Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento jedinečný filmový projekt mapuje život slovenskej hokejovej legendy, Pavla Demitru. 38 predstaví Demitru nielen ako vrcholového športovca, ale predovšetkým ako človeka a silnú osobnosť, na ktorú dodnes spomína celý národ. Poodhalí významné i bežné momenty zo života hokejovej legendy, jeho túžby a vytýčené ciele. Ponúkne unikátne archívne zábery, exkluzívne materiály z archívov NHL a osobné výpovede. Nemalý priestor je venovaný slovenskej hokejovej reprezentácii, ktorej bol Paľo neoddeliteľnou súčasťou. Film 38 je určený každému, koho sa odchod Paľa Demitru dotkol a kto sa chce dozvedieť niečo viac o tomto nielen výnimočnom hokejistovi, ale predovšetkým skvelom človeku. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (208)

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

Předem semusím přiznat, že mi tohle jméno až tak moc neříkalo (před skouknutím), takže všem SR hokejovým fanouškům sorry. Výživnej dokument, jen co je pravda. Je vidět, že tohodle velikána zbožňovalo celý Slovensko. Hezky seskládaný průřez jeho životem, který sice nebyl až tak moc zajímavý (pořád samej hokej a hokej), ale dobře se na to dívalo. Při smutečním obřadu sem si kousek pobreknul, takže mě dokument opravdu chytil za srdce. Je hezký mít spousty známejch, který tě maj rádi a který o tobě můžou s klidným srdcem říct, že seš dobrej člověk. Škoda, že podobný vzpomínkový dokument nikdo nenatočil třeba o Ivanu Hlinkovi. RIP 38! ()

campix 

všetky recenzie používateľa

Pavol Demitra byl nejen pro nás hokejové fanoušky legendou a jeho tragický skon společně s dalšími hráči hokejové Jaroslavle včetně tří našich výborný hráčů zatřásl naším hokejovým světem. Tak tu máme dokument, který by nám měl přiblížit život tohoto hokejového velikána. Nechybí zde naprosto nic, co by správný dokument měl mít. Výpovědi rodiny, přátel, spoluhráčů. Silné momenty v kariéře a srdceryvný konec. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Jasné, niekto si môže povedať, že o každom športovcovi, ktorý "predčasne odišiel" by sa dal zbúchať nejaký dokument, ale toto má fakt emócie a Paľo si to rozhodne zaslúži. Samozrejme ide predovšetkým o to, kto má rád tento šport a hlavne umenie legendárnej 38-smičky. Jeho celoživotné úsilie nebolo zbytočné ... Díky Ti. Requiescat in pace. 100% - 5* ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Určite by bol každý radšej, keby tento dokument bol zakončený inými okolnosťami ako jaroslavľskou tragédiou zo 7.9.2011, ale bohužiaľ, život sa nehrá na "keby bolo keby". Je mi ľúto, že o takom výnimočnom hokejistovi a človekovi akým bol Pavol Demitra už musíme hovoriť len v minulom čase :( Demo bol môj obľúbený slovenský hráč už od jeho raných rokov jeho éry v Blues, a keď sa po lockoute pobral do LA, ešte dlho bolo jeho miesto v Blues prázdne. S týmto dokumentom som si zaspomínal na všetky tie Demove roky. Od jeho mladosti na Slovensku, ťažké nováčikovské roky v Ottawe (a na farmách), zlatá éra v St.Louis, lockout v Dukle, sezóny u Kings, Wild a Canucks, a takisto aj všetky tie reprezentačné účasti vrátane famózneho fínskeho obratu na ZOH 2010. Vôbec by nevadilo, keby tento dokument ešte potiahli o 30-40 minút a bol by obohatený aj o spovede ďalších hviezd NHL (za tie vsuvky s Tkachukom a Roenickom som naozaj vďačný). Určite by bolo pekné tam vidieť aj ďalších Palových spoluhráčov z NHL (chýbalo aj video so Scottom Youngom z pamätnej akcie). Ideálne by tam bolo zakomponovať aj českých hráčov, ktorí by určite boli ochotní sa podeliť o svoje pocity a názory na Demitru (teda aspoň tí čo s ním aj strávili nejaké sezóny na klubovej scéne). Divné, že o Lacovi Nagyovi nepadla ani zmienka (hoci aj on bol súčasťou tej slovenskej enklávy v Blues). Ale keď to chceli silou mocou napchať do 90 minút, tak času nazvyš fakt nebolo. Každopádne, veľmi pekný dokument plný spomienok. Som rád, že sa to zaobišlo aj bez toho pátosu, ktorého som sa trochu obával. Ale Dangl to zvládol naozaj decentne a veľmi sa mi páčilo ako to bolo celé v prestrihoch sprevádzané aj z pohľadu Majky, čiže z toho uhlu rodinného života. R.I.P. Pavol Demitra 1974-2011. ()

S.Kok.i 

všetky recenzie používateľa

Tento dokument som prvýkrát videl v kine keď som mal 14 rokov. Pre mňa ako chalana, ktorý v tom čase hral hokej, a koho vzor bol práve Palo Demitra, bolo zhliadnutie tohto dokumentu povinnosť. Asi nie som jediný, kto sa stal svedkom toho, že celá sála plakala od prvého do posledného človeka, a ani sa nečudujem. V tom čase som ešte nebol na ČSFD takže na hodnotenie som sa vôbec nesústredil. Dnes som si dal po 6 rokoch opáčko, a z pôvodných 4 hviezd (ktoré som dal len z prvého dojmu ako som si to pamätal) mením hodnotenie na 5. Nie je to klenot medzi dokumentmi, ale svoj účel určite splňuje na maximum. Pekne zhrnutý život Palka Demitru od jeho začiatkov, až po nečakaný a smutný koniec. Aj keď som ho nepoznal osobne, z tých rozhovorov bolo cítiť, že tak ako na ľade, tak aj mimo neho bol výborný človek a veľká osobnosť. Ako som už spomínal, je to silne emočná záležitosť, hlavne ku koncu, takže ak ste to ešte nevideli, odporúčam mať po ruke vreckovky. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (10)

  • V stredu 30. júla 2014 uskutočnila Majka Demitrová súkromne premietanie dokumentu v dome, kde dlhé roky s Paľom šťastne žila. Na premietanie boli pozvaní slovenskí hokejisti, ktorí vo filme účinkujú. Dôvodom boli ich ďalšie plány, kedže koncom prázdnin odchádzali naspäť do miest, v ktorých pôsobili, a tak by sa už väčšina z nich nemohla zúčastniť na premiére. (Brano)
  • „Keď sa nám v hlave zrodili prvé myšlienky, najpodstatnejšie v tej chvíli bolo získať súhlas na ich realizáciu od rodiny a hlavne od manželky Paľa Demitru, Majky. Od nej sme získali exkluzivitu na nakrútenie kinofilmu a významne prispela k realizácii celého projektu. Stala sa vlastne členom štábu, za čo jej veľmi ďakujeme," uviedol producent a scenárista filmu Dano Dangl. (Zdroj: aktualne.sk)
  • Dano Dangl začal projekt financovať najskôr z vlastných zdrojov a sponzori sa začali pridávať až keď bol projekt už rozbehnutý. (TeddyBearik)

Súvisiace novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (viac)

Reklama

Reklama