Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Máj 1897. Dvaja priatelia z detstva a čerství absolventi univerzity Bill Haskell a Byron Epstein ešte nevedia, čo budú robiť po skončení štúdia, a tak vyrazia z New Yorku na západ, aby sa dali viesť osudom. Vtedy sa dozvedia o zlatej horúčke, ktorá vypukla na Klondiku. Desaťtitíce ľudí z celého sveta migrujú na severozápad Kanady do provincie Yukon, kde boli objavené významné náleziská zlata v pustej oblasti Klondike pri meste Dawson. Obaja muži zmenia plány a zamieria do Yukonu, aby skúsili šťastie a zbohatli. Pri ťažbe zlata na pozemku neďaleko Dawson City ich sužujú drsné podmienky, nestále a nepredvídateľné počasie a zúfalí a nebezpeční jednotlivci, ktorí sa v honbe za bohatstvom neštítia priživiť na úspechu iných alebo dopustiť ťažkého zločinu. Rovnako ich ohrozujú chamtiví obchodníci, zvodné kurtizány aj domorodé kmene, šokované skazou vlastného národa a devastáciou pôdy, ktorá sa ocitla v rukách neľútostných ziskuchtivých obchodníkov. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (60)

Macejko 

všetky recenzie používateľa

Dokonalá odpoveď na otázku "prečo sa filmy/seriály podľa skutočných udalostí musia neustále prikrášľovať fikciou?". Nuž, možno preto, lebo oná "skutočná udalosť" je nezaujímavá historka, ktorá doslovným prevedením na plátno/obrazovku pôsobí ako výplod diletantského rádoby-scenáristu, ktorý sa v živote nestretol s normálne vystavaným príbehom. Miniséria Klondike je dejovo neuveriteľne riedka báchorka, v ktorej každá druhá sľubná scéna alebo línia vyšumí do stratena (čo takto nejako rozvinúť tú naznačenú romancu medzi superintendantom a prostitútkou?), kde logika dostáva poriadne na frak (prečo zo zásadnej vraždy nikto neupodozrieval podvedeného milenca, keď sa tou vraždou vyhrážal PRED OČAMI CELÉHO MESTA?!), a kde totálne, ale totálne absentuje akákoľvek gradácia. Herci sú väčšinou solídni a so svojimi fádnymi postavami robia, čo môžu (s výnimkou trápneho Tima Rotha, ktorému sa ani v jednej scéne nepodarí vzbudiť zrnko rešpektu). Maddenovi a Cornishke sa dokonca podarilo predať ústrednú romancu ako najlepší prvok seriálu, s výnimkou podarenej hudby Adriana Johnstona (pretože ak už niekoho okato kopírovať v záujme vytvorenia čo najlepšej hudby, tak neexistuje veľa lepších volieb, ako je Ramin Djawadi a jeho Game of Thrones - stačí si pozrieť úvodnú zvučku, aby bolo jasné, odkiaľ vietor fúka). Taktiež výprava je veľmi dobrá a na niektorých záberoch je radosť okom spočinúť, ale čo je to platné? Naozaj by ma zaujímalo, či v prípade scenára ku Klondike došlo k nejakému prikrášľovaniu skutočnosti. Pretože ak áno, tak na skutočnej Klondike musela byť nuda minimálne ako na maratóne filmov francúzskej novej vlny. ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Podle mě to na malym prostoru chtělo vytvořit co největší děj. Prostě nasázet tam hrozně moc různejch problémů, který se v té době a na tom místě mohly stát, a omotat to kolem jednoho až dvou hlavních postav. A kolikrát se tam řešijou věci jak z nějakejch obyčejnejch nudnejch seriálů. Spešl na tom bylo teda jedině to, že se to odehrávalo na Klondiku. A jestli to bylo podle pravdy, tak zas až tak moc tomu nevěřím. Teda kromě těch skutečnejch postav jako Jack London nebo Swiftwater Bill. Bylo trochu poznat, že to bylo televizní - tou televizností a kvalitou zpracování mi to připomnělo Deadwood. Záběry krásné přírody potěšily, ale tak nějak jsem jim nevěřil tu zimu, sněhové bouře a jiné přírodní podmínky. Jinak Tim Roth to tady měl asi jako chystačku na Hateful Eight... a Sam Shepard je už pěknej dědek. Jinak dát do hl. role Richarda Maddena nebyl ani dobrej, ani špatnej nápad a Abbie Cornish sice byla gut postava, ale ve skutečnosti určitě nebyla tak pěkná. Spíš jsem tuhle minisérii proseděl u obrazovky, než abych si to skutečně užíval. Tři tomu dám, ale už po mě nechtějte, abych na to koukal znovu... ()

Reklama

Bukk 

všetky recenzie používateľa

Vzhledem k tomu, že to má jen 3 části, tak se po té první nebojím dát prozatimní slušné 4*. I kdyby tohle zůstalo jediným hraným počinem Discovery, tak by to bylo zatraceně dobrý první/poslední. Na Richarda se musí lidi prostě chytnout a když se přidá zajímavý kus historie a scenérie za všechny prachy, to už není cesty zpět. Navíc ty postavy mají opravdový charakter. Sakra ten 2014 nám ale začíná! ()

TedGeorge 

všetky recenzie používateľa

Právě dokoukaný komplet a sem naprosto nadšenej. Ano, teďka přestřelených 10/10. Famózní minisérie, která v mých očích překonává i Hatfields and McCoys, se kterým to hraje na stejným písečku. Neskutečně zajímavý postavy, náááááádherná romantická linka, muž se psem, parádní psychopat Tim Roth, přesnej Sam Shepard, neskutečně sympatickej Rob Stark a hlavně Belinda, kterou chci okamžitě domů. Úžasnej dobrodružnej seriál, na kterej se nesmí zapomenout. Ideální kombinace surovosti toho prostředí a romanticko-dobrodružnýho příběhu, kterej ve vás zůstane. Už sem říkal, že je to pecka ? ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Zasnežené vrcholky hôr, zlatá horúčka a zem, kde nevládne zákon, ale sila a schopnosť urvať si čo najviac pre seba. Vizuálna stránka bez sporu dych vyrážajúca, téma vysoko atraktívna, obsadenie a spracovanie prispôsobené na pritiahnutie čo najväčšej pozornosti. Osudy dvoch mladíkov na ceste za rýchlym zbohatnutím na Klondiku je od počiatku strhujúca, má tú správnu atmosféru a obaja hlavný hrdinovia sú napísaný a zahraný tak, že pôsobia obyčajne a vďaka tomu uveriteľne. Jednou z mála vád na kráse je trošku rozvláčny úvod - hrdinovia sa ešte len dostávajú do deja, čo však neznamená, že by sa neustále niečo nedialo - a hlavne neskôr v pilotnej dvoj-epizóde je cítiť miernu predvídateľnosť. I tak však veľká spokojnosť, som zvedavý na zvyšok. Pilot: 84% ()

Galéria (132)

Zaujímavosti (5)

  • Belinda Mulrooney po Zlaté horečce prodělala své druhé jmění. Zemřela v chudobě v Yakimě ve státě Washington roku 1967. Pracovala jako hospodyně. (TomasB.)
  • Bill Haskell se roku 1901 vrátil na Klondike. Poté už ho nikdo nikdy neviděl ani o něm neslyšel. (TomasB.)
  • Kostel Otce Judge (Sam Shepard) několik let po jeho smrti shořel. Dodnes je známý jako Sv. Dawson. (TomasB.)

Reklama

Reklama