Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (179)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Ďábel. Kdyby neexistoval, museli bychom si ho snad vymyslet… Pozor! Amenábar se vás snaží zmást, stejně jako to dělá ten rohatý chief executive officer pekla. Dvojice Hawke a Thewlis je zárukou jisté herecké úrovně, kriminální i thrillerové struny dostatečně rezonují, regrese slouží jako přenášeč traumat a pak přijde pointa. Dech vám nevyrazí, ale ani s ní nechcete vyrazit dveře. Pouze v těch dveřích stojí a záleží jen na vás, jestli ji pozvete dál.. P.S.: Okamžitě propusťte Charlese Mansona! Vrahem Sharon Tate je ta babka z reklamy na instantní polévky..! ()

stration 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý film na hranici thrilleru a lehčího hororu. Výborní herci, výborný režisér, pěkná kamera, hudba a výprava se marně snaží zamaskovat slabý scénář. Ten příběh totiž těžko utáhne takovou stopáž. Prostřední část (no skoro hodina) je sice akční, pořád se něco děje, ale vy máte chuť posunout film o půl hodinku dopředu, protože je to nuda. Hlavní vyšetřovatel jezdí z místa na místo, pořád prší a děj se nehýbe. Konec je fajn, ale málo úderný. Prostě pointa podaná hrozně vlažně a odtažitě. Nebyl to špatný film a asi si ho budu ještě nějakou dobu pamatovat. Otázkou je, jestli v dobrém, nebo ve zlém. ()

Reklama

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Největší překvapení bývá ve snímcích o kterých nevíte, že existují. Regression je toho typický příklad, viděl jsem odkaz ke stažení, následně hereckou sestavu Ethan Hawke a Emma Watson a jako poslední thriller a horor. Jako lákadlo dostačující a prvotní pocit výborný, jelikož od prvních minut má Regression skvělou atmosféru, kterou si naštěstí drží až do závěru. Já osobně bych vymazal žánr horor a místo toho bych dosadil krimi, jelikož je to dosti matoucí. Nemám problém s hereckými výkony ba naopak v béčkovém provedení vidět skvělé herce se nepoštěstí každý den. Pokud se vyjádřím k ději budu hodně spoilerovat a to by byl sakra průser, takže to úplně vynechám. Přiznám se, že jsem do samého závěru netušil pravdu nebo oč vlastně jde a díky tomu si mou pozornost snímek držel celou dobu. Možná bych závěr provedl trošku jinak, ale i přesto převládá spokojenost. Mohl bych zkritizovat pár věcí, ale proč? Po dlouhé době půjdu proti proudu .. 7/10 = 78% ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Muž obvinený zo sexuálneho zneužívania svojej dcéry sa na policajnej stanici prizná a prípad prevezme detektív Bruce Kenner (Ethan Hawke). Problémom však je, že obvinený muž si na nič nespomína. Čím dlhšie sa však detektív prípadom zaoberá, tým viac zisťuje, že v tomto prípade nejde len o zvrátené sexuálne akty, ale o niečo ovela temnejšie. Snaha o vyriešenie prípadu Angely Gray (Emma Watson) ho privedie k šokujúcim odhaleniam a temným skutočnostiam týkajúcich sa nielen tohto prípadu, ale mnohých ďalších trestných činov v USA. - To, čo v roku 2014 priniesol na hororovú scénu horor Deliver Us from Evil, teraz prináša Regression. Zo začiatku sa mi to velmi nepáčilo kvôli dobe, v ktorej sa horor odohráva, ale potom ma to prešlo, pretože bolo poznať, že je to krátko pred zlomom a začiatkom modernej éry, v ktorej momentálne žijeme. Dovolím si povedať, že Ethan Hawke znovu utiahol takmer celý horor sám, čo ale nie je žiadnym prekvapením, keďže to bolo úplne rovnaké aj v prvej The Purge a Sinister. Mrzí ma, že Emma Watson nedostala viac priestoru, pretože je to slávna herečka, takže by mohla pritiahnuť viac ludí k hororu. V podstate musím pochváliť kompletné herecké obsadenie a som rád, že sa mnoho hercov z Regression po krátkej prestávke vrátilo k žánru horor. Téma bola bola neopozeraná a preto ma velmi zaujala. Myslím si však, že keby sa niektoré detaily príbehu doladili, bola by úplne pohlcujúca a bol by to v tejto oblasti bezkonkurenčný horor, lenže záver nastal ohromne rýchlo a tak to nebolo dotiahnuté do úplného konca. Zvyčajne kritizujem uvedenie frázy o skutočných udalostiach, lenže u tohto hororu som na to celý čas ani nepomyslel, takže sa mi to nezdalo otravné a nemyslím si, že tvorcovia mali snahu zaujať len touto cestou. Ovela viac chceli podla mňa zapôsobiť svojimi technickými zdatnosťami. Na mňa popravde aj zapôsobili. Hlavne perfektným audiom, ktoré robil pán z moderného! Evil Dead, takže kvalita je zaručená. Kamera je taktiež výborná. Páčilo sa mi aj prostredie, v ktorom sa natáčalo, či už to bol odlahlý vidiek alebo menšie mestečko. Regression bol jeden z hororov, ktoré som s radosťou očakával, a vôbec ma nesklamal. + herec zo Sinister a The Purge + herečka z The Possession of Michael King + herec zo Saw 4 a Saw 6 + herec z Debug a Wolves + herec z Don't Look Up + herec The Exorcism of Molly Hartley ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Za najlepsie filmy Amanabara povazujem Diplomovou Praci 1996, Abre los Ojos, Hlas More a Agoru. No ale tuna teda prestrelil, dlho sa tam nic nedeje, len akesi vysetrovanie cohosi, co nam divakom ani autori ani reziser neprezradia. Ethan Hawke pomaly az zbytocny a dost prehrava, to iste plati aj pre krasnu Emmu Watson. K satanizmu. Vyznam sa do satanizmu, a pre mna je to len dalsi - izmus /sak ich je asi 70, tych izmov/ no ale dialogy su tuna plane, pomaly sa az nedaju pocuvat. Takze nic viac nez dalsi nudny radoby horor, u ktoreho sa niet coho bat : 30 % ()

Galéria (172)

Zaujímavosti (8)

  • Vo filme sa objaví plagát poľskej metalovej skupiny „Behemoth“ z roku 2014, ale príbeh sa odohráva v roku 1990. (Arsenal83)
  • Zatímco film do značné míry čerpá z nesčetných případů satanské paniky z 80. a 90. let, samotný děj ve filmu není ve skutečnosti založen na konkrétním skutečném příběhu. (NumeranS)
  • Napriek neuspokojivému výsledku v kinách bol film číslo jeden vo víkendových pokladniach v Španielsku od 4. októbra do 11. októbra 2015. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (viac)

Reklama

Reklama