Reklama

Reklama

Paddington nie je obyčajný medvedík. Pochádza z najtemnejších končín Peru, nosí červený klobúčik a viac než čokoľvek iné miluje marmeládové sendviče. Keď zemetrasenie zničí jeho domov, teta Lucy ho pošle do Londýna, aby si našiel novú rodinu. Sám a opustený na paddingtonskej železničnej stanici pomaly zisťuje, že život vo veľkomeste vôbec nie je taký, aký si predstavoval. Našťastie však stretne rodinu Brownovcov, ktorá sa ho ujme aj napriek kategorickému nesúhlasu otecka. Typicky slušný a nudný Brit sa totiž obáva, že zvieratko naruší jeho milovaný pokoj a poriadok. A jeho najhoršie obavy sa už čoskoro naplnia. Kdekoľvek sa ich maznáčik objaví, začnú sa odohrávať neuveriteľné veci. Rozkošný peruánsky medvedík svojimi bláznivými nápadmi obráti ich dom hore nohami a okolo seba šíri nepredstaviteľný chaos a skazu. Svojím úsmevom a dobrým srdcom si však nakoniec získa srdce celej rodiny a všetko zlé sa na dobré obráti. Šťastia a pohoda sa však skončia vo chvíli, keď si hovoriaceho medvedíka  všime zákerná riaditeľka miestneho múzea, ktorá ho chce vypchať a zaradiť do svojej zbierky ako nový atraktívny exotický exponát. (TV JOJ)

(viac)

Videá (24)

Trailer 1

Recenzie (448)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Človek by povedal, že po všetkých tých Garfieldoch, Nociach v múzeu, Scooby-doo- och a Stuartov Littloch to prestane ľudí aj decká baviť. Hlavne ak si vezmeme, že kvalita týchto filmov, bola veľmi kolísavá. V čom je teda Paddington iný? Jedná sa o úplne obyčajnú typickú rozprávku, akých ste videli tisíc. Dokonca je tam aj sentimentálny moment ako sviňa, aj keď v britskej angličtine to znie akosi lepšie. Paul King dokázal vzniesť veľa zaujímavých detailov do celého príbehu. Ťažko ich opísať všetky, ale každý funguje ako súčasť príbehu a jemu zvolenej atmosféry. Je to groteskné, hodnotové, veľmi zábavne ( scéna s vytopením záchodom je skvelá) a má to účasť skvelých britských osobností. Minimálne Bonneville je neprekonateľný. Ale mimo to všetko je to Ben Whishaw ako Peddingtonov hlas. V jeho podaní sa do tohto medvedíka nedá nezamilovať. A naozaj som si uvedomil, že by som jeho dobrodružstvá mohol pozerať od rána do večera. Pekné spracovanie a zaujímavo zvolená kubánska hudba. Možno rovnaké ako všetko predtým, ale s omnoho väčším srdcom. Pevne dúfam, že na druhú časť nebudeme čakať dlho. A to je to, čo robí Paddingtona lepším, ako vyššie spomenuté tituly. ()

Matty 

všetky recenzie používateľa

Přestože vizuální styl Paddingtona prozrazuje tvůrce Mighty Boosh (plynulé přechody mezi reálným a fantaskním světem, hodně výrazné barvy a kostýmy), dost si vypůjčuje také z filmů Wese Andersona (vycentrované frontální kompozice, mizanscéna jako nitro domečku pro panenky). Zápletka nápadně využívá motivů ze 101 dalmatinů, méně nápadně z Chaplinova Kida a dalších filmů o osiřelých mláďatech. Vyprávění strukturované jako série akčních sekvencí připomíná z novějších počinů Prokletí králíkodlaka nebo Tintinova dobrodružství. Neznamená to, ale že by byl Paddington prost původních nápadů a jen vykrádal druhé. Na pocitu familiárního je naopak založen. Přímočaře a upřímně vypráví tradiční příběh s oblíbenou postavičkou (minimálně v Británii). Svou návaznost na tradici sahající minimálně do roku 1958, kdy vyšla první paddingtonovská knížka, nezapírá a nestydí se za ni. Stejně tak neshazuje sentimentální scény a nerelativizuje své liberální poselství (jak se v éře stále větší nesnášenlivosti chovat k cizincům, obecně k těm, kdo se odlišují). Kombinace povědomých prvků z Paddingtona dělá navzdory tenounké zápletce, neprokresleným nebo nevyužitým postavám a medvědovým kompozičně chabě motivovaným nehodám adepta na novou vánoční klasiku. Zahraju si na Mirku a závěrem dodám, že původní znění, o které budeme v českých kinech bohužel ochuzeni, by filmu s velkou pravděpodobností zajistilo minimálně pět procent navíc. 75% ()

Reklama

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Úžasná podívaná, která je pravou esencí filmu a ukázkovým příkladem základní techniky „setup/payoff“, kterou naprostá většina dnešních filmů ignoruje. Hravá, plná nápadů a nikdy nenudí. Kdo by to byl tušil, že zrovna film pro děti bude tak nápaditý a inteligentně sestavený. Nedostává se mi slov (snad jen Nicole Kidman bych vyměnil, vůbec se sem nehodí). „Thank you for calling... your call is... moderately... important to us.“ ()

vteco 

všetky recenzie používateľa

Vcelku příjemná zimní podívaná pro rodiny s dětmi. Jednoduchý příběh určený spíše pro mladší publikum nenechává zapomenout na dospěle diváky a je vhodně doplněn skrytými vtípky či narážkami. Animace jsou do reality zasazené velice dobře a reálně, stejně líbivě funguje i prostředí Londýna. Kde Paddington ztrácí je záporná postava v podání Nicole Kidman, jenž je velice nezajímavá a často spíše otravná. [70%] | Kino - Prom. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Keby mal mať novodobý rodinný snímok zástupcu, jedným z kandidátov by bol určite PADDINGTON. Zábava, ktorá sa môže pochváliť neočakávane dobrými hereckými výkonmi ( Nicole Kidman je na zožratie, pričom si svoju úlohu výsostne užíva ), hodnotami, ktoré sa v dnešnom svete už nenosia a príbehom, ktorý síce zabŕda do klišé, ale pritom svojím vlastným originálnym spôsobom pokračuje v ceste. Deti si tú poslednú hviezdičku rozhodne pridajú. ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (42)

  • Při natáčení scény, kdy se Paddington řítí ve vaně dolů po schodech, byla použita skutečná vana. Dokončení celé sekvence si vyžádalo několik týdnů. (HellFire)

Súvisiace novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (viac)

Reklama

Reklama