Reklama

Reklama

Hosť

(festivalový názov)
Trailer 2

Jedného dňa sa pri dverách domu rodiny Petersonovcov objaví bývalý vojak, ktorý sa predstaví ako David (Dan Stevens). David tvrdí, že slúžil spolu s ich synom Kalebom a bol s ním až do poslednej chvíle, ked' umieral. Manželia Petersonovci ho prijmu, poskytnú mu ubytovanie a David sa ihned' stáva 'rodinným priateľom'. Zapôsobí na ich mladšieho syna Luka a očarí ich dcéru Annu, ktorá ho predstaví i svojim priateľom. Ale je to práve ona, ktorá si náhodou vypočuje telefónny rozhovor ich záhadného hosťa, ktorý v nej vzbudí podozrenie a navedie k rozhodnutiu vypátrať jeho pravú totožnosť. Medzitým sa však v okolí začnú diať podivné nehody a úmrtia, ktoré môžu mať spojitosť s Davidovou prítomnosťou. Problémom je, že David Collins, ktorý slúžil s ich synom Kalebom, zahynul pri vojenskom nešťastí... (sochoking)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (291)

Lacike odpad!

všetky recenzie používateľa

Uz davno ma nejaky film tak neznechutil ako tento. Uz od prvych sekund mi bol hlavny hrdina nesympaticky. Neznesitelnym modrým kukučom, neustalym pozeranim do blba a dokonca aj otravnym opakovanim yes madam. Proste magor od zaciatku. V kontraste k tomuto evidentnemu magorovi je snaha tvorcov o civilne pojatie pribehu v prvej polovici filmu. Co ma paradoxne iritovalo este viac, lebo je jasne, ze to nie je normalny film. V druhej polovici sa na to tvorcovia definitivne vysrali a naplno rozbehli zbesilu akcnu jazdu s absolutnym magorom, ktoreho konanie som uz vôbec nechapal a zaroven ma znechucovalo sledovat vsetko, co robi. Obohrany beckovy koniec vo mne vyvolal uz len kyslý usmev. A z celeho filmu mam jeden velky WTF dojem. Jedina zlozka filmu, ktora ma zaujala je hudba. Minimalisticky hlavny motiv mi pripominal stare horory. Cely film je vlastne ladeny v retro style. A par pomätencov tu v komentaroch vdaka tomu porovnava tento film so skvelym Refnovym majstrstykom Drive. Ha, ha, ha. Nenechajte sa tym obalamutit. 1/10. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Skutečné multidobové retro. První polovina se rozjíždí jako mimořádně rozplajzlý, tisíckrát omletý devadesátkový sryler, aby se ta druhá mohla zvrhnout v nejpokleslejší osmdesátkový akční brak (čti – totální, na hlavu postavená pičovina, u níž v anotaci překvapivě chybí „kokotmédie“ nebo „čurákoteska“), přičemž to postrádá jak devadesátkový drajv, tak osmdesátkovou patinu. Smutný fuckt, že je to v červených číslech, přikládám jen tomu, že spousta zdejších prudkých „heteráků“ pocítila pnutí z toho modrookého Kena v hlavní roli. Herecky byl sice opravdu výborný, nicméně čtyřkovat a pětkovat to tu jen kvůli nateklému přirození je jednak neobjektivní a druhak velmi buzerantské. Tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě kůl a moderně říci „gej“. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Zručne nakrútený a zahraný thriller, ktorý už od úvodu pritiahne pozornosť diváka. To však nevydrží celý čas, postupom času sa dejová linka začne stále viac a viac prepadať do typickej schémy, kedy sa z ochrancu stáva nepriateľ, vlastne už veľmi skoro sa dá odhadnúť ako sa bude príbeh vyvíjať. Na druhú stranu, koniec ponúkol aspoň istú dávku napätia a akcie. Mysterióznu atmosféru by som tu ale nehľadal, jediná mysteriózna vec je až na samotnom konci a to iba v spojitosti s hlavnou postavou. Pohodový thriller na upršaný večer. 70/100 ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarený thriller. Má celkom dobrý príbeh o bývalom vojakovi, ktorý prichádza ku rodine svojho mŕtveho priateľa, keďže padol v boji a sľúbil, že sa o nich postará, čo aj plní a postupne si svojim správaním a prístupom získava každého z nich. Ale dcéra si predsa len uvedomuje, že niečo nie je v poriadku a čoskoro skutočne zisťuje, že bývalý vojak má svoje tajomstvo a tým sa môže všetko ohroziť. So spracovaním som nadmieru spokojný, ešte spočiatku to pôsobí tak nevinne, úplne bez nejakých ambícií a s pocitom, že niečo podobné tu už bolo nespočetnekrát, ale aj tak som mal z toho dobrý pocit, má to takú príjemnú atmosféru, hlavný hrdina je ten správny sympaťák a to jeho pomáhanie jednotlivým členom rodiny sa mi skutočne páčilo, pričom si to udržuje aj slušnú úroveň zábavnosti, takže by mi kľudne aj vyhovovalo, keby sa v podobnom štýle film niesol až do konca. To sa síce nestane a film sa hlavne v druhej polovici začne uberať iným a možno aj trochu nečakaným smerom, ale to rozhodne nie je zápor, práve naopak. Síce sa trochu zmení pohľad na hlavného hrdinu, ale aj tak som mu kvôli tomu jeho zaujímavému prístupu nemohol nefandiť a tiež je to celé ešte zábavnejšie, pôsobí to tak správne béčkovo a štýlovo, pričom tu skutočne cítiť tú lásku tvorcov k žánru a tak sa je skutočne načo pozerať. Dosť spokojný som aj po stránke akcie, síce na tú výraznejšiu si treba počkať až du druhej polovice, ale aj dovtedy sa je na čo pozerať a navyše vzhľadom na pôvodný štýl som jej takéto slušné množstvo ani nečakal. Súboje síce sú v štýle, ktorý hlavne v akčnom žánri vôbec nemusím, ale tu sa to aj celkom hodí a navyše sa v nich vždy nájde niečo zábavné, k tomu zaujímavé prestrelky a nejaká tá doplnková akcia, pričom všetko je to výborne natočené, správne drsné a potešila ma aj slušná nekompromisnosť, keďže tu často umierajú aj postavy, pri ktorých by som to nečakal. Najviac sa mi páči akcia so zásahovou jednotkou, ale všetka sa vydarila. Herecké obsadenie je celkom slušné, najviac poteší Dan Stevens v hlavnej úlohe, ktorý to zvládol až prekvapivo dobre, sadol mi aj ako ten správny sympaťák, ale aj ako drsniak, ktorý má všetko pod kontrolou, takže si ma získal vo všetkých svojich scénach, ale až na postavu dcéry, ku ktorej som si moc cestu nenašiel mi všetci prišli úplne ideálni. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, tvorcovia si tu výborne poradili s menším rozpočtom, takže mi sadla aj vizuálna stránka, ale najviac chválim hlavne tú zábavnosť a správnu béčkovosť. Takže Guest je príjemné prekvapenie, takéto filmy mám rád a určite by som sa nebránil pokračovaniu. 77% ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Úhledný, chutný, svižný a zábavný akční thriller s nádechem osmdesátých let, obsahující také moderní prvky a zaujme také především soundtrack a úžasný herecký výkon Dana Stevense. Nechybí napětí, rychlý spád, kvalitní dialogy, perfektně sestříhaná akce ( fight v baru over the top) a spousta padlých těl. Kdyby se to v závěru odchýlilo jiným směrem, dal bych plný. Film dle mého gusta.80% ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (4)

  • Pri vyvrcholení filmu je možno niekoľkokrát vidieť masky z filmu Halloween III (1982) zobrazované projektorom na stenu. (Da_reba)
  • Pro soundtrack k tomuto filmu byly použity 3 dřívější songy nizozemské skupiny Clan Of Xymox: „Masquerade“, „A Day“ a „Cry in the Wind“. (Frontie)
  • Na halloweenské party je možné spatřit i masku lišky. Ta se dříve objevila i ve filmu You're Next (2011), za kterým stojí stejný režisér a scenárista. (Phill67)

Súvisiace novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (viac)

Reklama

Reklama