Reklama

Reklama

Únos Freddyho Heinekena

  • Česko Únos Freddy Heinekena (viac)
Trailer 2

Alfred Heineken, jeden z nejbohatších pivních magnátů a pravděpodobně nejvlivnější muž v Holandsku, byl unesen a pouze zaplacení výkupného mu zachrání život. Dny plné ponižování skončili a Heineken je rozhodnutý své věznitele najít a pomstít se... Anthony Hopkins v titulní roli krimi thrilleru podle skutečnosti. (TV Barrandov)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (72)

Thomassi 

všetky recenzie používateľa

Tak to dopadá, když se ve vánočních časech zrodí na loďce nápad unést pivaře Heinekena. Ano toho, kdo má na svědomí tu známou značku, která mimochodem není mojí oblíbenou. Jako thriller celkem překvapující počin, který v sobě skrývá napětí i dobré herecké výkony. Pro spoustu lidí film o ničem, mě ale zaujmout dokázal. 70%. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Určite lepšie ako verzia z 2011. Živšie, viac zamerané na samotný únos, vyšetrovacie metódy polície žiadne. Na hercoch vidíte, ako zvažujú každý krok, akú prípravu robia a čo všetko museli obetovať, aby im to vyšlo. No hold, môžte byť bohatý dvoma spôsobmi. Buď budete mať veľa peňazí alebo kamarátov. Nikdy nie oboje. 3 z 5 ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Ten příběh je sám o sobě dobrý a bude takový dobrý, i když si o něm přečtete na Wikipedii a ne, když se budete dívat na film. Bohužel v tomhle případě se všechno minulo účinkem, až na Anthonyho Hopkinse, který opět dokáže pár minut své přítomnosti proměnit v něco, co vás nadchne. Tohle je pan herec. Bohužel film se jako celek nepovedl, není napínavý a není dobře gradovaný. ()

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Únos pivního magnáta Alfreda 'Freddyho' Heinekena v roce 1983 a největší výkupné, jaké kdy bylo zaplaceno. Příběh na základě skutečné události pro film jak dělaný. Tvůrci se však nesnažili o (další) film o únosu, ale tak nějak, o obyčejnou vyprávěnku všeho dění. Snímek tak spíše budí televizním dojmem extravagance neúměrně opomíjející to nejdůležitější. Příběh, který by měl co nabídnout. Diváci tento případ neznající v tom prostě uvidí jen další obyčejný film, jakých jsou desítky. Chybí tomu přímá smysluplnost a hloubka podstaty. Heinekena hraje Anthony Hopkins, což je, svým smyslem, nejhlavnější lákadlo na celý tento počin. Tvůrci si zřejmě řekli, že nikdo jiný by takovou postavu, se sklonem jeho démonizování coby manipulativního imperialisty, nezahrál lépe. Jenomže to by mu museli dát daleko více prostoru. Psychologický profil únosců také není zrovna lecjaký k porozumění jejich činu. Snímku chybí vážnost, opodstatnění a srozumitelnost. Za zhlédnutí sice stojí, ale divák si toho moc nevezme. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Už podľa názvu je zrejmé o čom film je, akurát neponúka na situáciu žiaden hlbší pohľad. Iba jednoduchý únos pivného magnáta skupinou chudobných chlapcov, ktorých však má Heineken počas celého väznenia tak akurát na saláme. Má to slušné obsadenie (Anthony Hopkins, Jim Sturgess, Sam Worthington) dostatočne pútavý námet, ale vznikol až príliš štandardný film, ktorý situáciu nespracováva výrazne napínavo, ani dramaticky. Jednoducho rutina, ktorá vďaka zbytočne neprepálenej stopáži nestihne nudiť, celkom svižne utečie, ani nijako po celý čas neotravuje, ale vyslovene nič zaujímavé neponúka, ani po thrillerovej stránke, ani po tej akčnej, ani po dramatickej. Iba také rutinné zobrazenie Heinekenovho únosu. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Galéria (184)

Zaujímavosti (6)

  • Anthony Hopkins si vo filme zahral postavu Alfreda Heinekena, ktorá má rovnaké iniciály ako skutočné meno herca. Tie mala aj postava menom Alfred Hitchcock, ktorú stvárnil v snímke Hitchcock (2012). V oboch prípadoch ide o postavy, ktoré majú reálny základ. (GAZ789)
  • Willem Holleeder (Sam Worthington) bol kráľom holandského podsvetia a bol zodpovedný za objednanie niekoľkých vrážd, medzi ktoré patrila v roku 2003 aj vražda jeho bývalého najlepšieho priateľa a spoluúnoscu Cora van Houta (Jim Sturgess). Keď bol film uvedený v roku 2015, Holleeder bol vo väzbe a čakal na súdny proces. V júli 2019 bol Holleeder uznaný vinným z piatich vrážd a bol mu uložený doživotný trest. (Arsenal83)
  • Holandský kriminálny reportér a spoluscenárista Peter R. de Vries sa premiéry filmu nezúčastnil, pretože nesúhlasil s konečným výsledkom. Tvrdil, že udalosti zobrazené vo filme boli príliš odlišné od skutočného únosu, ako ho opísal vo svojej knihe. Je zaujímavé, že de Vries participoval na tomto filme z dôvodu, že nesúhlasil s prevedením holandského filmu na túto tému z roku 2011: Únos Heinekena. (Arsenal83)

Reklama

Reklama