Reklama

Reklama

Paródia, ktorá nadväzuje na úspešné československé komédie 70-tych rokov. Rozpráva príbeh o dobrodružnom pátraní po tajomnej beštii, vyčíňajúcej v uličkách Bratislavy po skončení prvej svetovej vojny, teda v období kedy sa naše hlavné mesto na chvíľku stalo Wilsonovom. (Forum Film SK)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (315)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Bol som absolútne presvedčený o tom, že toto bude dno československej kinematografie po tom ako som videl trailer k tomuto filmu. Vyzeralo to tak stupídne, že som neveril ani v najmenšom, že to bude fungovať. Ale nakoniec som sa rozhodol, že si počkám na film keď bude dostupný a pozriem si ho až potom. A z toho čo som videl, nemyslím si, že to nakoniec dopadlo tak hrozne. Okey, nemyslím si, že by bol "Wilsonov" reálne dobrým filmom, ale má aspoň pár miest, kedy si hovorím, že vidím o čo im asi šlo. Macháček a Dyk fungujú celkom dobre, no ostatné postavy sú trošku mix. Občas je fajn vidieť Riša Stankeho alebo Jana Krausa, a rovnako musím povedať, že je tu pár zaujímavých twistov, no všetko to viazne na jednom probléme. Postavy to hrajú maximálne komicky a chýba tomu serióznosť, ktorú mali filmy Oldřicha Lipského, ktorý bol tvorcom komédií podobného ducha. Film je podľa mňa relatívne neškodný a má zopár schopných miest, no celkovo je to dosť biedne. Ale na to, čo som si myslel, že od filmu reálne dostanem to nie je najhoršie. Aspoň teda v meradle človeka, ktorý čakal absolútne dno. Hodnotenie: C ()

OG_Swifty 

všetky recenzie používateľa

Kdyz jsem si po premiere filmu cetl recenzi Franze Fuky, kterej to neskutecne setrel, tak jsem si ted rikal, jakej to bude shit. A nemuzu rict, ze by to shit nebyl. Na druhou stranu nebylo to az uzkostlive hrozny, jak jsem predpokladal. Stylem bych rekl, ze se to snazilo napodobit / vyrovnat Mazanymu Filipovi, ale to se filmu nepodarilo ani nahodou a nebylo to vinou Machacka, kterej se snazil docela dobre (byt ho bitelne nesnasim). Idea mesta, snaziciho se pripojit k USA, proste fungovala lip na papiru nez v realu, ale scenar proste pokulhava nejenom v dialozich, ale i deji samotnem. A rada vtipu a narazek, ktere byly ozdobou Filipa, tady pusobi prvoplanove a hlavne trapne. Pauhofova byla sice mrdatelna, zato Kraus to uplne zabil - prislo mi, jako by to mel uplne u prdele a leckdy mluvil jak v ty svy zasrany show na Prime. ()

Reklama

angel74 

všetky recenzie používateľa

Černá krimi komedie Wilsonov nabízí nenáročnou podívanou opepřenou lehce nekorektním humorem. Film má sice pár slabších míst, ale v jednotlivostech jde o velice dobrou a často i podnětnou zábavu. Silnou stránkou snímku je zcela jistě dobová výprava. Herecké obsazení také není špatné. Hlavní pozornost na sebe podle očekávání strhává Jiří Macháček, mě však nejvíce překvapil a tím pádem i zaujal Vojtěch Dyk. Značně naivního a nezkušeného policejního čekatele Josefa Eisnera zahrál tak bravurně, že jsem měla pocit, jako by takovým prosťáčkem skutečně byl. (65%) ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Nenechajte sa odradiť pomerne nízkym hodnotením a komentármi temného typu. Wilsonov je komédia a tak to treba ja brať. Robí si srandu zo všetkého a všetkých, od Goríl až po maďarských negrov. Je to celkom fajn nahláškované, niektoré hefty ma dali do kolien. Mínus možno je dlhšia minutáž, čo sa odzrkadlilo na niekoľkých hluchých a zbytočných miestach. Taktiež záver bol klasicky uletený. Ale ako komédia to funguje, má to skvelé obsadenie ( konečne Kraus ), obstojnú výpravu a mierne infantilný dej. Ja som sa bavil a s týmto zámerom som tam aj išiel. Čiže spokojnosť. 3 z 5 ( CinemaCity Eurodiera ) ()

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

Legrace a inspirace.“ Trochu rozpuštěná a ne úplně vypuštěná Adéla moc nevečeřela v nepříliš tajemném hradu v Karpatech. A dost možná i v dalších klasikách. Ovšem srovnávat vcelku distingovaný Wilsonov a jeho vtipnost s Kameňáky?! To může jen naprostý... Urážku si doplňte sami, vy jedni „recenzenti.“ Já se bavil, mnohokrát od srdce zasmál a teď si s dovolením i trochu zaparafrázuji. Rozebírat, co všechno je na uživateli Tetsuo špatně, by zabralo disertaci. Dtto u několika dalších čulibrků odpaďáků bez smyslu pro humor a s tak krátkým přirozením, že si ho pro jistotu nikdy ani neměřili. Černý sluha Hoji Fortuna se jim hurónsky (!) směje a já s ním. PODMĚREČNÉ OKÉNKO: [][] Co mě málem zabilo (smíchy) na pitevně? 1) Macháček tělocvikářem. Z jeho (s)prostocviků s nahou dívčí mrtvolou budeme se ženou čerpat inspiraci! 2) Důležitá otázka, jaký má otrok Bobby vztah ke kanibalismu? 3) Vilný patolog Mitt „ke hříchu nit“ vs. agent Food, školící ho o nekromantech a jejich „deus impotentus“. [][] Nekorektní, vtipně rasistická, starosvětsky milá oddychovka. Macháček hrdinou a Kraus policejním ředitelem? No Dyk... ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (11)

  • Titulnú skladbu "Wilson City" nahrala slovenská poprocková skupina HEX. (StilesTW)
  • Počas nakrúcania v Bratislave bola historická budova Slovenského národného divadla spredu zahalená veľkou americkou vlajkou, čo mnohých miestnych zaskočilo aj pobúrilo. Nevedeli totiž, že vlajka je súčasťou nakrúcania filmu a ide iba o rekvizitu. (Piri)
  • Původně zamýšleným režisérem filmu byl Jiří Strach. Film opustil krátce před začátkem natáčení. S produkcí se nedohodli na potřebné výši rozpočtu. (klukluka)

Reklama

Reklama