Reklama

Reklama

Pelé: Zrodenie legendy

  • Česko Pelé: Zrození legendy (viac)
Trailer 2

Chlapec, ktorý nemal nič a zmenil celý svet. Príbeh jednej z najväčších legiend najpopulárnejšieho športu na svete. Pelé a jeho raketový vzostup z chudobného predmestia brazílskeho Sao Paula až do centra najväčšej svetovej športovej udalosti, kde sa vo veku sedemnásť rokov stal najmladším víťazom majstrovstiev sveta vo futbale... Pelé. Meno známe na celom svete, športová legenda, ktorá zmenila futbal raz navždy. Národný hrdina, na bedrách ktorého spočívali sny i nádeje celej krajiny. Skôr než sa stal ikonou, bol obyčajným dieťaťom zo slumov brazílskeho Sao Paula, takým chudobným, že si nemohol dovoliť ani naozajstnú futbalovú loptu. Príbeh zachytáva jeho raketový vzostup a oživuje najväčší športový príbeh dvadsiateho storočia - od drhnutia podláh v snahe zaopatriť rodinu cez zdokonaľovanie úchvatného štýlu hry v uliciach až po účasť na majstrovstvách sveta vo Švédsku, kde v sedemnástich rokoch strelil víťazný gól a Brazília vďaka nemu po prvýkrát vyhrala. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (131)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nemohol som sa ubrániť pocitu pátosu a naivnej sentimentálnosti, ktorá sa prejavila hlavne v dialógoch hlavných postáv. Ale všetko na ihrisku čo sa točilo okolo lopty a hry s ňou, bolo perfektné a podmanivé. A tie spomalené zábery sa tam tiež hodili. Po športovej stránke si teda autori dali naozaj záležať. Škoda, že nie aj na tom ostatnom mimo ihriska. Lepší priemer. 65/100 ()

rt12 

všetky recenzie používateľa

Jsem na rozpacích 5* za jednoho z nejtalentovanějšího a pro mě i nejsympatičtějšího sportovce všech dob. Samotné zpracování 3* a to ještě s odřenýma ušima. Veleznámá a obehraná kostra příběhu by mi ani tak nevadila. Horší je, že v celku film působil, jako by byl spíchnut horkou jehlou. ()

Reklama

campix 

všetky recenzie používateľa

Pelé je rozhodně osobnost, která si zasloužila svůj vlastní životopisný film. Je jediným fotbalistou na světě, který vyhrál MS ve fotbale třikrát. Bohužel musím také hned podotknout, že by si zasloužil určitě lepší zpracování svého příběhu. Pelé: Birth of Legend pojednává hlavně o jeho dětství v chudém brazilském slumu a následně proniknutím mezi domácí elitu a následnou účast na MS v roce 1958 ve Švédsku. Spíše ale připomíná brazilskou reklamu na Colu, která by se dala sestříhat do 5ti minut. Není to rozhodně špatné, ale Pelé by si zasloužil víc. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dobrý príbeh, keby nebol tak sladko orientovaný a futbalové okamihy neukazoval ako v jednom animáku o Benjaminovi spred 20 rokov. Pelé si tam behá medzi hráčmi, ako by to boli stĺpy. Pekná predstava, určite to bol talent vo svojich časoch, dnes by nestačil ani na opitého Weissa. Inak je film menej zaujímavý aj tým, že len popisuje akože zrod legendy a nemapuje Pelého kariéru. Takže je k ničomu. ()

UhLee 

všetky recenzie používateľa

(6,5/10). Průměrné vyobrazení legendárního fotbalisty, kterého jsem vůbec nezažil a ani jsem se o něj nikdy moc nezajímal. Tím pádem to pro mě byla kvalitní biografie a příběh ZROZENÍ LEGEDY. Nic jiného. Nijak se mě to nedotklo. Bude to znít krutě, ale za nějakou dobu na tento film úplně zapomenu. Žádnou stopu ve mě nezanechal. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (14)

  • Vo filme pracuje Pelého matka Celeste Arantes (Mariana Nunes) v honosnom Altafinovom dome ako upratovačka. V skutočnosti obaja pochádzali z chudobných pomerov. (toi-toi)

Reklama

Reklama