Reklama

Reklama

Peter (Levi Miller) je neskrotný 12-ročný chlapec s rebelskými sklonmi. V chladnom londýnskom sirotinci, kde žije celý svoj život, však niečo také nie je v móde. V jednu neuveriteľnú noc Petra zo sirotinca unesú a zrazu sa ocitne v rozprávkovom svete plnom pirátov, bojovníkov a víl, zvanom Krajina - Nekrajina. Tu sa stretáva s úžasnými dobrodružstvami, lietaním a bojom na život a na smrť, počas ktorých sa snaží odhaliť tajomstvo svojej matky, ktorá ho kedysi nechala v sirotinci a tiež pochopiť jeho miesto v tejto zázračnej krajine. Spojí sa s bojovníčkou Tiger Lily (Rooney Mara) a novým priateľom zvaným James Hook (Garrett Hedlund). Spolu s nimi Peter musí poraziť nemilosrdného piráta menom Čierna brada (Hugh Jackman), aby zachránil Krajinu - Nekrajinu a odhalil svoj pravý osud – stať sa hrdinom, ktorý bude navždy známy ako PETER PAN. (TV Markíza)

(viac)

Videá (20)

Trailer 4

Recenzie (219)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Pst, počuli ste to?“ – „Bol to vreskot ako z najpríšernejšej nočnej mory, kto by to mohol nepočuť?!“ Bože, to čo bolo? Teoreticky je to neskutočný bordel, ale prakticky som sa bavil. Svojím spôsobom, ale bavil. Totálna konina. Každých 5 minút sa objaví nejaké WTF (keď zastrelíte „zbojníka“, malebne sa do vzduchu rozpŕchne do formy kúzelného farebného prášku, ale pirátov treba krvilačne, brutálne podrezať ako svine na zabíjačke, tomu poviem detský film). Ak by vám oceán WTF nestačil, máte k dispozícii bizarné univerzum (PIXUM!), jemne povedané podozrivé nápady (obchod s deťmi?, to ako vážne tam dali?), príliš hrajúceho chlapca a z deja kamsi do stratena záhadne miznúce dejové línie (scenár napísal chlapík, ktorý si v r. 1996 zahral v Delfínovi Filipovi po boku Paula Hogana, takže asi tak). Je to ako keď sa ožeriete a začnete po lúke naháňať dúhové jednorožce. Sú v tom piráti a ich lode, bombardéry, ponižujúco odpravený Nonso Anozie zo Zoo, veľmi nesympatický Jackman, Piráti Karibiku 4, morské panny, víly, gigantické krokodíly (ktorých sa piráti boja, hoci ich lode LIETAJÚ), nezmyselná muzikálová pasáž, Avatar a asi dva tucty ďalších hovadín. Väčšinou som iba bezradne a bezmocne krútil hlavou, do akej hovadiny je hollywoodske štúdio schopné narvať 150 (!) miliónov dolárov. A nasprostasto som sa uškŕňal. Celosvetová tržba bola 151, takže sa určite smiali aj v štúdiu. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nikdy som nebol fanúšikom príbehu Petra Pana. Celkovo sa mi príbeh vidí taký nijaký, ničím zvláštny a skôr nudný ako zaujímavý. A potvrdilo sa mi to aj v tejto verzii, v ktorej boli Pan s Hookom ešte kamaráti. Jediné čo trocha vyčnievalo bola slušná vizuálna stránka a efekty. Skrátka ide o typického predstaviteľa tvorby rozum na vandrovke. K filmu stačia len oči, tie sa nasýtia. A samozrejme ešte niečo na žmolenie do ruky, kvôli občasnej nude. Slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

Blackhand47 

všetky recenzie používateľa

Normálně podobné filmy nevyhledávám, ale stačilo si poslechnout cover na Nirvanu, který mi doporučil YT algoritmus a hned jsem snímek začal stahovat. Bohužel ale musím říct, že ona písnička je na filmu to nejlepší, jinak je to spatlanina se špatnými hereckými výkony (ani jedna postava není sympatická. Hugh se sice snaží, ale Černovouse jsem mu nevěřil), přehnanými CGI efekty a klišovitým příběhem, který se točí kolem proroctví. Film se víceméně veze na vlně toho, že se začaly tvořit adaptace nebo prequely známých fantasy děl, načež téměř všechny tyto filmy propadly. A nedivím se, když si na nich nedali záležet a jde jenom o extravagantní přehlídky bez špetky duše a něčeho, co by diváky u díla udrželo. Naprosto úžasný cover si poslechnu ještě mnohokrát, ale na film se už v životě znovu nepodívám. Hodnocení: 20 % ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

PAN-a boha, to tu zase niekto niečo pekne pokašľal. Pri Panovi obzvlášť platí, že dať na film obrovské množstvo peňazí nestačí, keď mu režisér nevnukne vlastnú víziu a nenatočí to ako obyčajný produkt na zákazku od štúdia. Panovi sa síce nedá odoprieť perfektná vizuálna stránka, je dostatočne veľkolepý, výpravný, má fantastické efekty, skvelú kameru, pompéznu hudbu, ale čo z toho, keď to je celé úplne bez života, chýba tomu akákoľvek iskra, tempo alebo záujem o aspoň jednu z postáv alebo samotný príbeh. Keby išlo vyňať iba to dobré, tak by úplne stačili dve veľké akčné scény a ten zvyšok by tu vôbec nechýbal. Ten film totiž nemá žiadnu vlastnú „tvár“, Hugh Jackman v podobe zloducha nevhodne napodobňujúci Johnnyho Deppa z Pirátov z Karibiku je úplne mimo a samotný príbeh - prequel k Petrovi Panovi asi nikto netúžil vidieť, pretože táto látka jednoducho nepotrebuje rozširovanie nijako pútavého sveta. Nehovoriac o tom, že asi tri krát som mal pocit, že tu na seba nenadväzujú nielen jednotlivé scény, ale chýbajú celé pasáže (napríklad pri nájdený stroskotanej lode, kde jedna z trojice hlavných postáv z ničoho nič v sekunde odíde). Výrazne tak baví až záverečná pol hodinka počas veľkolepej akčnej scény s lietajúcou loďou pomedzi kryštály, ale dovtedy to je nevýrazné fantasy dobrodružstvo, ktoré okrem profesionálne natočených veľkolepých trikových scén nemá nič. Žiadne kúzlo, čaro, atmosféru. A to je v takomto príbehu plnom kúziel dosť na pováženie. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Pohádka z Karibiku znásilňující dětskou fantazii filmovou atrakcí. Země Nezemě podána jako velkohubá podívaná vyvolávající nevěřícná och a ach, nicméně zcela bez opodstatnění a jen pro ten efekt. Duhové barvičky, slzičky dojetí a písnička alá We are champions uměle navozující atmosféru fantastického dobrodružství dyslektického chlapečka z plakátu. Jen celovečerní formát jej diskvalifikuje z distribuce do 5D kina, tedy po bok oněch prázdných a zběsilých videoklipů sloužících pouze k ochromení smyslů. Divák by se totiž během té stopáže pozvracel, takhle zůstává jen u pouhého nutkání. Hvězdu za strach z výšek. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (8)

  • Peter (Levi Miller) má na sobě jenom tilko, ale během závěrečné bitvy má na tilku košili a na konci zase už jen tilko. (glumka)
  • Původní záměr filmařů byl do role Černovouse obsadit kanadského herce Ryana Goslinga. Ten však nabídku odmítl, a stejným způsobem se k dané nabídce postavil i katalánský herec Javier Bardem. (Conspi)
  • Natáčení probíhalo v létě 2014 v Anglii, a to mimo jiné i v Cardingtonských hangárech u Bedfordu. (FoxMulder)

Reklama

Reklama