Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento jedinečný filmový projekt mapuje život slovenskej hokejovej legendy, Pavla Demitru. 38 predstaví Demitru nielen ako vrcholového športovca, ale predovšetkým ako človeka a silnú osobnosť, na ktorú dodnes spomína celý národ. Poodhalí významné i bežné momenty zo života hokejovej legendy, jeho túžby a vytýčené ciele. Ponúkne unikátne archívne zábery, exkluzívne materiály z archívov NHL a osobné výpovede. Nemalý priestor je venovaný slovenskej hokejovej reprezentácii, ktorej bol Paľo neoddeliteľnou súčasťou. Film 38 je určený každému, koho sa odchod Paľa Demitru dotkol a kto sa chce dozvedieť niečo viac o tomto nielen výnimočnom hokejistovi, ale predovšetkým skvelom človeku. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (208)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Životopisné snímky spracované formou dokumentu patria v mojom okruhu široko-spektrálneho výberu medzi najobľúbenejšie. Keď je zručný majster s kamerou, ktorý vie ako pracovať so strihom, pričom dokáže do svojho "výtvoru" vložiť emocionálny prvok (čo si povedzme úprimne na rovinu - v tomto prípade to vzhľadom k téme nemohol byť problém), má v podstate "vyhraté". Akurát je naozaj smutné, že o Palkovi, ako legende slovenského hokeja nesledujeme tento projekt o nejakých, "báj očko", 50 rokov. Pár krát sa divák pri rozprávaniach "vedľajšo-hlavných" postáv o historkách s Palinom naozaj pousmeje. MAJKA: "Rád sa pekne obliekal, mal k tomu blízko", JEREMY ROENICK: " Ó, his fashion? Terrible dresser!" (:D) Faktom ale ostáva, že od úvodu má "38" napriek veselým príhodám veľmi smutný, až ťažký nádych. Ako to už ale v jeho samom začiatku povedala Majka: "Táto myšlienka je krásna, urobiť o ňom taký spomienkový film". Tak teda spomíname Palino. ()

BarryLyndon 

všetky recenzie používateľa

Boha jeho, chápu to, že je na Slovensku více věřících, než u nás, ale tohle byla docela síla. Jsem poměrně rád, že o Markovi, Vašíčkovi a Rachůnkovi nic takového nevzniklo. Nedokážu si představit člověka, co by o sobě v případě úmrtí chtěl natočit něco podobně patetického a zbožtělého. Vážně jsem čekal, kdy se tam Demitra objeví v podobě hologramu a sestoupí z nebe. 5/10 Nějak netuším, co toto dělá v řebříčku nej filmů CSFD. ()

Reklama

Dado 

všetky recenzie používateľa

Dokument ako taký by si zaslúžil skôr solídne štyri hviezdy. Mne osobne trochu chýbali niektoré zábery zo zápasov, najviac absencia opisovaného nájazdu na prázdnu bránu a Demitrov posledný gól v reprezentačnom drese proti Nemecku. Avšak v tomto prípade snáď každý chápe, aj keď možno nesúhlasí, za čo si film z mojej strany vyslúžil aj piatu hviezdu. Dano Dangl divákom predstavil nezabudnuteľnú spomienku na nezabudnuteľného hokejistu a človeka, ktorého milovalo a stále miluje celé Slovensko. Dokumentu nepochybne prospelo to, že ho dostal do rúk človek, ktorý má veľmi blízko k humoru a nebol ochotný sa zaprieť ani v prípade, kde by mnohí iní radšej stavili na smútok a hranie na city aj v momentoch, kde by to bolo už nevhodné. Osobitne ďakujem aj za to, že scenár sa nesnaží ulahodiť "fanúšikom", ktorých hokejové vedomosti sú také plytké, až pod vplyvom emócii vyvolaných tragédiou zo 7. septembra 2011 neváhali Pavla Demitru označovať jediným kapitánom reprezentácie, najlepším slovenským hokejistom histórie a podobne. Slovensko totiž malo vo svojej hokejovej histórii úspešnejších kapitánov, aj hráčov, ktorí toho dosiahli viac. Žiadny z nich si však nedokázal získať také sympatie ľudí a spojiť celý národ tak, ako hráč s tridsaťosmičkou na drese. (90%) ()

campix 

všetky recenzie používateľa

Pavol Demitra byl nejen pro nás hokejové fanoušky legendou a jeho tragický skon společně s dalšími hráči hokejové Jaroslavle včetně tří našich výborný hráčů zatřásl naším hokejovým světem. Tak tu máme dokument, který by nám měl přiblížit život tohoto hokejového velikána. Nechybí zde naprosto nic, co by správný dokument měl mít. Výpovědi rodiny, přátel, spoluhráčů. Silné momenty v kariéře a srdceryvný konec. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Dangl prekvapil a dokázal, že vie spracovať aj vážnu tému. Doručil nám dokument o športovcovi a človeku, ktorý ako jeden z mála v posledných rokoch dokázal istým spôsobom zjednotiť slovenský národ a ktorého nešťastné úmrtie zasiahlo každého z nás. Dokument vykresľuje Demitru zo súkromného ale aj profesijného života a obidve tieto línie sa plynulo prelínajú a dopĺňajú. Chronologicky smeruje od detstva cez dospievanie a začiatky v NHL a združuje všetky najpodstatnejšie momenty jeho života a nevyhnutne smeruje ku katastrofe na konci. Tá je spracovaná naozaj nepríjemne a musím sa priznať, že pri tmavej obrazovke a počúvaní reálneho záznamu čiernej skrinky mi bolo tak ťažko, ako už dlho nie. 95% ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (10)

  • Hudobný podklad filmu pozostával hlavne zo slovenskej tvorby, ktorú mal Paľo veľmi rád, čo často dokazoval aj svojmu okoliu. (TeddyBearik)
  • V piatok 5. septembra 2014 sa v telocvični školy Paľa Demitru v Dubnici nad Váhom, kde hokejista odštartoval športovú kariéru, konala špeciálna predpremiéra. Ešte predtým však tvorcovia filmu zorganizovali letné premietanie pre hokejistov hrajúcich v NHL, keďže v čase premiéry mali klubové povinnosti. (kacer4)
  • Dano Dangl začal projekt financovať najskôr z vlastných zdrojov a sponzori sa začali pridávať až keď bol projekt už rozbehnutý. (TeddyBearik)

Súvisiace novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (viac)

Reklama

Reklama