Reklama

Reklama

Buďte opatrní, akým jedlom kŕmite svoje ratolesti počas posedenia v McDonald's či KFC. Je totiž dosť pravdepodobné, že by sa mohol medzi kuracími kúskami objaviť jeden, ktorý zmení vášho, inak milého, pokrvného potomka na malé, neposlušné zombíča! Niečo obdobné totiž postretlo jednu zo základných škôl v Danville, ktorej dodávateľom stravy pre študentov je jedna z miestnych kuracích fariem. V rovnakom čase neočakávanej pohromy pribudol do pedagogického zboru nový prírastok v podobe zastupujúceho učiteľa Clinta Hadsona. Ten si svoj úvodný deň na škole určite predstavoval inak, ako byť spolu s ostatnými kolegyňami a kolegami uväznený v jednej z tried. Nič iné učiteľskému zboru však, žiaľ, neostáva. Cieľom malých zombie beštií totiž nie je nikto iný ako dospeláci. Podarí sa posledným preživším dostať z areálu školy, a tak si zachrániť holé životy? (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (19)

Trailer 1

Recenzie (87)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Vcelku som sa na to tešil. Whannella mám ako scénaristu a herca pomerne rád. Hlavne za jeho zárezy vo Wanovej tvorbe. Cooties majú výbornú prvú polovicu. Naozaj že výbornú. Akonáhle sa dostávame do akčnejšej časti v škole je to ešte zvládnuteľné aj keď na zombie komédiu je tam málo komédie a tie nechutnosti sú tiež skôr typické ako zaujímavé. Potom sa ale dostávame von z areálu školy a odvtedy to stráca šťavu, ale aj smerovanie. Koniec je useknutý len preto aby sa nepovedalo. Nič sa nestane, nikto poriadne nezomrie a strašne sa to drží šablóny všetci prežijú( aj keď v tomto prípade by sa hodila iná šablóna). Wood je super, Pill je roztomilá ale najlepšou postavou je Whannell v úlohe spomaleného, alebo inteligentného podivína. Stráviteľná jednohubka na zabitie večera. Malo to ale omnoho väčší potenciál. Zasrané Chicken Nuggets!!! ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Počúvaj, ten príbeh je evidentne dobrý, ale je zároveň aj príliš dlhý, tak nám ho dopovieš niekedy inokedy, dobre?“ Nemám rád hororové komédie, ale Cooties ma bavili. Humorné pasáže boli humorné (dvojité kolesá, hobit, žirafa, Christine, Jason Patric) a k tomu hlášky, pri ktorých som vyprskol smiechom („Rebeka prosím ťa buď ticho!“). Detto dialógy („Preboha, čo za vírus by spôsobil TOTO??“ – „Pekne hnusný.“). Veľkú mieru na funkčnosti humoru mal správne zvolený kasting sympatického učiteľského zboru v čele s telocvikárom (Rainn Wilson z Domu tisícky mŕtvol). Nie je to síce strašidelné/napínavé, ale ide o dobre odvedené remeslo s nakazenými deťmi, ktoré žerú ľudí a následne sú likvidované učiteľmi, čo je na Ameriku vskutku odvážne. 70% ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Deti sú pre mňa samé o sebe hororom. Nechajte ma s viac ako jedným, dlhšie ako päť minút o samote a verte, že psychická ujma bude väčšia ako zo všetkých hororov na svete dohromady. Cooties mi našťastie takú traumu nespôsobil, ale aj tak sa jedná o veľké sklamanie. Debutujúce duo režisérov akoby v tomto prípade nevedelo čo chce vlastne natočiť. Výsledkom je totiž film, ktorý je na hororovú komédiu až príliš umiernený a občas pôsobiaci ako taká komédia pre celú rodinu, vrátane nevhodného moralizovania nad ťažkým povolaním učiteľom, čím samozrejme byť nemôže vzhľadom na tie zombie deti. No nie je ani hororom, resp. hororovou komédiou, pretože na tú sa po celý čas drží priveľmi pri zemi a v porovnaní napríklad s takým Dead Snow 2 pôsobí až naivne. Masky detí sú vyslovené úbohé a predstavujú pár červených fľakov na tvári, gore scénka je slušná iba jedna („eat the cock“ s chlapcom bez čeľuste) a vtip tu zastupujú scénky učiteľov, ktorí sa chovajú skoro ako nesvojprávni chovanci ústavu, než skutočný humor. Teda aspoň ja nenachádzam nič vtipné na tom, že telocvikár nevie povedať anglické „dual rear wheel“ a 16x sa to pokúša zopakovať (skutočne čo je na tom ťažké?). U hororových komédií jednoducho preferujem oveľa nekorektnejší prístup, pretože aký zmysel sa má v takomto žánri držať na uzde? Nikomu mladšiemu to určené byť nemôže a tí ktorí sa na to podľa ratingu môžu pozerať, tak nepotrebujú, aby bol film takto korektný. Celkovo tak veľmi slabé ako horor a veľmi slabé aj ako komédia. A najnechutnejšia scénka mi prišla úvodná titulková scéna s prípravou mäsa pre burgeri a to asi pre film nie je dobrá vizitka. CELKOVO: 2* (4/10) ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Buďte opatrný akým jedlom kŕmite svoje ratolesti počas posedenia v MC Donald's či KFC. Je totiž dosť pravdepodobné, že by sa mohol medzi kuracími kúskami objaviť jeden, ktorý zmení vášho inak milého, pokrvného potomka, na malé, neposlušné - zombíča! Niečo obdobné totiž postretlo jednu zo základných škôl v Danville, ktorej dodávateľom stravy pre študentov je jedna z miestnych kuracích fariem. V rovnakom čase neočakávanej pohromy pribudol do pedagogického zboru nový prírastok v podobe suplujúceho učiteľa, Clinta Hadsona. Ten si svoj úvodný deň na škole určite predstavoval inak, ako byť spolu so zbytkom kolegov uväznený v jednej z tried. Nič iné im bohužiaľ ale neostáva. Cieľom malých zombie beštií totiž nie je nikto iný, ako dospeláci! Podarí sa posledným preživším dostať z areálu školy a tak si zachrániť holé životy? Milé prekvapenie na záver noci, či úvod dňa. Mám rád tieto odvážne, smelé snímky s parchantmi, ktorí si v tomto prípade nedávali servítku pred ústa. Masky sa síce nevyhli nedostatkom, no o katastrofu sa určite nejednalo, lebo po väčšine všetko vynahradilo solídne spracované gore (veľa ho ale nebolo!). Mňa osobne "Cooties" bavil. Je to zase niečo, aspoň trošku originálne, čo osvieži zombie subžáner. Takže "smelo" do toho - 60%. ()

topr harley 

všetky recenzie používateľa

Jako nebylo to vůbec špatné. Mělo to zajímavý nápad. Jako klasický zombie horor to mělo šanci fungovat. Jako komedie to ale pokulhávalo a to hodně. Nějaký lepší vtip se tam hledal hodně těžko. Taky si trochu musím stěžovat na zdlouhavost a natahování nudných scén. Dal bych přednost tomu, aby tam narvali více akce. A taky bych se určitě tak nedržel při zemi při masakrování děcek. I když ono to asi nebude zrovna korektní ve americkém filmu brutálně zabíjet děcka ve velkém :-) ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (6)

  • I přesto, že Miles Elliot hrál postavu jménem „Dink“ a je tak napsaný i v titulcích, nikdo ve filmu ho nenazval jeho jménem. (Polgedney)
  • Světovou premiéru měl film na Sundance Film Festival 18. ledna 2014 v Park City. (Ampi)
  • Po titulcích následuje ještě krátká potitulková scéna se školníkem. (cze.Oi)

Reklama

Reklama