Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenzie (10)

FIAT 500

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Můžeme se dohadovat, jestli třetí série byla nebo nebyla až tak dobrá (za mě vede ta první, pak je druhá a s trochu větším odstupem třetí), nicméně přinesla jedno z nejuspokojivějších finále seriálu, jaké jsem kdy viděl. Není to pompézní, vlastně vysoce komorní, řečené několika větami, přesto strašně uspokojující. Protože po tom, jak depresivní a strašně smutný celý námět je, to končí vlastně dobře a hlavně UZAVŘENĚ. Divák dostane uzavření a je jen a jen na něm, jestli si myslí, že to, co Nora tvrdí, je pravda, anebo jen milosrdná fabulace, kterou si vymyslela za ty roky, aby se smířila se ztrátou celé rodiny. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Absolútne iné finále, akoby očakávalo 99% fanúšikov seriálu. A napriek tomu, alebo práve preto bol, ako pozerám, iba málokto sklamaný. Celá séria až príliš okato naznačovala, ako asi celý seriál skončí a niečo na tom tým pádo nesedelo. Book of Nora nám proste ponúka pointu, ktorá je prekvapivá, nie je zobrazená žiadnym veľkolepým spôsobom a vlastne je len vypovedaná pár vetami. A je to asi len a len dobre, i keď z tých pár viet sa dalo urobiť tiež emocionálne odzbrojujúce finále. Ale to je aj tu. ()

regressiv 

všetky recenzie používateľa

Nádherné zakončenie. Priznám sa, že až do posledných minút som si nebol vôbec istý uspokojivým vysvetlením toho, čo sa to vlastne deje a skôr sa vynárali ďalšie a ďalšie nezodpovedané otázky. Nakoniec sme ale dostali odpoveď aj na tu najväčšiu z nich. Neveril som, že to niekedy napíšem, ale Lindelof je fakt frajer. Vytvoriť scenáristicky pôsobivé a mystériozne príťažlivé prostredie mu vždy šlo a nebolo tomu inak ani pri The Leftovers. Dôvod, pre ktorý som ho ale nikdy nemal rád, bol ten, že to vždy pôsobilo strašne nedomyslene. Ako keby len vymýšľal jednu cool scénu za druhou, ale nespájal ich cez žiaden ucelenejší koncept. Tu to ale našťastie neplatí. Všetko do seba krásne zapadá a emócie by sa dali krájať. Pridajte k tomu odvážne, až experimentálne postupy (scény z hotela sú až lynchovský mindfuck) a dostanete jeden z najzaujímavejších seriálov, aké boli kedy natočené. A ten soundtrack! ()

oasismanik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tvorcovia tohto brilantného seriálu si proste išli celý čas svoje, aj v poslednej časti. To im síce, pochopitelne, neprinieslo nejaké závratné zisky, sledovanosť alebo mainstreamovú obľubu, ale určite sa zapísali medzi trochu náročnejšími divákmi hrubým, zlatým písmom. Za mňa bola ale aj tak najlepšia prvá séria... ()

Galéria (16)

Reklama

Reklama