Reklama

Reklama

Alphaville

  • Česko Alphaville (viac)
Trailer

Alphaville je hlavné mesto galaxie, kde všetko riadia počítače a láska a emócie sú zakázané. Život sa odohráva len v súčasnosti a spojenie s minulosťou bolo zničené. Do tohto prostredia prichádza tajný agent, aby obnovil spojenie s minulosťou a zničil technokratickú diktatúru exaktného myslenia. (STV)

Diskusia

majo25

majo25 (hodnotenie, recenzie)

mal som problém dopozerat film. Francuzsky film je velmi čudný, herci nevedia hrat, aj ked hrdina bol sympaták (trochu), futu-pohlady na mesto sú trápné. Sci-fi absentuje. Dej je komplikovaný. Hrdina nemá presné smerovanie, plno nezmyselných postáv, prečudné dialogy, NAČO!!!??? poéziu tahat do filmu?, divný koniec. Jednu * za hlavný počítač riadiaci akože mesto, i ked ten hrubý a pomalý hlas si mohli odpustit, a tiež tá prvá bitka či prestrelka na začiatku ma celkom milo prekvapila. Ináč povedané, hned ten film mažem z počítača, a nikdy už ten blábol nechcem vidiet.

 (hodnotenie, recenzie)

Alphaville je veskrze neuvěřitelné dílo - i když jste u sci-fi hodně nenároční na trikové zpracování, budete mít nejspíš pocit, že si z vás Godard dělá srandu, pokud neradi přemýšlíte a poznáváte, nebudete věřit jak to mohl vůbec natočit, pokud máte oči a srdce otevřené, nebudete věřit tomu jak se mohl tak trefit do vašich snů, obav, tušení... Veselý i smutný, krásný film. Když si vzpomenu na barevnou verzi 1984 a Gilliamův Brazil, nějaká inspirace tam jistě bude, inspirovat se nechal i Laibach na albu Kapital... Skvělé věci, vždycky mám radost, když odhalím nějaký takový skvost.

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Jean-Luc Godard

Zemřel režisér Jean-Luc Godard

13.09.2022

Na filmovém nebi nad Francií dnes přibyla další velká hvězda, ve věku 91 let totiž ve Švýcarsku zemřel významný francouzský režisér, scenárista, střihač, herec, producent a jedna z nejvýraznějších… (viac)

Reklama

Reklama