Reklama

Reklama

I Am Fear

  • USA Sara's Cell (pracovný názov)
Trailer

Obsahy(1)

Svetoznáma reportérka Sara Brown (Kristina Klebe) je unesená teroristami z ISIS. Tí plánujú vysielať jej vraždu naživo, aby celá Amerika videla, čoho sú teroristi schopní. (Marceloo)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (4)

beso74 

všetky recenzie používateľa

Reportérka Sara Brown je známa svojou odvahou - neváhala preniknúť do srdca Islámskeho štátu, aby natočila interview s jedným z jeho najvyšších predstaviteľov. Ani vo sne by ju nenapadlo, že väčšie nebezpečenstvo ako na Blízkom východe bude na ňu čakať doma, v Kalifornii. Istá spiaca arabská teroristická bunka sa prebudí, aby ju spolu aj s jej kameramanom uniesla a spolu s Američanmi oslávila deň Nezávislosti tak trochu netradične - online popravou blonďatej reportérky. Ako sa však blíži 4 júl, je teroristom čoraz viac zrejme, že čosi nie je v poriadku. Terorizmus a horor nie sú témy, ktoré by boli od seba nejako príliš vzdialené, čiže ich skĺbenie nie je zlým počinom, oveľa nešťastnejším riešením však bolo roztrieštiť film do množstva časových rovín a tie všakovako poprehadzovať. Trvalo to hodnú chvíľu, kým som si to ako tak v hlave poskladal. Škoda, obsah bol vcelku OK, akurát ta forma mi vadila. A ešte jedná veľká výhrada - ten koniec, ktorý vďaka smiešnym špeciálnym efektom stiahol celý film do bahna podpriemeru, čomu nezabránili ani solídne výkony Kristina Klebe v úlohe reportérky a Farana Tahira ako jedného z teroristov. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

I Am Fear neumí říct jak niterný literární smysl, tak smysl postav. Začal jsem si jen klást otázky o nadpřirozených bytostech skrytých ve stínu a na zvěrstva dělaná mužem s prázdnýma očima. Film tedy není perfektní, ale snaží se říct něco o současném světě, v němž tolik lidí předstírá zájem jen o svoje věci. Nepřímé sdělení - katarze filmu je také : zvyšme naši velmi nízkou porodnost, abychom se obešli bez Arabů v naší zemi. jak říkal a psal vedoucí naší katedry "Arab vždy zůstane Arabem". I multikulturalistický americký ekonom Caplan píše (2015) "Většina imigrantů se politicky přizpůsobí a neprosazují totalitu. Muslimové jsou unikátní, jediná skupina, která má tendenci se neintegrovat. Možné odpovědi jsou nedat jim volební právo nebo omezit jejich migraci". Toto mohou vidět vnímaví diváci v tomto snímku. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"I Am Fear" je nakoniec zaujímavejšie, než som si pôvodne myslel, že bude. Začína to vysoko nezaujímavo, no postupne sa vo filme objavujú zaujímavejšie momentky. A dokopy za to môžu hlavne dve postavy podané dvoma hercami. Kristina Klebe a Faran Tahir. Obaja sú veľmi dobrí a dávajú tomu maximum. Pôsobí to, ako keby sme na konci síce pozerali úplne iný film než sme začali, no ak sa tým veci zlepšili tak prečo nie? Ostatné postavy sú viac-menej zabudnuteľné a nič do toho neprinesú. Aspoň ja nemám pocit, že by na nich nejako extra záležalo. Sú absolútne recyklovateľné. Možno si film mohol na konci nechať trošku odstup a nedať nám všetko na podnose. Možno by som nechcel vidieť to čo sme mali možnosť. Možno by som to nechal trošku viac otvorené a záhadné. Lebo pri konci to trošku exploduje všetkým priamo do tváre. A najmä nie s najlepšími vizuálnymi efektami. Na jedno pozretie film stačí. Ak chcete trošku hororovej atmosféry s pár dobrými nápadmi, tak na jedno pozretie to odporúčať môžem. Inak asi moc nie. Je fajn, že tu máme inú lokalitu a iný príbeh než väčšinou poznáme a v jadre to má aj pár zaujímavých myšlienok. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C+ ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Svetoznáma reportérka Sara Brown (Kristina Klebe) je unesená teroristami z ISISu. Tí plánujú vysielať jej vraždu naživo, aby celá Amerika videla, čoho sú teroristi schopní. - Nie je to zlé a má to určitú výpovednú hodnotu a silnú myšlienku, ale než k nej film dospeje, väčšina divákov ho už zrejme vypne, poprípade ju nepochopí. Najväčším problémom filmu je to, že úplne nezmyselne preskakuje z jednej časovej roviny do druhej, a to bez toho, aby divák vedel, o aké postavy ide a aká je ich motivácia. Kristina Klebe hrá samozrejme ovela lepšie než ostatní herci, takže za ňu tomu dám o hviezdičku viac, ale inak je to strata času, aj keď to má len necelých osemdesiat minút. + William Forsythe + Bill Moseley + Kristina Klebe ()

Reklama

Reklama