Reklama

Reklama

Levie srdce

  • Česko Lví srdce (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh neonacistu, ktorého nová známosť privedie k nutnosti zásadného rozhodnutia. Neonacista Teppo sa zoznámi so servírkou Sari, ktorej tiež padne do oka. Všetko vyzerá ideálne, kým si Sari nevšimne tetovania, ktoré má pod oblečením, a on nezistí, že Sari má dieťa s černochom. Teppo sa dostáva pred vážne rozhodnutie a bude si musieť vybrať medzi svojim doteraz neochvejným svetonázorom a priateľmi, alebo prísľubom lásky a rodinného života. Jeho brat a kamaráti mu však situáciu nijako neuľahčujú, skôr naopak... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (95)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica snímky je veľmi predvídateľná a tá druhá sa stále mohla uberať buď cestou tézovitosti, alebo prísť s nejakými zaujímavými zvratmi a podzápletkami. No a našťastie sa stalo to druhé. Predovšetkým vedľajšia dejová línia v škole tomu dodala na šťave a pekne sa tu príbeh rozbehol v zmysle príčina následok a ďalší následok. Až tak, že sledujeme neonacistov biť sa nevedomky za práva afrického chlapca s tými, možno ešte nebezpečnejšími rasistami, kvázi umiernenými civilistami. Podobne kriticky vyznieva aj rozhovor s učiteľkou v škole. No a Rhamiho otec so svojimi otravnými "joky joky" taktiež nie je zobrazený ako úbohá obeť euro-xenofóbie. Pretože tvrocom išlo aj o všeobecnejšiu polemiku o násilí, čo si možno nie každý všimne. ()

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Finský nácek Teppo, prostovlasý skorosympaťák, se jednoho večera seznámí v baru s pohlednou blondýnkou Sari a všechno vypadá tak zasněženě finsky bíle. Ovšem zápletka je spíš jak pro “černou“ komedii , jelikož Teppo brzy zjistí, že Sari má z prvního manželství malého černouška Rhamadhaniho. Zřejmě v té náckovské partě plácali po holé hlavě Teppa ze všech nejvíc, až se mu tam rozsvítilo, jelikož se neprojevil jako ostatní hovada ze stáda a hlavu umí používat krom rozbíjení jiných hlav i k přemýšlení o změně svého životního postoje. Rasistické narážky či útoky mezi ním a malým Rhamadhanim působily spíše vtipně než nepřátelsky, a vytvoření kamarádského pouta netrvalo dlouho. Do mnohem dramatičtější polohy tak posouvaly příběh střety Teppa s jeho bývalou naci-partou, ve které působil i jeho mladší bratr, jenž na svých bedrech donese film až do tragického závěru. Věrohodně natočené, vkusně syrově podané drama ze současného Finska, navíc se sympatickým černouškem…u mě za dvě bílý a dvě černý hvězdičky :-) ()

Reklama

poet 

všetky recenzie používateľa

Nemýlte si z Levím srdcom v ktorom hra Van Damme :)... Toto je niečo úplne iné a na poli europskych filmov s temou rasizmu som už dlho nič lepšie nevidel. American history X je samozrejme ina liga takže s tým to porovnavať ani nejde. Mna osobne najviac zaujal scenar a dobre napísane postavy ktorým nechýba humor a nadhlad. Teppo a jeho vymletý braško proste valcuju. ()

johny89 

všetky recenzie používateľa

Ačkoliv jsem tento film měl dlouho z části rozkoukaný, nechtělo se mi na něj dívat do konce. Zpočátku mě příliš nezaujal a zajímavý začal být až po objevení provokativního černošského synka Rhamua. Když se k tomu přidá ortodoxní nacionalista s pilinami místo mozku v podobě Teppeho bratra, je oheň na střeše. Film začíná nabírat nebezpečný spád s přímou úměrou, kdy se z Teppa stává umírněný člověk. Ke konci jsem film dokoukával prakticky bez dechu. ()

coscarelli 

všetky recenzie používateľa

Tematicky mam uz pomaly vsetko pojedene, tento pokrm ma skoro unudil na smrt. Nic nove, komorna schranka fayn, prostredie a atmosfera hrali s hudbou skvely futbal. Vaznost spapal pes, zbytok dokopali nackovia svojim neprirodzenim na cele s komedialne ladenym hrdinom a jeho "synom" a skorculovali pochopitelne finale. Mainstram tomu uskodil najviac. Valkoinen Suomi kahdelle. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (1)

  • Film bol natáčaný v meste Kotka, ktoré sa nachádza na pobreží fínskeho zálivu v provincii Kymenlaakso a scéna, v ktorej vojaci skladajú prísahu, bola natáčaná na olympijskom štadióne v Helsinkách. (Jello Biafra)

Súvisiace novinky

SCANDI – Severská filmová lekce

SCANDI – Severská filmová lekce

08.01.2015

Česká a slovenská premiéra aktuálního vítěze festivalu v Benátkách, výtečného filmu Roye Anderssona Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě, zahájí historicky první ročník festivalu severských… (viac)

Reklama

Reklama