Reklama

Reklama

La casa del fin de los tiempos

  • USA The House of the End Times
Trailer

Obsahy(1)

Po dlhých tridsiatich rokoch, ktoré si odsedela vo väzení za vraždu svojho manžela a syna, sa Dulce Alida vracia domov, do domu, kde sa to všetko v osemdesiatych rokoch stalo. Hoci sa odtlačky jej prstov našli na vražednej zbrani, jedného dňa sa otvorí kňazovi, ktorý ju chodí navštevovať, a prezradí mu, že zločin spáchali votrelci. Aké tajomstvo v sebe nosí ukryté dom, ktorý vybudoval v 19. storočí anglický kamenár Irahim a do ktorého sa Dulce nasťahovala so svojou rodinou? (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (60)

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Hororový blockbuster z Venezuely. A dobrý. Profesionálně natočený, atmosféricky funkční. Příběh se zprvu zdá velmi tradiční, ale postupem času se zamotává a vyústění je poměrně zajímavé. Za mě spokojenost, byť úplně nejstrašidelnější je na tom filmu patrně ta hrůza, již maskéři vyvedli starší verzi hlavní hrdinky na ksichtě. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Venezuelský (!) horor nezačína vôbec zle. Spočiatku to vyzeralo na pekne tučnú atmosféru temného domu, to vám teda poviem. Už čoskoro však snímka upadla do letargie, monotónnosti, stereotypu, nezaujímavých postáv, čudnej zápletky s čudným rozuzlením atď. Len občas sa dostavilo znepokojenie (lomcovanie kľučkou nasledované pohľadom na ulicu). Dalo by sa povedať, že som dosť výrazným spôsobom sklamaný a nevidím jediný dôvod dať tomu viac, ako 40%. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Toto rozhodne nie je trefa do čierneho zo strany Španielov. House of the End Times pripomína tortu Psíka a Mačičky. Mieša sa toľko rôznych ingrediencií až sa z toho nakoniec stáva nestráviteľný produkt. To čo z počiatku vyzerá ako ďalší slušný prírastok do „haunted house“ subžánru sa neskôr mení na zmätenú frašku. Prvé „strašenie“ (kto film videl, vie prečo tie úvodzovky) a pobehovanie po dome v prvej polhodinke je pritom zvládnuté na jednotku. Nechýba hutná atmosféra, fungujúce ľakačky, moment prekvapenia a pocit intenzívneho strachu. Bohužiaľ s pribúdajúcimi minútami a prelínaním jednotlivých časových línii sa do popredia dostáva zbytočne prekombinovaný dej, ktorý sa síce tvári neuveriteľne prešpekulovane, no faktom ostáva, že to je len tisíca, navyše nezvládnutá, variácia na iné podobné snímky. Ťažko sa o tom píše alebo prirovnáva k iným filmom bez spoilerovania, ale uzavriem to len tým, že to čo sa chce silou mocou javiť ako precízne vystavaný príbeh je len maximálne účelovým zmäteným pobehovaním po dome v niekoľkých časových líniách. Navyše prekvapivé odhalenia uhádne každý druhý divák, ktorý už nejaký ten film videl aj zo samotného názvu filmu, ktorý je už sám o sebe pomerne výrazným spoilerom. Záver je tak obyčajným, štandardným zakončením bez jediného výrazného momentu, do ktorého sa film dopracuje už ledva na „pol plynu“. Nepomáha tomu aj pomerne televízny look, ktorý pripomína španielske telenovely. Herecky fajn, v prvej polovici aj slušne rozohraná atmosféra a skutočne fungujúce napätie, čo sa však v druhej polovice rapídne vytráca s každou pribúdajúcou minútou. Škoda, potenciál tu bol rozhodne väčší, len to pravdepodobne chcelo režiséra, ktorý by jednotlivé ingrediencie lepšie zmiešal dohromad(d)y. Takto to je len jeden trpký guláš. CELKOVO: 2,5* ()

Mariin 

všetky recenzie používateľa

První a jediný venezuelský film, který jsem dosud viděl. Díval jsem se spíše se zájmem kulturně-historickým. Herci - mestici s výrazně indiánskými rysy, katolický kolorit. Příběh je dle mého názoru dost zamotaný, ke konci už mne přestával bavit. Zajímavé je, že strašlivý dům je zde podán jako dům zednáře, který si jej postavil v roce 1800. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Nádherná subjektívna 2ka, presne ten typ zmäteného hororu, ktorý som rád, že mám za sebou. Spočiatku to vyzeralo vcelku inteligentne (hlavná hrdinka sa vracia po dlhých rokoch basy do domu odhaľovať minulosť), no v druhej polovici začalo prelínanie jednotlivých časových úsekov, a mne to začalo liezť pekne na nervy. Ženská vystupovala raz ako mladá, raz ako starena, mladší synáčik raz žil, potom bol mŕtvy, potom opäť ožil, lebo sme sa zase vrátili v čase, ďalší synáčik vystupoval rovno v dvojúlohách, ale nikto o nikom nevedel, maximálne všetci pobehovali po jednom dome. Naozaj jedno dokonalé WTF. Horor ani omylom, len mysteriózna rodinná dráma s nejakými dvoma ľakačkami. Záverečné minúty som už musel dať zrýchlene, lebo som to psychicky nezvládal. Absolútne mi to nesadlo. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama