Reklama

Reklama

Pelé: Zrodenie legendy

  • Česko Pelé: Zrození legendy (viac)
Trailer 2

Chlapec, ktorý nemal nič a zmenil celý svet. Príbeh jednej z najväčších legiend najpopulárnejšieho športu na svete. Pelé a jeho raketový vzostup z chudobného predmestia brazílskeho Sao Paula až do centra najväčšej svetovej športovej udalosti, kde sa vo veku sedemnásť rokov stal najmladším víťazom majstrovstiev sveta vo futbale... Pelé. Meno známe na celom svete, športová legenda, ktorá zmenila futbal raz navždy. Národný hrdina, na bedrách ktorého spočívali sny i nádeje celej krajiny. Skôr než sa stal ikonou, bol obyčajným dieťaťom zo slumov brazílskeho Sao Paula, takým chudobným, že si nemohol dovoliť ani naozajstnú futbalovú loptu. Príbeh zachytáva jeho raketový vzostup a oživuje najväčší športový príbeh dvadsiateho storočia - od drhnutia podláh v snahe zaopatriť rodinu cez zdokonaľovanie úchvatného štýlu hry v uliciach až po účasť na majstrovstvách sveta vo Švédsku, kde v sedemnástich rokoch strelil víťazný gól a Brazília vďaka nemu po prvýkrát vyhrala. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (131)

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejlepších filmů pojednávající o nějaké reálné postavě. Docela jsem se bál, že se filmu chopili Američané, ale po prvních minutách byly mé obavy vystřídány ohromením a úžasem. Velmi se mi líbilo, že ve filmu bylo zachyceno i samotné dětství Pelého, neboť jsem o hodně věcích slyšel až nyní poprvé. Celkově se zpracování daného tématu povedlo na jedničku, atmosféra MS ve fotbale v roce 1958 byla famózní, až jsem si myslel, že na stadionu opravdu jsem. Dále chválím i soundtrack, který byl v některých momentech skvělý a někdy i dojemný. Kdo má rád fotbal, slavnou generaci fotbalistů točící se kolem Pelého a Brazílii, tak je to pro něj film jako stvořený. Za mě dávám 90% ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Legendárny brazílsky futbalista Nascimento, ktorého poznáte skôr, ako PELÉ, by si 100 % zaslúžil hĺbavejšie, precíznejšie, kvalitnejšie filmové spracovanie, ako tento, nie extra zaujímavý a prospešný projekt bratov Zimbalistovcov, pod záštitou produkčnej spoločnosti IMAGINE, ktorej šéfuje pomerne renomovaný Brian Grazer, ten často spolupracuje s režisérom Ronom Howardom... Film mi hneď svojim úvodom pripomína atmosféru Milionára z Chatrče, na mysli mám viditeľnú chudobu, odkiaľ prichádzajú všelijaké talenty. Zdá sa mi, že sa tvorcovia inšpirujú 8 oscarovým klenotom, na ktorého pritom nesiahajú ani po členky ! Na začiatku som v roku 1950, pri počúvaní - sledovaní prestížneho zápasu = Majstrovstiev sveta vo futbale, ktoré sa konali v domácej Brazílii, tá akurát podľahla vo finále Uruguaju - pomerom 2 : 1. Malý Nascimento je z toho veľmi smutný, a tak sľúbil svojmu otcovi, že jedného dňa privedie kanárikov k titulu, a to je už predo dvermi... O nejakých 8 rokov sa zrodí futbalový BOH. A ja pozorujem, čo tento talentovaný chlapec vymýšľa, keď sa doslova hrá s loptou, ktorá mu tancuje na nohe, štýl, nazývaný GINGA, pochádza z capoeiry. Ako sa chalan z diery vypracoval k najlepšiemu profesionálovi všetkých čias... Samotný Pelé spolupracoval na filme, a je veľká škoda, že sa nenakrútil oveľa lepší snímok, aký v skutočnosti mohol byť, nie je to vyslovene zlé, vyslovene som sa kochal tým, ako budúca STAR zbožňuje futbal, ktorý občas aj nenávidel, ale nepostrehol som nič také, prečo by som sa mal k filmu vrátiť, keď viem, že nič svetoborné mi filmári nesprostredkovali, iba obyčajnú RUTINU, akú asi aj chcel i samotný aktér, o ktorom vznikol tento nezáživný projekt, ktorý má aspoň - akú, takú špičkovú kameru Matthewa Libatiquea. PS : A viete, čo majú spoločné tieto dva filmy, ktoré spomínam v recenzii ? Hudobného skladateľa - A. R. Rahmana. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nemohol som sa ubrániť pocitu pátosu a naivnej sentimentálnosti, ktorá sa prejavila hlavne v dialógoch hlavných postáv. Ale všetko na ihrisku čo sa točilo okolo lopty a hry s ňou, bolo perfektné a podmanivé. A tie spomalené zábery sa tam tiež hodili. Po športovej stránke si teda autori dali naozaj záležať. Škoda, že nie aj na tom ostatnom mimo ihriska. Lepší priemer. 65/100 ()

Faila 

všetky recenzie používateľa

Pro podobné příběhy mám slabost, většinou mě dojmou a udělají mi dobře. Někdy se to v nich přežene a výsledek mi přijde patetický a pitomý, tohle ten případ naštěstí (pro mě) nebyl. Jméno Pelé mi není neznámé, přesto vím o jeho životě prd, tak jsem se aspoň něco dozvěděla. A příběh jeho, potažmo celého brazilského fotbalového nároďáku, potažmo celé Brazílie má docela sílu a určitý význam i pro současný fotbal, což není na škodu vědět. ()

Pajkenzi 

všetky recenzie používateľa

Perfektní film, který byl napínavý dramatický a sportovní. Líbilo se mi napětí ve kterém jsem byla když jsem se dívala. Líbilo se mi i to že pokaždé to bylo nahoru dolů. Vítěství prohra. Strašně se mi líbilo že rodina byla při něm a chtěli ať to zvládne a podporovali ho, to bylo moc pěkné. A ten příběh byl moc hezky zpracován opravdu klobouk dolů. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (14)

  • Finálový zápas v turnaji skončil 6:5 pro Kings. Bosonožky přitom vstřelily také šest branek. Byla to tedy remíza. (Duoscop)
  • Ve scéně, kdy brazilští fotbalisté kopou míčem v hotelu směrem k majáku (scéna těsně před koncem), převrhnou jednomu z hostů cukřenku. Jedná se o skutečného Pelého, který to s úsměvem sleduje (Farao607)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené