Reklama

Reklama

Osud princa

(TV film)
  • Česko Charles - osud prince (viac)
Francúzsko, 2012, 2x55 min

Obsahy(1)

Charles z Windsoru je najvýraznejšou postavou britskej kráľovskej rodiny. Napriek veľkému mediálnemu hluku, ktorý sprevádza jeho osobu po celý život, otázkou je Kým je vlastne Princ Charles? je stále princom, ktorý čaká na svoju veľkú príležitosť?
Charles je do značnej miery strojcom svojho osudu - osudu princa, ktorý odmieta komfort nudného šľachtického života. Dokázal narušiť pravidlá establišmentu, viedol svoje vlastné križiacke vojny, je úspešným podnikateľom a svoju reč dokázal oslobodiť od nepísaných pravidiel monarchie. (STV)

(viac)

Recenzie (14)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivý dokument. Prekvapivý, čo sa týka toho, že ho natočili Francúzi. Nielen kvôli ich dokumentaristiky, ale aj z ohľadu toho, že dokumentujú cudziu šlachtu, tobôž svojho rivala zo Spojeného kráľovstva. Možno v UK poznajú historické zábery takmer všetci, pre mňa to bola ale väčšinou novinka a určite vniesla veľmi veľa svetla o kráľovskej rodine, ktorou som sa vôbec doteraz nezaoberal. Zaujímavé, aká celebrita bol princ Charles už od prvých rokov svojho plodného života a ako často mu média dávali pocítiť, že bohužiaľ preňho nikdy nebude sám. Hodnotenie: 80% ()

Attta

všetky recenzie používateľa

Decentně natočený dokument o Charlesovi a okrajově i o zbytku královské rodiny. Británii mám moc rád a na tohle se mi prostě perfetkně koukalo. Ale jelikož nejsem historik a spoustu toho o královské rodině nevím, nejsem si jistý jak moc objektivní a jak moc bulvarizující tento dokument je. Já jsem měl občas pocit, že ne všechno je tak jak se nám snaží dokument namluvit. ()

Reklama

kaposlav odpad!

všetky recenzie používateľa

Dokument o niekom, čo prežil rozprávky o králoch. Ničnerobiaci príživnik a parazit nič iné. Hromada ľudí nema prácu v Británií, čo jesť, z čoho platiť účty a oni im ukazuju darmožráča. Pomýlení ľudia majú pocit, že bez neho by to nešlo. Demagógia a propaganda robí svoje. To že si to niekto pozre zo zvedavosti chápem, ale pozitívne to zobere len sluha, alebo skôr otrok. Čo z takýchto zločincov niekto má? Privela a draho žere. Nikdy ho nenásytia a nie je z neho žiadny úžitok. 1% z platu odvedie každý na túto rozprávkovú rodinku. Zaujmavé je, že nikdy nefugurujú v tabulke najbohatších ľudí sveta. To budú tie nezávisle a pravdivé média. Chovať prasce v luxusnom dome za drahé peňiaze a nikdy ich neporaziť na mäso je fakt chytré. Zvieratá z ktorých nemáme osoch žiju na divoko v lese. Prasce patria do chlieva a divé sviňe do lesa! ()

Ducii 

všetky recenzie používateľa

Velmi věcný a objektivní dokument. Pouze v druhém díle je pár drobností, které bych vytkla, co se faktické správnosti týče. Jinak se ale jedná o ověřená fakta a skutečnosti, která jsou podána divákovi tak, aby si na Charlese udělal vlastní názor. Dokument obsahuje několik zajímavých archivních záběrů, které jsou dobře okomentované. Pocity, které zažíval Charles během dětství a mládí zřejmě vycházejí z jeho oficiální biografie, žádné výmysly - holá fakta tak jak to viděl Charles. Oceňuji i začlenění natočených rozhovorů s Charlesem jako takových a to, že dokument ani trochu nezaváněl nějakou bulvarizací. Mezi dokumenty o britské královské rodině a jejích členech je tohle opravdu velmi světlá výjimka! ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Takmer výhradne pozitívny dokument o princovi, a o to asi aj išlo. Ťažké a osamelé detstvo malo vyústiť do uzavretej nesmelej povahy, a čo keď to je jednoducho tak, že niekto sa taký už narodí? Informácií je veľa, rýchlo čítaný komentár sa takmer ani nezastaví. Najvtipnejší je moment, keď princ Filip nerozumne blízko pristúpi k hojdačke s malým Charlesom a dostane od neho do čela poriadnu hlavičku. – Druhá časť sa už viac týka aj princeznej Diany, ktorá bola svojho času to najzaujímavejšie na princovi Charlesovi. Kým on sa venoval svojim ekologickým agitkám, ona neváhala prevrátiť celú kráľovskú históriu naruby, čo sa jej kruto vypomstilo. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama