Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina je jednoruký a vnitřně vyhořelý filmový střihač, který momentálně pracuje na nízkorozpočtovém hororu. Brzy se ale ukáže, že ne všechna mrtvá těla, která se kolem něj vrší, pocházejí z dílny autorů filmových triků. Hravé nadšenectví Astron-6 i tentokrát žene žánrová klišé ad absurdum. Dočkáme se série vpravdě groteskních smrtí, vyšinutých postav, hlášek a nahoty (samozřejmě většinou v naprosto nevhodných a absurdních situacích), to vše v charakteristicky přepáleném barevném tónování a se syntetizátorovou hudbou italského klasika Claudia Simonettiho. (Festival otrlého diváka)

(viac)

Recenzie (36)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Rey je filmový strihač, ktorý má svoje najlepšie časy už dávno za sebou a momentálne ním väčšina ludí včetne jeho ženy pohŕda, čomu nepomáha ani fakt, že je telesne postihnutý. Našťastie má momentálne zákazku na jednom horore. V štúdiu však začne besniť vrah, ktorý zabíja členov štábu jedného po druhom. - Tento film ostal jemne za mojimi očakávaniami. Samozrejme som žiadny trailer nevidel a ani som nevedel, o čom tento horor bude (veď to by som nebol ja), ale mal som vyššie očakávania hlavne kvôli hereckému obsadeniu. Jediný ma ale potešil Laurence, ktorý dostal po úlohe psychopata v stonožke úlohu kňaza! v tomto horore. Paz ma naopak velmi sklamala. Zo svojho magnifikátneho výkonu z Nurse 3D sem nedokázala preniesť takmer nič, čo je velká škoda. Krvavé scény sú vcelku dobré a najviac sa mi páčilo vytrhnutie tváre. Nádherných a obnažených žien je tu taktiež velmi vela, no žiadna z nich ma nejak výraznejšie nezaujala. Vtipných prvkov je tu neúrekom a väčšinou dosť dobre fungujú. Vadil mi ten old school look, ale to je otázka personálnych preferencií. Pre mňa sú to slabšie 4*. Taktiež som zvedavý, ako dlho sa tento horor udrží v červenej farbe. + herečka z Nurse 3D + herec z Halloween, Grindhouse: Werewolf Women of the S.S. a The Lords of Salem + herec z The Human Centipede II, The ABCs of Death 2 a The Human Centipede III (Final Sequence) ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Na moje prekvapenie, veľmi podarená pocta Talianskym Giallo filmom sedemdesiatych rokov. Aj napriek tomu že sa snímka nebrala absolútne vážne, by som sa priklonil k názoru, že išlo o takú svojráznu paródiu, a to je niečo, čo vo filmovom priemysle priamo nenávidím, ma nesmierne bavila. Editor je vo svojom jadre veľmi poctivé giallo, s toľkými detailami daného žánru, že ich dokáže plne oceniť iba skalopevný fanúšik tohoto okrajového žánru, ostatným určité vsuvky budú určite prekážať. Je tam toľko takých, tých, jednoduchých, malých vsuviek, ktoré ma, ako fanúšika dráždili, že aj keď si to robilo zo seba celý čas srandu a nebralo sa to vážne, bolo vidieť, že materiál mali uchopení pevne a keby chceli, tak by spravili aj smrteľne vážny film. Z nejakého pre mňa záhadného dôvodu to tak nespravili. Za to srandy popri natáčaní si mohli užiť kopec Príbeh je zasadení asi do polovičky 70´s rokov, podľa kostýmov, automobilov a makeuopu a všetkého okolo to tak dedukujem, a rozprával o jednom strihačovi filmu, ktorý má už svoju všetku slávu dávno za sebou, starne a momentálne už strihá iba brakové horrory a giallo filmy. Raz mu nervy natoľko praskli, že si náhodu odsekol prsty na pravej ruke, so strojom na strihanie filmového materiálu a tak si svoju prácu ešte viac skomplikoval. Pri natáčaní a strihaní nového braku sa vo filmovom štúdiu začnú diať záhadné veci. Postupne niekto likviduje protagonistov filmu a odsekáva im prsty rovnako ako strihačovi. Najprv je podozriví on, ale prípad sa tak zapletie ako v poctivom giallu, že až do posledného momentu neviete kto je vrahom. Nechýbajú tu surrealistické flashe, 70´s outfity, šteklivé erotické scénky, cigarety v každých ústach, nádherný pestrofarebný vizuál, dlhé zábery široko-uhlov kamerou, vrah v kožených rukaviciach, vynikajúci soundtrack Proste, to má všetko čo má poctivé giallo obsahovať. Iba že na rozdiel od tých ostatných, tento sa berie z nadhľadom a nieje to film Taliansky ale Kanadský. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Psychicky narušený strihač filmového štúdia, začína natoľko prepadať svojim šialeným víziam, že odstupom času úplne stráca prehľad o tom, čo je realita a čo sen. Podarí sa mu nakoniec rozoznať ilúziu od pravdy a tak objasniť niekoľko záhadných vrážd, ktoré sa v jeho blízkosti neustále objavujú? Je vrahom on samotný? Alebo .... "The Editor" je odľahčene poňaté giallo s ľahkým erotickým nádychom, ktoré zaujme niekoľkými vydarenými gore zábermi. Kto očakáva serióznu krimi s priam umeleckými, dlhočiznými zábermi na padajúce kvapky vody či krvi, ako napríklad pri filme "Podivná barva slz tvého tela", klope na "susedove" dvere. Mňa osobne sledovanie tohto snímku nijak neurazilo, no jedným dychom môžem dodať, že pocitom nadšenia po jeho odsledovaní som taktiež netrpel - 55% ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„Weird. Really weird..“ Screamplay subžánru giallo překypující vizuálním fetišem, nadhledem i láskou k látce. Mučte si mě, bijte si mě, trapte si mě chlebovou polívkou, ale jednu (břitvou na vyvinuté poprsí vyřezanou) hvězdu přidávám za syntezátorovou hudbu - pro někoho nesnesitelnou a úchylnou, pro jiného zase krajně atmosférickou. Není to kousek pro každého, ale čtyři hořlavé prsty si bez diskuze zaslouží.. ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Sice lepší, než Father's Day, ale pocitu zklamání jsem se stejně neubránil. Střihač je totiž až nečekaně bizarní úlet, navíc silně podpořen podivnou gay atmosférou - a to i přes vydatnou porci koz a bobrů. Absenci štědřejšího rozpočtu nezapře, snímek však tvořili fandové pro fandy, a je to na něm sakra znát. Nechybí téměř nic z propriet "žlutých" detektivek (barvičkama to jen svítí, hudba je v několika případech vyloženě lahůdková, gore zas purpurově šťavnaté), ale divák tu občas (schválně?) tápe, co je ještě film a co už realita, a to mně moc nevonělo. Z čeho jsem ale měl vyloženě radost, tak z doslovných citací některých giallo klasik. Třeba úvodní ochrnutí pomocí pavoučího jedu evokuje snímek Black Belly of the Tarantula, kniha Three Mothers jasně cituje Argentovu Suspiriu, pes nalézající lidskou ruku zase Fulciho Rozparovače z New Yorku, a třeba ostří sekery vs. hlava za dveřmi dává vzpomenout i na jeho Dům u hřbitova. Takže jak vidno, Střihač je hlavně pro milovníky téhle staré Itálie, ti ostatní to zřejmě nepoberou. A v podstatě se jim nelze ani divit. ()

Galéria (57)

Reklama

Reklama