Reklama

Reklama

Tilly Dunnageová, krásna a talentovaná žena, sa po mnohých rokoch práce krajčírky v najlepších parížskych salónoch vracia domov do Dungataru, malého mestečka uprostred austrálskej pustatiny, aby napravila krivdy z minulosti. Nielenže sa zmieri so svojou výstrednou chorou matkou a neočakávane sa zamiluje do dobrosrdečného Teddyho, ale vďaka svojmu šijaciemu stroju a zmyslu pre módu sa jej navyše podarí premeniť zovňajšok a myslenie miestnych žien. A pomstiť sa tým, čo jej kedysi ublížili. (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (257)

emma53 

všetky recenzie používateľa

Měla jsem docela rozporuplné pocity, protože se tam ty žánry tak rychle a hlavně nečekaně měnily, že jsem obrazně každou chvíli přecházela z breku do smíchu a naopak. Scénář je vskutku originální a po pár minutách jsem zjistila, že to musím brát vše s nadhledem. Nevím jak uživatelům, ale mně jako uživatelce přecházely oči nad těma šatičkama, které Katy uměla tak nádherně ušít. Pravda, trochu jsem jí záviděla měření jednoho sympatického muže, ale to ostatní už ne. Pokud má rád někdo parodii, absurditu, najde jí tady, pokud má rád někdo hezký vizuál, najde ho tady, pokud chce někdo sladkou romantiku, má jí mít, pokud chce někdo hodně smutné drama, najde ho také, pokud se chcete zasmát, jděte do toho a mohla bych pokračovat, jen to široké spektrum charakterů, snad každá osůbka měla jiný.....ale přiznávám, měla jsem jinou představu o finále.....viděno v rámci Project 52 Films by Women ()

Lucjen 

všetky recenzie používateľa

...Winsletka namiesto toho aby si začala vyberať zlé filmové scenáre, ako tomu u hercov po veľkých a dlhoročných úspechoch často býva, si vyberá stále lepšie a lepšie (Divergenciu jej odpustíme). Postava príťažlivej krajčírky jej sadla ako ušitá na mieru (ha-ha). Dungatar je malé mestečko plné závistlivých, neprajných ľudí, ktorí si sami vytvárajú domnienky a je im jedno, že nemajú dôkaz. Z veľmi rozpačitej prvej polhodiny sa nakoniec vykľuje brilantná groteska - tak akurát vtipná, nečakane tragická a nebojí sa ani čierneho humoru. Hugo Weaving zrejme zahrá všetko, od tajného agenta až po utajovaného gaya...Ja sa mu vôbec nečudujem, nad mnohými modelmi ktoré WInsletka predviedla som slintala s ním. Úplne nerozumiem, čo všetkým vadilo na o 14 rokov mladšiemu Hemsworthovi...veď je to v dnešnej dobe moderné! Veľká škoda toho úvodu-neúvodu, pretože záver si pýtal piatu hviezdičku. Ešte si dovolím duchaplnú poznámku, bez tej by to nebolo ono - najtragickejšie na celom filme je, že veľa vlastností obyvateľov nebolo až tak zveličených, ako sa môže zdať... ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Chce to byť strašne bizarné a na základe toho vtipné, lenže humor v tomto vlastne ani raz nezafungoval a celkovo mi to prišlo fádne, najmä po prechode do dramatickej roviny, ktorá film v druhej polovici celkom ovládla. A urobiť z Kate Winslet a Liama Hemswortha milenecký pár, tak to mi vizuálne nesedelo vôbec. Je podstatne staršia a ak by on zhodil ten svoj horolezecký porast, tak by jej mohol hrať aj syna. Hoci tomu Liamovi asi nevadí nič, veď sám sa na chvíľu oženil s psycho Miley Cyrus až začal z toho chlastať prvú ligu. ()

easaque 

všetky recenzie používateľa

3+ Australská kinematografie přináší často zvláštní kousky a tenhle „moderní ženský western“ do té škatulky hezky zapadá. Hlavním tématem této ujeté černé komedie je vyřizování účtů s minulostí v rodilém zapadákově a na to hlavní hrdince stačí skoro jen jehla a nůžky ;-). Žádný průkopnický film z toho nevznikne, ale jako oddechový mišmaš mě to docela bavilo a i díky bohaté výpravě se na to hezky koukalo – takže lepší 3 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Čeština má trefné vyjadrenie TAŠKAŘICE. Jocelyn Moorhouse akoby sa nevedela rozhodnúť, ktorým smerom (žánrom) sa ubrať. Pritom by mohlo ísť o velikánsku romantickú drámu či kostýmový veľkofilm. Takto to nie je ani ryba ani rak (PJ Hogan rukopis je zrejmý). Každopádne, Kate je skvelá, vlastne ako vždy, a Judy Davis ? - v starej dobrej, čo dobrej, najlepšej forme. Pre mňa (vedľajší) ženský herecký výkon roka. P.S.David Hirschfelder - (od 1,17hod.) - už dávno žiadna kompozícia vo mne opakovane nevyvolávala zimomriavky ako táto! ()

Galéria (165)

Zaujímavosti (23)

  • Pro scény v silu bylo použito 300 myší. (BMW12)

Reklama

Reklama