Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roku 1957 dvadsaťjedenročný Yves Saint Laurent (1936-2008) opustí svoju bohatú francúzsku rodinu v Alžírsku a začne pracovať ako návrhár u Christiana Diora. Jeho prvá módna kolekcia má úspech. Po Diorovej smrti Laurent prevezme vedenie firmy. Zoznámi sa s Pierrom Bergém, ktorý sa stane jeho milencom aj manažérom. Yves trpí maniodepresívnou psychózou. Keď ho vyhodia z firmy, s Pierrom aj priateľmi z brandže založia vlastnú značku. Jeho profesijné úspechy sprevádzajú súkromné problémy, psychická choroba, pochybnosti o sebe, noví milenci, rozchody, alkohol, drogová závislosť. S Pierrom po boku sa však vždy dokáže vrátiť na vrchol... Väčšinu príbehu rozpráva zostarnutý Pierre, ktorý sa po partnerovej smrti chystá rozpredať ich umeleckú zbierku. Film sa končí triumfálnom uvedením kolekcie, inšpirovanej ruským baletom a operou v roku 1976. (TV JOJ)

(viac)

Súvisiace novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (viac)

YSL oblékne Francii. Dvakrát.

YSL oblékne Francii. Dvakrát.

08.01.2014

Do francouzskch kin se letos chystají hned dva filmy o jednom z nejvýznamnějších módních návrhářů 20. století Yves-Saint Laurentovi (1936-2011). Logo YSL se stalo značkou známou po celém světě a o… (viac)

Reklama

Reklama