Reklama

Reklama

Austrálsky farmár Joshua Connor má zvláštny talent pre hľadanie vody pod zemou vo vyprahnutej krajine. Svoj inštinkt bude musieť využiť v životnom dobrodružstve, aby sa v cudzej nepriateľskej krajine dostal na miesto najdesivejšej bitky prvej svetovej vojny a našiel svojich troch synov. Cesta ho z austrálskeho kontinentu vedie do Konštantínopolu (dnešného Istanbulu), na rozmedzí Európy a Ázie, doprostred chaosu rúcajúceho sa impéria Osmanskej ríše. Connor sa musí zorientovať v neznámom prostredí plnom exotiky. S nečakanou pomocou potom začína súkromné vojnové ťaženie, nemenej veľkolepé než to, ktoré tu nedávno skončilo. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (194)

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

Těšil sem se na pořádnej válečnej kousek z první Světový, ze který těch filmů není zrovna moc. Tak trochu sem doufal, se Russel bude chtít svým režisérským debutem pořádně vyšvihnout. Bohužel mě film vůbec nenadchnul. První bitka byla nepřehledná, krátká a bohužel jediná. Zbytek filmu byly jen kecy, kecy, kecy.... Žádný vyhrocený momenty, žádný překvapení, žádný úchvatný pohledy na tureckou přírodu. Prostě jen kecy, Russel a jeden turek s knírkem :o). Jo, potěšila přítomnost Olgy Kurylenko, tahle brunetka uí udělat dojem. Russel by se měl na režii vykašlat a měl by si počkat na pořádnýho rejžu, pořádnej scénář a pak všem ukázat, že ještě zdaleka nepatří do starýho železa. Všichni dobře víme, že: železo stárne, železo stárne, vono taky železo stárne :o) ()

Beatle 

všetky recenzie používateľa

Tatínek Míša "Russie" Kulička hledá svá medvíďata v Turecku...Potenciál to má na velký doják nebo na historické drama, ale ani jednoho to nedosáhlo úplně. Střihače a kameramana bych zastřelila rovnou - absolutně ničili kontinuitu děje. Navíc to má opravdu funny ending. Škoda, že tam byla tak velká obsáhlost dějových linek, flashbacky působily jako pěst na oko, a turecká Konstantinopol byla spíše francouzská vesnička obydlená přistěhovalci...Russie se má ještě hodně co učit, ale bylo to koukatelné. 70% za snahu...a za Russieho Kuličku :-* ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Sterilní, kýčovitý a hlavně nudný (ne)doják. Crowe spatlal v naivně nesmyslném příběhu všechna možná válečná i neválečná klišé, přidal špetku porozumění mezi bývalými nepřáteli, přihodil nádech romantiky a pustil to do světa. Aby byl zmar dokonalý, naprosto rezignoval na jakoukoliv mimiku. Ne každý točící herec je druhým Eastwoodem a Crowe, jak to tak vypadá, na režisérskou stoličku rozhodně nepatří. Ale kdoví - třeba se jen zastřeloval. Každopádně za tohle si ode mě víc jak 25% nevysloužil. ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Režijní debut mého nejoblíbenějšího herce Russella Crowea se povedl na výbornou! Já jsem vůbec nečekal, že to bude takhle dobré. Má to velice dobrý a dojemný příběh, líbilo se mi jak to bylo i propojené ty různé kultury a taktéž ten hotel s Olgou Kurylenko skvěle zapadal do příběhu. A ta závěrečná scéna ta byla TOP! A to vše bylo doplněno famózním soundtrackem. Russel Crowe se tedy jako režisér uvedl skvěle. A musím také podotknout, že i jeho herecký výkon byl grandiózní, já ho prostě ve všech filmech žeru! ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Vidím, že sú na tento film trochu zmiešané názory, a viem to pochopiť. Na jednej strane je tu veľa momentov, ktoré sme videli už v iných filmoch, no na druhú stranu zase iné momenty prinášajú pri pozeraní príjemný pokoj a ten čas utečie oveľa rýchlejšie, než by sme si mohl myslieť. Ak som sa dokázal na film pozerať viac ako 90 minút bez toho aby som si uvedomoval jeho dĺžku, to je super. Páčili sa mi postavy (naviac asi major Hasan) a ako režijný debut Russela Crowa je to dosť obstojné. Herci sú fajn, kamera je (až na jeden zvláštny záber) fajn, atmosféra filmu veľmi pokojná, až na pár akčnejších momentov a je to vskutku príjemné sledovanie. Jediné, keď som sa fakt rehotal bol moment, keď je záber na parnú lokomotívu a ja si len vybavujem detský seriál "Thomas The Tank Engine", kde to v jednom momente doslova pôsobilo, že má svoju vlastnú zamračenú tvár. To som sa nezdržal smiechom. Celkovo to však radím medzi filmy, ktoré som rád videl a možno si niekedy pozriem aj znovu. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (30)

  • Po austrálskom natáčaní potom kľúčoví členovia filmovej spoločnosti odcestovali do Turecka, kde ich posilnil miestny štáb. Herec a režisér Russell Crowe priznal: „Bol som nervózny z toho, že opustím známe územie Austrálie a budem režírovať v cudzej krajine s jazykovými bariérami a inými neodmysliteľnými problémami, ale zistil som, že jazyk filmovej tvorby je univerzálny a turecké štáby boli vynikajúce vo všetkých ohľadoch." (Arsenal83)
  • "Príbeh zahŕňa dve rôzne kultúry a niekoľko rokov, preto sme sa rozhodli definovať túto dichotómiu v celkovom tóne,“ vysvetlil kameraman Andrew Lesnie: "Austrália, ktorá je pomerne mladou krajinou, dostala čistejší a ostrejší vzhľad, zatiaľ čo bohaté historické Turecko pôsobí o niečo mäkším tónom - teplý, zahmlený pocit, ktorý odráža eóny civilizácie." (Arsenal83)
  • Prívalové dažde zmenili filmové zákopy na bojisko na haldu bahna, čo si vynútilo dočasné zastavenie nakrúcania z bezpečnostných dôvodov. Štáb produkčného dizajnéra Christophera Kennedyho vystužila steny priekopy, aby sa predišlo zrúteniu, čím chránili hercov, štáb a vybavenie. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Russell Crowe jako režisér v první světové

Russell Crowe jako režisér v první světové

26.08.2013

Hádáte správně, tématem pro hercův režijní debut bude nechvalně známá bitva o Gallipoli. Během sáhodlouhého zákopového krveprolití v letech 1915 – 1916 tam v boji s Osmanskou říší padlo přes 10 000… (viac)

Reklama

Reklama