Reklama

Reklama

Arcibiskup Bezák Zbohom...

  • Česko Arcibiskup Bezák Zbohom
Trailer 2

Obsahy(1)

Dokumentárny film ARCIBISKUP BEZÁK ZBOHOM... divákom približuje nesporne pozoruhodnú osobnosť Mons. Bezáka - kňaza, ktorý svoj život daroval Bohu a cirkvi a mapuje jeho nevšedný životný príbeh. Predstavuje človeka jednými milovaného a druhými odmietaného. Odhaľuje súkromné aj verejné momenty jeho života. Uvidíte Róberta Bezáka očami verejnosti, ale aj jeho najbližších. Spoznáte ho nielen ako arcibiskupa, ústrednú postavu medializovanej kauzy, ale aj ako syna, brata či priateľa. Film divákom prináša obdivuhodné svedectvo o vnútornej sile osobnosti, ktorá prežíva najväčšiu skúšku svojho života a viery...
Výsledok je funkčnou skladačkou rozhovorov, rekonštrukcií, archívnych materiálov, inscenovaných sekvencií a spoznávania dôležitých ľudí a prostredí v jeho svete. Celkový obraz je komplexný a umožní divákovi utvoriť si vlastný názor na situáciu, ktorá v súvislosti s Mons. Bezákom nastala. Tento dokumentárny film nesupluje publicistické vyšetrovanie, pátranie ani nepodáva žurnalistické domnienky, ale chce čo najpoctivejšie a najpresnejšie vykresliť situáciu, v ktorej sa Mons. Bezák ocitol a hlavne, dáva divákovi možnosť spoznať jeho nevšednú osobnosť so širokou paletou záujmov, jeho postoje, názory a pozoruhodnú cestu, ktorou prešiel. Film však nie je určený len pre veriacich, ale zaujme všetkých, ktorých sa dotkol fakt, že sa deje nespravodlivosť. Podľa režisérky a scenáristky Oľgy Záblackej: „ pre ateistu môže byť tento dramatický príbeh ešte zaujímavejší. Zoznámi sa s prostredím, ktoré nepozná, môže analyzovať dôvody z akých sa mladý talentovaný človek, vynikajúci študent rozhodol ísť kňazskou cestou a čo všetko ho na nej stretlo." (Barracuda Movie)

(viac)

Diskusia

Jartian

Jartian (hodnotenie, recenzie)

Tahnete cobolaci hlasat tu svoji pseudo-viru nazpet do cobolstanu a nas tu nechte na pokoji. Dekujeme cesti ateiste

Segrestor

Segrestor (hodnotenie, recenzie)

JohnMiller

tak, víš jak. Má doma encyklopedii, takže ví, že Džízuse ukřižovali Římani jen tak z hecu asi :)) A kdo se to pokusí blbečkovi vysvětlit, je drahy geneticky odpad...

:))

na príspevok reagoval JohnMiller

Martin741

Martin741 (hodnotenie, recenzie)

Segrestor

drahy geneticky odpad. na rozdiel od teba, kto na vsetko pouziva "maximalne doveryhodny zdroj" ako je wykypedyja, ja mam doma aj kroniky, encyklopedie. Neviem, ci si uz mal v ruke kroniku, ale predpokladam, ze vies aspon, ako vyzera. Tolko k tvojmu zvratku.

na príspevok reagoval Wacoslav1

Uživateľ Martin741 zmazal svoj príspevok.

Caesar/

Caesar/ (hodnotenie, recenzie)

sankacoffee

Nechceš jít psát komentáře v anglickém jazyce někam jinam?Takhle každej pozná že jsi školní děcko.Jinak kdo pujde na takovouhle srágoru do kina to by mne fakt zajímalo

na príspevok reagoval sankacoffee

E=mc2

E=mc2 (hodnotenie, recenzie)

Segrestor

skôr ide o vývoj vedomia, s našim vývojom prichádza aj vývoj toho ako vnímame ten pojem Boh alebo opačne :) , keď sa napr. bavíme o Ježišovi Boha  definoval ako lásku a ako osobného Boha, nie neosobného, ak sa pozrieme na Odina ten je definovaný cez prírodné živly a skôr opisuje vtedajšie vnímanie sveta, aztékovia zase vnímali boha inak cez slnko a opereného Boha a vykonávali ludské obete. Podľa môjho názoru Ježiš spravil evolučný skok vo vnímaní človeka, iných a "Boha" taký starý zákon v rámci judaizmu ho definoval cez pomstychtivosť, žiarlivosť a strach. Tam treba aj hľadať dôvod prečo bol nimi Ježiš zabitý. 

na príspevok reagoval Segrestor, Martin741

E=mc2

E=mc2 (hodnotenie, recenzie)

Kubrickon

inak si si všimol že väčšina géniov bola veriaci ľudia? :) celkom irónia pre teba. takže toľko k téme Amadeus. A teraz môžte znovu pokračovať v téme. Ja už končím.

Kubrickon

Kubrickon (hodnotenie, recenzie)

E=mc2

Som intelektuál a génius...a môj sexuálny život neobmedzuje moje náboženstvo...asi preto mám kvapavku...ale to je iný príbeh :)

na príspevok reagoval E=mc2

E=mc2

E=mc2 (hodnotenie, recenzie)

Kubrickon

pozerám že obaja máme ako prvý v top filmoch Amadea...občana kanea síce nemám, ale orson patrí k mojím top režisérom :)

na príspevok reagoval Kubrickon

Kubrickon

Kubrickon (hodnotenie, recenzie)

E=mc2

grc grc grc grc na na ná na na naááá nááá nááááááá grc grc grc nááááááá nááá nááááá...a teraz rap...Boh stvoril mimozemšťanov a dinosaurov yeaah A jednoho kokota čo má na prifilovke E. T. šnajna yeaaah ou jeee VOLE!

E=mc2

E=mc2 (hodnotenie, recenzie)

Kubrickon

ty si naozaj myslíš  že ma dokážeš nejako uraziť? :) tak poďme sa baviť o buhovi, ten by ti ako ateistovi - veriacemu mohol vyhovovať však? Ten napríklad povedal " Koreňom všetkého zla je nedostatok poznania" a tiež "Hnev sa neprekonáva hnevom, ale láskou." Alebo aj "Nech človek prekoná zlobu iného človeka láskou, nech prekoná jeho špatnosť vlastným dobrom." Keď sa nad jeho výrokmi zamyslíš nájdeš medzi nimi silné paralely. To je z mojej strany už naozaj všetko.

na príspevok reagoval Kubrickon, Segrestor

Reklama

Reklama