Reklama

Reklama

Hosť

(festivalový názov)
Trailer 2

Jedného dňa sa pri dverách domu rodiny Petersonovcov objaví bývalý vojak, ktorý sa predstaví ako David (Dan Stevens). David tvrdí, že slúžil spolu s ich synom Kalebom a bol s ním až do poslednej chvíle, ked' umieral. Manželia Petersonovci ho prijmu, poskytnú mu ubytovanie a David sa ihned' stáva 'rodinným priateľom'. Zapôsobí na ich mladšieho syna Luka a očarí ich dcéru Annu, ktorá ho predstaví i svojim priateľom. Ale je to práve ona, ktorá si náhodou vypočuje telefónny rozhovor ich záhadného hosťa, ktorý v nej vzbudí podozrenie a navedie k rozhodnutiu vypátrať jeho pravú totožnosť. Medzitým sa však v okolí začnú diať podivné nehody a úmrtia, ktoré môžu mať spojitosť s Davidovou prítomnosťou. Problémom je, že David Collins, ktorý slúžil s ich synom Kalebom, zahynul pri vojenskom nešťastí... (sochoking)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (291)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Velice snadno bych film bez doporučení přehlédl. A byla by to škoda. Takový poctivý thriller se totiž nevidí každý den. Hlavní představitel je už od začátku správně děsivý, děj se nevtíravě posunuje dál a ačkoliv se mi jedna linka s původem "hosta" do filmu moc nehodila a hlavně mi přišla nadbytečná a nebyla dostatečně vysvětlena motivace setrvávání zrovna u této rodiny, stále se jedná o velice líbivě natočený film s několika povedenými přestřelkami a leč neznámým, tak sympatickým obsazením...80% ()

Šakal 

všetky recenzie používateľa

Scénáristická bezradnost nep(r)ominutelně zneužívající, znásilňující a parazitující (na) 80´s resp. 90´s. _Upřímně, ta neustálá snaha tvůrců, o vylepšenou resp. ozvláštněnou resuscitaci, již dávno prověřeného, mě začíná značně unavovat. Já jsem oldschool. Když whisky, tak poctivou, nikoliv medovou. Když vodku, tak čistou, nikoliv s příchutí melounu. Když ženu, tak „přírodní“, se vším, co to přináší a co k tomu neodmyslitelně patří a nikoliv umělohmotnou katalogovou skládačku, bez jiskry v oku, co vylezla, zjizvená a opuchlá, po čtyřiadvacetihodinovce ze sálu a měsíc se jí nemůžete dotknout. Vím, můžete namítnout….své fandy resp. fanynky, si i tato nabídka najde. Najde. To však neznamená, že já ji musím, na zdraví, (při)pít. _Závěrečný (před)halloweenský večírek ve škole (btw, musel jsem si ihned dopřát repete), plný všudypřítomného nadhledu a dávající jasně vzpomenout, na B. De Palmu, v nejlepších letech a formě, včetně významného pomrkávání v samotném závěru, to vše za vydatného přispění S. Moorea, dává tušit, že to v A. Wingardovi, někde skryto je a mohlo to být o poznání lepší. Tak snad příště…. 45% ()

Reklama

Lacike odpad!

všetky recenzie používateľa

Uz davno ma nejaky film tak neznechutil ako tento. Uz od prvych sekund mi bol hlavny hrdina nesympaticky. Neznesitelnym modrým kukučom, neustalym pozeranim do blba a dokonca aj otravnym opakovanim yes madam. Proste magor od zaciatku. V kontraste k tomuto evidentnemu magorovi je snaha tvorcov o civilne pojatie pribehu v prvej polovici filmu. Co ma paradoxne iritovalo este viac, lebo je jasne, ze to nie je normalny film. V druhej polovici sa na to tvorcovia definitivne vysrali a naplno rozbehli zbesilu akcnu jazdu s absolutnym magorom, ktoreho konanie som uz vôbec nechapal a zaroven ma znechucovalo sledovat vsetko, co robi. Obohrany beckovy koniec vo mne vyvolal uz len kyslý usmev. A z celeho filmu mam jeden velky WTF dojem. Jedina zlozka filmu, ktora ma zaujala je hudba. Minimalisticky hlavny motiv mi pripominal stare horory. Cely film je vlastne ladeny v retro style. A par pomätencov tu v komentaroch vdaka tomu porovnava tento film so skvelym Refnovym majstrstykom Drive. Ha, ha, ha. Nenechajte sa tym obalamutit. 1/10. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Úhledný, chutný, svižný a zábavný akční thriller s nádechem osmdesátých let, obsahující také moderní prvky a zaujme také především soundtrack a úžasný herecký výkon Dana Stevense. Nechybí napětí, rychlý spád, kvalitní dialogy, perfektně sestříhaná akce ( fight v baru over the top) a spousta padlých těl. Kdyby se to v závěru odchýlilo jiným směrem, dal bych plný. Film dle mého gusta.80% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $5miliónovTržby USA $369,911Tržby Celosvetovo $2,403,000 Tržby za predaj Blu-ray v USA $427,226 //počet predaných kusov 8,299║ Tržby za predaj DVD v USA $1,867,532 //počet predaných kusov 62,703║ Tento akčný thriller začne vo vážnom napätom dramatickom tóne v doprovode z výbornou dynamickou hudbou a keď na scénu nastúpi švihák bývalí vojak David (Dan Stevens), človek má dojem že pozerá určitú obdobu filmu Drive (2011) s Ryanom Goslingom. Toto počiatočné dramatické namotanie, kde sa buduje súdržnosť rodiny a bývalého vojaka ale trvá len prvú polovicu filmu, v tej druhej sa to rázom zmení na drsný akčný masaker mieriaci svojím prevedením až do odľahčených béčkových vôd, čo samozrejme naštrbí výborne budovanú prvú polovicu filmu a keď nepristúpite na hru režiséra s očakávaniami diváka, tak rázom pri filme môžete trpieť. Takže ak dokáže byť tolerantný k nevyspytateľným pohnutkám tvorcu, film si dokážete užiť a vďaka ponúknutej dravosti aj zamilovať. /videl v kine: 80%/(filmový festival Art Film Fest 2015) ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (4)

  • Součástí původního scénáře, podle kterého se měl děj odehrávat v Korey, byla i automobilová honička na 50 stran. (Phill67)
  • Pri vyvrcholení filmu je možno niekoľkokrát vidieť masky z filmu Halloween III (1982) zobrazované projektorom na stenu. (Da_reba)
  • Na halloweenské party je možné spatřit i masku lišky. Ta se dříve objevila i ve filmu You're Next (2011), za kterým stojí stejný režisér a scenárista. (Phill67)

Súvisiace novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (viac)

Reklama

Reklama