Reklama

Reklama

Zabijaci

  • Česko Zabijáci (viac)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózny / Thriller
Dánsko / Nemecko / Švédsko, 2014, 119 min (Alternatívna 115 min)

Hoci je oddelenie ''Q'' momentálne zavalené viac ako päťdesiatimi nedoriešenými prípadmi, jeho šéf Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) sa rozhodne prísť na koreň jednému, dvadsať rokov starému, prípadu, ktorý sa týka vraždy dvojčat Thomasa a Marii Jongersonových. Carl a Assad (Fares Fares) medzitým svoje rady doplnili o ženskú členku tímu, Rose Knudsen (Johanne Louise Schmidt), ktorej sa, na rozdiel od Carla, dobre spolupracuje s Assadom. Stopy tohto starého prípadu, ktorý si Carla a jeho tím prakticky našiel sám, zavedú detektívov do kruhu spoločenskej smotánky, ktorá tvorila pred dvadsiatimi rokmi triedu študentov z vyššej spoločenskej vrstvy a ktorá si doteraz bezstarostne užíva slobodu. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (402)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

So záverom som nebol úplne spokojný. Ak kriminálky neobsahujú žiadne nadprirodzené prvky, nemá v nich čo robiť deus ex machina - film bol síce vďaka tomu ukončený efektívnejším a príťažlivejším spôsobom, no z logického hľadiska nie príliš pravdepodobným. Aj tak ale snímke musím napáliť slušných 4/5, pretože oddelenie Q som si veľmi obľúbil. ()

JFL 

všetky recenzie používateľa

Vyhrocenost a přepálenost peripetií, postav a zvratů překračuje hranici obyčejného žánrového braku k úrovni prvoplánově ponurých a drsňáckých komiksů pro rádoby dospěláky. A to nemluvě o exploatačně jedovatém ventilování agrese vůči zlaté mládeži a vyšším společenským kruhům, které jsou zde vykreslené jako sebranka amorálních perverzáků a sadistů, vedle jaké blednou i záporáci z kultovek Gartha Ennise. Vyprávění štváčsky kupí jejich zvrácené excesy, aby pak mohlo publiku dopřát ventilaci hněvu v náležitě plebs ukájejícím středověkém duchu. ()

Reklama

verbal 

všetky recenzie používateľa

Švédové mají Larssona, Dánové Olsena a my jen toho zkurveného, egoistického grafomana, soudruha učitele Vívegasyna, jenž se se svými harlekýny plnými pouťových životních mouder trefil přesně pět kvocientních bodů nad abonentku Blesku, a tak tu o nejprodávačích bohužel rozhoduje početní převaha otylých husákových samic. Tudíž se asi budeme ještě pár Báječných let pod konzumními matronami nekulturně Vybíjet u Románů pro transvestity a kvalitních předloh pro filmy tu bude jako cigánů. Uuups, chtěl jsem říct jako šafránu, pandžábočechové už skoro v menšině nejsou. Proto našinec vždy jen tiše závidí a nadšeně plesá nad kvalitní, skvostně natočenou a chytře vrstvenou skandinávskou detektivkou, chladnou jako kunda frigidní Dánky, syrovou jako počasí v Kattegatu a surovou jako vikinský nájezd. Tato je navíc dochucena neotřelým pátracím tandemem dvou áček (Arab a autista), kteří to nakonec dají kurevsky sežrat a předvedou záchvat džihádu i nedotknutelné severské smetánce. A mně osobně na rozdíl od některých mých zdejších gayfriendů vůbec nevadilo rozbití klasického vrahozahradnického klišé tak, že od počátku přesně víme, co je kdo za hajzla. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Fasandræberne" je už podľa mňa film, ktorý práve deklaruje to, čo som hovoril v minulom komentári. Máme tu oveľa zaujímavejší príbeh a oveľa viac interakcie našich hrdinov so zloduchmi. A nakoľko v tomto prípade máme veľmi silných, bohatých a mocných zloduchov, ktorí potrebujú zakryť stopy po ich hriechoch z minulosti budú to mať Carl s Assadom v tomto prípade veľmi ťažké. Svetlo by však mohla priniesť dievčina, ktorá volala na tiesňovú linku a nahlásila to. Lenže je tu boj s časom, aby ju naši hrdinovia našli skôr než naši zloduchovia. Atmosféra tohto filmu je podľa mňa ešte silnejšia než bola naposledy, lebo tu oveľa viac vidíme našich hrdinov v nebezpečných situáciach a musia bojovať s osobami, ktoré majú zákon na svojej strane a neboja sa použiť žiadne prostriedky, aby vyšli zo situácie nedotknutí. A práve to z nich robí tak nebezpečných nepriateľov. Lenže možno ani naša svedkyňa nie je úplne neviniatko. Ale súčasne chceme, aby jej Carl pomohol, pretože cítime, že bola najmä zmanipulovaná svojim priateľom. A práve to robí tento film silným. A v záverečných častiach skutočne tuhne krv v žilách a prajete si len, aby z toho vyšli hrdinovia so zdravou kožou. Zraniteľnosť hrdinov je tu veľmi viditeľná a prežívame s nimi každý jeden moment. A okrem toho sa do oddelenia Q pripojí ešte aj nová postava menom Rose, ktorá je neskutočne sympatická a súčasne aj vtipná. Úprimne musím povedať, že "Fasandræberne" patrí medzi jeden z najsilnejších thrillerov, ktorý som kedy videl. Veľmi dobre vytvára atmosféru a všetko čo sa deje je absolútne neodhadnuteľné, lebo nájsť riešenie proti súperom, ktorí majú v rukách všetky karty je veľmi ťažké. Rozhodne je to thriller, ktorý stojí za to vidieť. Hodnotenie: A ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Kvôli ľuďom, ako ty, som stále policajtom. Pretože ma potrebujete.“ Ja by som to premenoval na Spolužiakov, to by bolo lepšie. Zabijaci je také... o ničom. Je to predsa len už o dosť slabšie, ako jednotka, Žena v klietke. Sympatický pár vyšetrovateľov to síce stále drží na vysokej úrovni, ale jednak je to strašne dlhé (skrátil by som to minimálne o 15 – 20 minút) a jednak zločin už nie je až taký pôsobivý, ako v jednotke (hoci paradoxne v konečnom efekte je ešte o kus tragickejší a obludnejší). ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (8)

  • Režisér Mikkel Nørgaard o obsahu filmu: "Ak by som mal troma krátkymi slovami povedať, o čom film je, tak sú to: sex, násilie a moc." (Arsenal83)
  • Režisér Mikkel Nørgaard musel dlho obsadzovať mladých hercov, pretože film obsahuje veľa sexuálnych a násilných scén: "Veľmi dlho som obsadzoval mladých hercov. Koniec koncov, bolo to o tom, že som potreboval ľudí, ktorí by dokázali uniesť násilné scény, ale ktorí boli tiež pripravení objaviť sa v sexuálnych scénach filmu nahí. Bolo nevyhnutné, aby do násilných scén išli „všetko do toho“, aby sa stalo uveriteľným." (Arsenal83)
  • Okrem Dánska, kde prebieha dej filmu, pracovali filmári aj v nemeckom Hamburgu. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (viac)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (viac)

Reklama

Reklama