. Počas celého filmu som tuho premýšľal, s akým twistom sa na konci Shyamalan vytiahne. Ale neuhádol som ho, takže o to spokojnejší som bol. Veľa scén je nepríjemných, strašidelných a desivých (nočný maratón po chodbách domu, kultová naháňačka pod domom). Celosvetová tržba 98 sa síce na najlepšie Slyove roky a filmy ani zďaleka nechytá, ale pri nekvalite jeho posledných titulov a pri rozpočte len 5 miliónov to bol jednoznačný úspech a trefa do čierneho. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně zajímavý. Přeci jen ta zápletka jak dvě děti s kamerou dokumentují týdenní návštěvu u neznámých, narušených prarodičů je nevšední, přičemž nikdo z ústřední čtyřky (plus matka) není herecký dřevo a Shyamalan už je prostě dost zkušený režisér na to pravidelně krmit diváka znepokojením z mála. Logicky pak ale čekáte na nějaký velký odtajnění, zadostiučinění, děs a masakr, což podle mě moc nepřišlo. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (14)

  • Režisér M. Night Shyamalan prozradil na Twitteru, že si připravil tři verze filmu. Jedna z nich byla čistě komedie, druhá čistě horor a třetí, kterou nakonec použil, byla něco mezitím. (hansel97)

Súvisiace novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (viac)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (viac)

Reklama

Reklama