Reklama

Reklama

Doba ľadová: Mamutí tresk

  • Česko Doba ledová: Mamutí drcnutí (viac)
Trailer 2

Ak je možné niektoré obdobie v dejinách našej planéty označiť za zaujímavé časy nabité katastrofickými udalosťami, za časy, ktoré poriadne preverili silu charakteru a schopnosť prežiť, tak je to doba ľadová. Je jedno aká. Či prvá, druhá alebo piata. A práve v piatom pokračovaní jednej z najpopulárnejších animovaných filmových sérií opäť stretávame všetkých starých známych hrdinov a pár úplne nových. Prichádza ľadová udalosť roka a s ňou mamuty Manny, Ellie, niečo ako leňochod menom Sid, tiger Diego alebo vačice Crash a Eddie. 
Nezabudli sme na niekoho? Samozrejme – na toho najdôležitejšieho, veveričiaka Scrata. Ten, ako je jeho nedobrým zvykom, v snahe uloviť konečne večne unikajúci žaluď spôsobí nehodu, z ktorej vznikne úplná katastrofa. Začne to tým, že vytrvalého Scrata naháňačka za žaluďom katapultuje do vesmíru. A tam, vďaka svojej povestnej nešikovnosti a nekončiacej smoly náhodne spustí sériu kozmických katastrof. To vedie k zásadnému ohrozeniu našej planéty, na ktorú zrazu mieri asteroid ako hrom a ohrozuje ľadový svet aj s jeho obyvateľmi. A pretože sa naša partia skladá zo samých nefalšovaných a neohrozených hrdinov, nečaká na svoje vyhubenie, ale vydáva sa na záchrannú výpravu do tajomnej Geotopie. Síce im tam občas bude tuhnúť krv v žilách, ale to predovšetkým zimou, inak to bude hlavne sranda. A či sa Scrat konečne stretne so žaluďom? Kto vie... (CinemArt SK)

(viac)

Videá (31)

Trailer 2

Recenzie (263)

Adasin 

všetky recenzie používateľa

"Jo, jo, jo, jo, jakože hodně jo, jo." Koncentrát toho nejhoršího z celé série. Kam tahle kdysi má oblíbená série dokázala klesnout, je neuvěřitelné. Tvůrci už nevědí coby a přicházejí s čímdál víc mimo zápletkou. Postavy z předchozích dílů se už evidentně vyčerpaly a jak celkem pěkně skončily jejich příběhy minule, nebylo třeba je už dál rozvíjet, proč je nenechat v klidu žít? Ti co byli kdysi vtipní, už jsou naopak trapní, protože opakovaný vtip už není vtipem a ty postavy nic jiného už neumí. A když je to po třetí (v některých případe dokonce po páté!) za sebou to samé, už je to nuda. Jediné, co se drží, je animace, ale co na tom, když všechno ostatní je mi vyloženě protivné. Netočte už další díly, prosím. 1/10 ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Zo všetkých dielov sa mi Mamutí tresk zdal najslabší. Príbeh je nemastný-neslaný a je tu aj menej humoru, pričom tie zaujímavejšie scénky s postavičkami si idú presne podľa nalinajkovanej šablóny predchádzajúcich dielov - žiadna zmena, žiaden vývoj vpred. Bojím sa, že ďalšia časť bude ešte horšia, samozrejme ak ju natočia. 65/100 ()

Reklama

Master19 

všetky recenzie používateľa

Jedním slovem - stupidní. Nevadí mě, když se v animácích dějí nelogické či nesmyslné věci, ale tohle je prostě hloupé. Ani Bruce Willis nebyl takový tvrďák, že by při odvracení asteroidové katastrofy řešil zejména to, jestli se jeho dcera se svým šamstrem odstěhuje. Jedna hvězdička je za Sidovu babičku a její černý humor. ()

Lucjen 

všetky recenzie používateľa

Už z traileru som mala trochu zlý pocit, ale ono to nakoniec bolo ešte horšie. Doba ľadová je jedna z rozprávok môjho detstva a aj keď kvalita v priebehu rokov klesá, na nový diel som sa tešila, čo keby náhodou...ale nie. Po záverečných titulkoch mi zostala otázka, či má úroveň ešte kam klesať. Jasné, veverička funguje za každých okolností, aj v takom prostredí ako je vesmír. Ale partia hrdinov nešlape ani vo svojom prirodzenom prostredí. Úvod do ich životov a vzťahov nie je veľmi záživný, ale to by bolo v poriadku, pretože sú mi blízke už z predošlých častí. No po rozpačitom uvedení do deja sa to začína nejako podivne komplikovať, kombinovať...ani nechcem počítať, koľkokrát som počas sledovania filmu povedala: "Akože vážne?". Aby by som tomu úplne nekrivdila, niekoľkokrát som sa schuti zasmiala, fajn fajn. Lenže pokračovania sú odsúdené na porovnávanie. A v tomto smere je Mamutie drcnutie nekonečne nudné a chladné, nemyslím teraz dobu ľadovú. Ešte by sa na mojom hodnotení mohla odraziť sentimentalita, ale naopak som skôr nahnevaná, že z výbornej jednotky sa Sid, Diego a Manny dostali sem... ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Ak by toto bol prvý Ice Age, neverím, že by vznikli ďalšie pokračovania a taktiež chápem, prečo doposiaľ nevzniklo šieste pokračovanie. Jednu hviezdičku dávam za animáciu, dejovo to bolo nudnééé a akosi to nemalo ani hlavy ani päty. Jediné Ice Age, ktoré by som si nepozrela ešte raz. Vhodné tak akurát pre malé deťúrence. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (7)

  • Nákres Sida, kterou sám Sid dává Brooke, je ta samá kresba, kterou maloval na zeď v Době ledové (2002). (Bonty)
  • Na jednom z kamenů na sloupu, který přinesl Buck, je vidět i jeho podobizna, jak bojuje se třemi dinosaury. Tato událost se stala jen pár minut předtím, než sloup našel. (Mancunian)
  • Vnútorný hlas Bucka so znalosťami fyziky sa volá Neil deBuck Lasičkon (v origináli Neil deBuck Weasel). Je to narážka na amerického astrofyzika Neila deGrasse Tysona. Neil túto postavu aj nadaboval. (ČSFD)

Súvisiace novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (viac)

Reklama

Reklama