Reklama

Reklama

Dojedz to: Príbeh o plytvaní jedlom

(festivalový názov)
  • Česko Neboj se a jez! (festivalový názov) (viac)
Kanada / Veľká Británia / USA, 2014, 75 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Všetci radi jeme. Milujeme kuchárske programy v televízií, časopisy o varení a blogy o dobrom jedle. Ale ako je to možné, že takmer 50% nášho jedla končí ako odpad? Filmári a gurmáni Jen a Grant sa ponoria do sveta odpadkov z  farmy, obchodov až po ten ich z vlastnej chladničky. Filmový príbeh spojí pri jednom diskusnom stole farmárov, inšpiratívne organizácie a zákazníkov. Príbeh je výchovný a zároveň „chutne“ zábavný. (Ekotopfilm)

(viac)

Recenzie (3)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejlepších dokumentů o plýtvání potravinami. Sám vidím na svém okolí jak jsou lidé bezohlední a sobečtí a vyhazují jídlo. Zaujalo mě, že bez plýtvání bychom nemuseli být tolik obklopeni hnusnými poli v krajině. ()

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Tak nevím, jestli by nebylo lepší se na dokument nedívat a zůstat v nevědomosti. Teď už totiž vím, kolik jídla se vyhazuje doslova "jen tak" a je mi z toho špatně. A ještě hůř proto, že s tím nemůžu prakticky nic dělat... ()

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že pokiaľ človek žije v bežnej spoločnosti, ako veľká časť populácie, každý deň okolo seba vidí nezmyselné plytvanie. Plytvanie vodou, potravinami, plastmi a podobne. Základom je uvedomiť si, že tento životný štýl je deštruktívny a že za živočíšnymi výrobkami stoja zvieratá, ktoré za ľudské chute často platia životom a slobodou a to až v takom merítku, že si to nedokážeme predstaviť ani v najhorších nočných morách. Kravy sú týrané odobraním mláďat a neustálym dojením až kým im telo nevypovie službu a potom sú odvezené na bitúnky, ako bezcenné veci. Nie len, že je toto jednanie a jednanie s ich mláďatami, celé toto zbytočné utrpenie brutálne, ale často sa mlieko, ktoré náleží teľatám vyhadzuje do koša. Mliečne výrobky, maso a aj iné potraviny končia na smetisku. Debilita a nenásytnosť idú ruka v ruke s potrebou prebytočného luxusu a plytvaním. Potom jeden nevie, či sa má smiať, alebo plakať, keď sa hovorí o krajinách tretieho sveta, kde ľudia trpia hladom a nedostatkom snáď úplne všetkého čo potrebujú k životu. Moderná konzumná spoločnosť nás dostala za hranice rozumu a svedomia. Komentáre, ktoré čítavam pod podobnými dokumentmi ma už ani nešokujú, proste ľudská blbosť vládne svetu! ()

Reklama

Reklama