Reklama

Reklama

Mladý teenager pomáha zachrániť prezidenta Spojených štátov po tom, čo je Air Force One zostrelený a spadne v blízkosti jeho lesného tábora. Keď teroristi zasiahnu prezidentský špeciál, ktorý sa zrúti do nehostinnej divočiny, hlavu štátu (Samuel L. Jackson) môže zachrániť iba jediná osoba - trinásťročný chlapec Oskari (Onni Tommila). Ten sa v lese zdržiava preto, aby naplnil ciele loveckej misie, ktorá má preukázať jeho vyspelosť ostatným členom rodiny. Miesto jeleňa, ktorého stopuje, však objaví najmocnejšieho muža planéty, skrývajúceho sa v únikovom module. Teroristi sú mu na stope, snažiac sa ho zajať a vyhrať tak v ich ponímaní "hlavnú cenu". Nesúrodá dvojica musí uniknúť svojim prenasledovateľom, inak je ich osud spečatený... (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (248)

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Co jsem mohl sakra očekávat od akčního filmu, kde je hlavním hrdinou třináctiletý kluk? Nesoudnou, naivní, přihlouplou píčovinu. A taky se tak stalo. A já jsem v podstatě stejně naivní a přihlouplý, jako právě tento samotný film, když jsem to vše věděl a přesto jsem do něj nakonec šel. Tu jedinou hvězdičku každopádně dávám za překrásné záběry úchvatné přírody a samozřejmě za Samuela L. Jacksona, který sice nikterak onu celkovou dementnost snímku jakkoliv nezachraňuje, ale alespoň je to jako vždy cool sympaťák a výrazná figurka. Zbytek je ale skutečně nehorázná zhovadilost, překonávajíc i ty nejšílenější představy, co lze ve filmu snad ještě vymyslet a ukázat se jako tvůrce - tupec. Mě tyhle filmy prostě fakt uráží. Spravedlivý, hrdinný a samozřejmě neohrožený prezident USA, ustrašený chlapec, co nejdřív nevystřelí ze svého luku ani na dva metry, aby pak v tom nejdůležitějším, „zlomovém“ okamžiku, s výrazem Johna Ramba, svým šípem pomalu sestřelil vrtulník, pomalu nejzákeřnější a nejnebezpečnější teroristi světa jako vypadnuvší z grotesky Charlieho Chaplina, zápletka svou trapností a směšností by byla určitě vhodná tak akorát jako předloha po nějakou třeskutě vtipnou parodii, stejně tak jako všechny ty infantilní zvraty v ní použité, a happyendový závěr, sloužící čistě jen jako spolehlivý, očistný klystýr. Toť veškerá náplň této podívané, která je fakt nestravitelným kouskem, žánrovou zrůdností, nesoudným paskvilem, prostě na tento film bych doporučil svou pozornost skutečně nezaměřovat. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Finové si natáčení tohodle filmu museli vysloveně užívat. To mě ta absurdita některých scén, ale i toho nápadu jako takovýho, připomnělo jeden film - Rare Exports, u kterého jsem po filmu zjistil, že je od stejných tvůrců. Zpětně mám ale pocit, že právě jejich předchozí film bych dneska už i zkousnul, protože jsem si za tu dobu zvykl, že finská kinematografie umí být poměrně solidně ujetá. A přesně tohle je ten případ. Po asi čtvrt hodině jsem si uvědomil, že Finové udělali akčního hrdinu z asi 13ti letýho kluka. Naštěstí ale akční scény a nádherné laponské scenérie dokazují, že myšleno to muselo být vysloveně z legrace, což jsem po chvíli i přijal. Pokud to ale nepřijmete, asi se na film dost naserete. ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

What the FUCK was that? Turistický sprievodca Laponskom pre Američanov? To vážne tento shit nasadili do kín? Totálne odfláknuté béčko, ktoré by si nezaslúžilo ani vydanie na DVD? Keby som mal zaradom kritizovať všetko, čo tu bolo zlé, tak je to minimálne na 500 riadkov, ťažko nájsť vôbec nejakú scénu alebo okamih, ktorý by aspoň za niečo stál. V prvom rade Samuel ako prezident, totálne mimo. Morgan, to je prezident. O tom, ako si pobehuje v tom svojom letnom sáčku v laponských horách, škoda hovoriť... Ak by to bol film o chlapcovi, ktorý sa vyberie do hôr uloviť svoju prvú zverinu, mohlo to za niečo stáť, no šupnúť mu do cesty prezidenta a teroristov a celé to takto idiotsky zmuchlať dokopy, to by sa nedalo odpustiť, ani keby to bol nápad toho chlapca, čo nebol. The worst film ever Samuela L. Jacksona z tej stovky, čo som s ním videl. ()

LadyPupu odpad!

všetky recenzie používateľa

Bylo to myšleno jako parodie nebo ne? Prezidenta zavřou do batiskafu a šup s ním ven z Ér fors van. Za letu. Po dopadu se skamarádí s klukem s prasečíma očičkama a dobrodružství může začít. S jelenem na zádech, mrazákem v oblacích i ve vodě a spoustou brilantních hlášek: "Nestačí jen vypadat drsně, my musíme být drsní ". Číst ty komentáře tady bylo daleko zábavnější než celej film. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tak tento film ma velmi sklamal. Z trailerov to pôsobilo ako taka lacnejsia variacia na klasiku Air Force One, ale vysledok vyzerá ako srackoidna produkcia od Asylum, ale tentokrat to neobsahuje pomrkavanie na divaka, ze sleduje totalnu volovinu, ale film sa berie neskutocne važne. Co je velky problem, lebo scenar je zlozeny z tych najobohratejsich klise a ich prevedenie je dost mizerne, takze to pôsobi otravne. Postavy vôbec nefunguju. Väcsina hercov je absolutne nevyuzitych a len nudne odrecituju šustiace dialogy. Neskutocnu nudu by mohla zahnat aspon naloz akcnych scen, ale film je evidentne tak podfinancovany, ze je tu prakticky len jedna (scena s chladnickou) a aj tu ste mohli vidiet skoro celu v trailery. Okrem toho tu je uz len jeden pad lietadla a jeden vybuch. Tiez vsetko bolo komplet uz v trailery. Zvysok filmu pobehuje grupa zaporakov po lese a hľadá prezidenta s jeho otravnym detskym kamaratom. A popritom je par prestrihov na malicku miestnost, co ma byt akoze ustredie Pentagonu, kde je par znamejsich ksichtov, ktore mohli producenti vycapit na plagat. Prave tu sa nachadza jedina zabavna postava v podani Jima Broadbenta, ktora cely cas vtipne a trefne glosuje to, co sa deje a na konci naviac ukaze, ze je aj poriadny tvrdak. Len vdaka nemu davam filmu jednu hviezdicku a je mi luto, ze sa ocitol v takejto nudnej sracke. 2/10. ()

Galéria (121)

Zaujímavosti (9)

  • Hudbu k filmu nahral Bratislavský symfonický orchester. (filip289)

Súvisiace novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (viac)

Reklama

Reklama