Reklama

Reklama

Kukátko

(relácia)
  • Česko Kukátko (festivalový názov) (viac)

Obsahy(1)

Dve sociálne odlišné „rodiny" bývajú na tom istom poschodí jedného domu. Sociálne slabšia rodina Kurejovcov (Lukáš Latinák a Petra Polnišová) a ich „single" sused (Juraj Kemka). Práve u neho, aby nebol tak sám vo veľkom dizajnovom byte, bývajú podnájomníci Marián (Robo Jakab) a Šeron (Agi Kubíková). Každá rodina má síce svoje vlastné radosti a starosti, ale práve bývaním na jednom poschodí sa ich životy spájajú. Nemalou mierou k tomu prispieva domovník Ščibrány (Majo Miezga). Napriek tomu, že ide o sitkom, herci nemajú konkrétne texty a musia na mieste improvizovať. Aj keď sa im to darí, Dano Dangl im to s radosťou komplikuje nečakanými pokynmi priamo cez vysielačku do ucha. To spôsobuje veľa nečakaných komických situácií, ktoré sú nadstavbou na improvizovaný dej sitcomu. V neposlednom rade ovplyvňujú dej aj diváci v hľadisku svojím hlasovaním. V neposlednom rade ovplyvňujú dej aj diváci v hľadisku svojím hlasovaním. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (34)

Sancty 

všetky recenzie používateľa

Originálny počin s veľkým potenciálom. Zatiaľ lepší priemer. Nová tvár, Ági Gubíková, dostala z celého ansámblu najmenej priestoru, takže vlastne nemala čo ukázať (okrem fajn výzoru). Ťahún Partičky, Latinák, sa prekvapene moc neprejavil. Rovnako ani Jakab. Polnišová, ktorej herecká póza sa vôbec nezmenila (a pochybujem, že sa ešte niekam posunie) mi začína dosť vadiť. Zato Miezgovi sadla rola vyšťaného domovníka presne na telo. Na pomyselný piedestál sa ale neohrozene vyštveral Ďuri Kemka. Ten chlap je vo svojej jednoduchosti, alebo ako inak mám nazvať ten jeho ťuťmácky výraz, fakt to napíšem?, neodolateľný. V sólo scéne s výťahom dal mojej sánke riadne zabrať, dávno ma tak nebolela. Záverečné stretnutie všetkých postáv priklincovala vydarená hádka. 7/10 UPDATE: Už po tretej časti ma to častejšie nudí ako zabáva a vlastne ani nie som prekvapený kam to celé skĺzlo. Nápad sa vyčerpal rýchlejšie ako smrad z ponožiek po dvanásťhodinovej smene. Tadiaľto cesta nevedie. ()

TERRORDROME

všetky recenzie používateľa

Hviezdičkovať nebudem, ale rád by som k tomu povedal pár slov pretože projekt Kukátko je rýdzo absurdná záležitosť. Improvizovaný sitcom? Ale hovno, to je sám o sebe nezmysel. Sitcomy stoja predovšetkým a hlavne na scenároch, takže postaviť pred publikum hercov a nechať ich len tak z brucha zahrať celý diel, to si koleduje o kopytom cez hubu. Vo výsledku sa protagonisti snažia byť vtipný hlavne tým že hovoria, alebo skôr kričia, veľmi nahlas a epilepticky pritom trasú hlavou. Taký Latinák bol kedysi ťahúňom Partičky ( nebol som fanúšikom ani tejto relácie, ale dalo sa ) a tu je rovnako bezradný ako zbytok obsadenia na čele s tou Ági. Apropo Ági, Neviem kto to je, ale jej "komický" prejav spočíva celý na tom že sa tvári ako hus a krúti očami. Celé to potom nie zaklincuje, ale rovno zabetónuje moderátor Dangl, ktorý aj v Partičke dráždil nervy svojim nasilu tlačeným hurónskym smiechom až mu sánka takmer odpadávala z pántov a už tak dosť dementnú zábavu úplne zabíja imbecilnými zadaniami, kde trebárs zrazu prikáže niektorému z hercov aby sa tváril ako kulturista alebo kotkodákal. Neskutočná sranda, ale iba v prípade veľmi nízkeho veku, IQ, či nárokov diváka. Kukátko skrátka je/bol omyl ktorého historický význam by mohol spočívať v tom že jasne označuje slepú uličku po ktorej je škoda ísť. ()

Reklama

Melios 

všetky recenzie používateľa

Kukátko bol zaujímavý námet na sitcom a pri uvedomení si faktu, že je to vlastne dlhá improvizovaná sketch to bolo aj kvalitné. Bohužiaľ sa tento projekt zamietol pod koberec skôr než z neho mohlo vzniknúť niečo viac. Preto vychádza len z toho, čo vyšlo von a je naozaj škoda, že sa to utlo tak rýchlo. Malo to istý potenciál... ()

peiton odpad!

všetky recenzie používateľa

Ako to už vo väčšine prípadov býva - a toto nie je výnimkou,že čím sú vyššie očakávania - tým je väčšie sklamanie.Mne tento pokus o akože vtip prišiel z cesty.Partička bola oveľa lepšia a nepotrebovala k tomu ani kulisy.Tam im stačila prihlúpla parochňa,šialené okuliare či plstenný vyšúchaný kabát..Lenže toto je druh srandy,ktorým ma nedokázali zabaviť ani ohúriť.Ale vydržala som to pozerať,ale len preto,aby moje hodnotenie bolo adekvátne a objektívne správne.A myslím,že si pozriem aj dalšie časti,no nie preto,že by ma taký suchý humor bavil,skôr preto,aby som sa len utvrdila v mojom názore.Tu je kritika podľa mňa na mieste.Jediné čo si dovolím vyzdvihnúť a poukázať je ten originálny nápad,no pri ňom to bohužial aj končí.Možno v budúcnosti sa podarí s týmto preraziť,trúfnem si napísať aj v iných krajinách,s inými hercami,inak odprezentovať,vtipnejšie a energickejšie.Na rozbehu novej veci by si mali dať tvorcovia detto záležať,lebo od toho sa odvíja celá životnosť relácie.No žial vyzeralo to ako by mu skôr zvonil umieračik. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Z času na čas sa objavili dobré momenty tejto šou. Latinák s Polnišovou boli fajn a snažili sa tomu niečo dať. Kemka tu bol fakt hrozný a nedával ani trochu improvizáciu.Rovnako je na tom aj Gubíková. Jakab s Miezgom sú celkom tolerovateľní ale mohlo to byť aj lepšie. Väčšinou trápne, občas fajn, no čo mi najviac chýbalo bola väčšia kooperácia zo strany publika... viac to viedol Dangl a tie možnosti výberu boli často blbé a sprosté. Preto 2* ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (2)

  • Každý diel bol zároveň hraný pred divákmi v publiku. (PATWIST)
  • Herci sa museli počas natáčania aj niekoľkokrát prezliekať, keďže hrali viacero úloh. (PATWIST)

Reklama

Reklama