Reklama

Reklama

Pelé: Zrodenie legendy

  • Česko Pelé: Zrození legendy (viac)
Trailer 1

Chlapec, ktorý nemal nič a zmenil celý svet. Príbeh jednej z najväčších legiend najpopulárnejšieho športu na svete. Pelé a jeho raketový vzostup z chudobného predmestia brazílskeho Sao Paula až do centra najväčšej svetovej športovej udalosti, kde sa vo veku sedemnásť rokov stal najmladším víťazom majstrovstiev sveta vo futbale... Pelé. Meno známe na celom svete, športová legenda, ktorá zmenila futbal raz navždy. Národný hrdina, na bedrách ktorého spočívali sny i nádeje celej krajiny. Skôr než sa stal ikonou, bol obyčajným dieťaťom zo slumov brazílskeho Sao Paula, takým chudobným, že si nemohol dovoliť ani naozajstnú futbalovú loptu. Príbeh zachytáva jeho raketový vzostup a oživuje najväčší športový príbeh dvadsiateho storočia - od drhnutia podláh v snahe zaopatriť rodinu cez zdokonaľovanie úchvatného štýlu hry v uliciach až po účasť na majstrovstvách sveta vo Švédsku, kde v sedemnástich rokoch strelil víťazný gól a Brazília vďaka nemu po prvýkrát vyhrala. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (131)

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Znáte takové ty krásně nasnímané promo klipy na „oslavu fotbalu napříč světem bez ohledu na sociální zázemí“, které pravidelně v době velkých turnajů produkuje FIFA, Adidas či Nike? Tak tohle je to samé; akorát v celovečerní podobě a jakože s dějem. Je to čistá pohádka, která se Pelém jen zaklíná, rozhodně nečekejte nic, co by se drželo jeho skutečných osudů či kariéry. Pěkně se na to však kouká, jen od to nesmíte čekat nic jiného než sinusoidu zábavy „pět minut keců o ničem (rozuměj odpovědnosti, motivaci, cílevědomosti apod.) a pět minut pěkných (jakkoli nerealistických) fotbalových parád a tak stále dokola až do konce“. ()

rt12 

všetky recenzie používateľa

Jsem na rozpacích 5* za jednoho z nejtalentovanějšího a pro mě i nejsympatičtějšího sportovce všech dob. Samotné zpracování 3* a to ještě s odřenýma ušima. Veleznámá a obehraná kostra příběhu by mi ani tak nevadila. Horší je, že v celku film působil, jako by byl spíchnut horkou jehlou. ()

Reklama

Rockerman 

všetky recenzie používateľa

Vím, že to není bez chyby, ale já tvrdím, že je to důstojná pocta jednomu z nejlepších hráčů fotbalové historie. Sledujeme jeho nelehký život ve slumu, kde ale od malička hraje se svými kamarády fotbal s hadrákem, až po velkolepé vystoupení na MS 1958 ve Švédsku. Pěkný film, i slza dojetí ukápla. P. S. Hezký fórek se povedl, když mladý (filmový) Pelé vysype cukřenku starému (skutečnému) Pelému. ()

Hapretor 

všetky recenzie používateľa

Na fotbal se nekoukám, nebaví mě, nerad ho hraju, je mi úplně jedno, kdo vyhrál letos mistrovství, ... ale tenhle film mě bavil. Je to dojemný ... zvlášť úsek dětství ... netuším, do jaké míry se triky s míčem dají předvádět i v reálu, ale vypadalo to velmi impozantně. Další sportovně laděný film, který mě velmi mile překvapil. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Legendárny brazílsky futbalista Nascimento, ktorého poznáte skôr, ako PELÉ, by si 100 % zaslúžil hĺbavejšie, precíznejšie, kvalitnejšie filmové spracovanie, ako tento, nie extra zaujímavý a prospešný projekt bratov Zimbalistovcov, pod záštitou produkčnej spoločnosti IMAGINE, ktorej šéfuje pomerne renomovaný Brian Grazer, ten často spolupracuje s režisérom Ronom Howardom... Film mi hneď svojim úvodom pripomína atmosféru Milionára z Chatrče, na mysli mám viditeľnú chudobu, odkiaľ prichádzajú všelijaké talenty. Zdá sa mi, že sa tvorcovia inšpirujú 8 oscarovým klenotom, na ktorého pritom nesiahajú ani po členky ! Na začiatku som v roku 1950, pri počúvaní - sledovaní prestížneho zápasu = Majstrovstiev sveta vo futbale, ktoré sa konali v domácej Brazílii, tá akurát podľahla vo finále Uruguaju - pomerom 2 : 1. Malý Nascimento je z toho veľmi smutný, a tak sľúbil svojmu otcovi, že jedného dňa privedie kanárikov k titulu, a to je už predo dvermi... O nejakých 8 rokov sa zrodí futbalový BOH. A ja pozorujem, čo tento talentovaný chlapec vymýšľa, keď sa doslova hrá s loptou, ktorá mu tancuje na nohe, štýl, nazývaný GINGA, pochádza z capoeiry. Ako sa chalan z diery vypracoval k najlepšiemu profesionálovi všetkých čias... Samotný Pelé spolupracoval na filme, a je veľká škoda, že sa nenakrútil oveľa lepší snímok, aký v skutočnosti mohol byť, nie je to vyslovene zlé, vyslovene som sa kochal tým, ako budúca STAR zbožňuje futbal, ktorý občas aj nenávidel, ale nepostrehol som nič také, prečo by som sa mal k filmu vrátiť, keď viem, že nič svetoborné mi filmári nesprostredkovali, iba obyčajnú RUTINU, akú asi aj chcel i samotný aktér, o ktorom vznikol tento nezáživný projekt, ktorý má aspoň - akú, takú špičkovú kameru Matthewa Libatiquea. PS : A viete, čo majú spoločné tieto dva filmy, ktoré spomínam v recenzii ? Hudobného skladateľa - A. R. Rahmana. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (14)

  • Film mal byť pôvodne vydaný k Majstrovstvám sveta 2014 v Brazílii, plán sa ale nestihol dodržať. (toi-toi)
  • Když dá malý Pelé (Leonardo Lima Carvalho) první gól ve finálovém zápase, tak muž pověsí na tabuli jedničku. V následujícím střihu jí ale věší znovu. (Duoscop)
  • Když si malý Pele (Leonardo Lima Carvalho) během finále v turnaji sundá kopačky, tak stojí na hřišti jen v ponožkách. V dalším záběru už je ale bez ponožek. (Duoscop)

Reklama

Reklama