Reklama

Reklama

Nie nadarmo sa vraví, že je lepší diabol, ktorého poznáš... Ako ten, ktorého nie! Kiežby sa toho nerozluční kamaráti Nick (Jason Bateman), Dale (Charlie Day) a Kurt (Jason Sudeikis) držali ako pes ježa – ušetrili by si množstvo nepredstaviteľných problémov! Hoci, aby sme boli objektívni, začalo sa to vcelku sľubne... Aby už viac neboli len bezmocnou hračkou v rukách svojich zhýralých šéfov, rozhodli sa totiž jedného dňa založiť si vlastnú firmu a šéfovať sami sebe. Nanešťastie sa však z Berta Hansona (Christoph Waltz), zazobaného investora ich prevratného vynálezu „Sprchokamoš“, veľmi rýchlo vykľuje odporný slizký had, ktorý ich so širokým žraločím úsmevom o všetko oberie! A keďže zúfalé situácie si žiadajú zúfalé riešenia, rozhodnú sa pre efektný protiúder! Tentoraz však sviniara, ktorý ich sny o krajších zajtrajškoch tak chrapúnsky zadupal do zeme, neplánujú zavraždiť, chcú ho dostať na kolená iným, rafinovanejším spôsobom... Lenže ich plán uniesť jeho dospelého syna Rexa (Chris Pine) a požadovať zaňho tučné výkupné sa ukáže byť ešte väčším šialenstvom, aké si dokázali predstaviť vo svojich najodvážnejších snoch! (TV Markíza)

(viac)

Videá (16)

Trailer 4

Recenzie (468)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Veľké prekvapenie a oveľa lepšie ako pre mňa len priemerná jednotka, ktorá ma svojho času dosť sklamal. Pokračovanie Horrible Bosses prekonáva prvý film úplne vo všetkom, väčšia kadencia fórov, lepšie načasovanie, drzejšie, nekorektnejšie, v podstate nepretržite našlápnuté a pritom dostatočne odlišné, aby divák nemal pocit, že druhý krát sleduje to isté. Je tu síce rovnaká trojica hlavných hrdinov, z ktorých dvaja sú ešte blbší než minule, ale zároveň scenár priniesol úplne novú story, pri ktorej sa takmer zdá, že tie dva filmy spolu ani nesúvisia. Dvojka nemá najmenšiu potrebu akokoľvek vykrádať predošlý diel a rozdiel medzi ňou a prvým filmom je podobný ako medzi prvým a tretím Hangover, kde prvý (a druhý) film bola viac menej uletená zábava o troch opilcoch a tretí film skombinoval zábavu s krimi zápletkou. Aj pokračovanie Horrible Bosses tak stavia na krimi zápletke, ktorá je mene predvídateľná než býva v komédiách zvykom. V nej sa pohybuje trojica hrdinov, ktorým sa podarí pokašľať akýkoľvek plán ktorý vymyslia, hláškujú ako na bežiacom páse a do toho všetkého im sekundujú vedľajšie postavy z minulého filmu, ktorých výstupy sú zväčša krátke, ale o to údernejšie. Nechýba skvelý neurotický Kevin Spacey, nymfomanka Jennifer Aniston, k nim sa pridáva Jamie Foxx, Christoph Waltz v úlohe prvotriedneho záporáka alebo vynikajúci Chris Pine, ktorý v sebe objavil dušu komika, pretože po Strech sa jedná o jeho druhý nadmieru uletený výstup, bez ktorého by celá tá komédia bolo len polovičná. Vo výsledku tak ojedinelý prípad (obzvlášť pri komédiách) kedy pokračovanie prekonáva svojho predchodcu. Sprosté, správne nekorektné, svižné, so sviežou akciou (viď záverečná automobilová naháňačka), bez jediného zádrhelu v tempe počas celých 100 minút a navyše bez potreby vykrádať samého seba. Akurát ten kto tu očakáva akokoľvek sofistikovaný humor je na zlej adrese. Čo sa však týka tohtoročnej konkurencie, tak spoločne s Jump Street 22 jedna z najlepších amerických komédii roku 2014. CELKOVO: 4* (8/10) ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

sterilné, i napriek tomu, že to má len hodinu a trištvrte to pôsobí ukrutne dlhé, to neustále bľabotanie daya so sudeikisom je niečo tak neznesiteľne otravné, až z toho človeka rozbolí hlava, typický príklad zohavenej dvojky urobenej len pre peniaze a úspech jednotky (nie že by jednotka nebola urobená len pre peniaze a pre to, aby mala úspech a mohla byť dvojka, ale tá bola aspoň vtipná); veľmi zlé - zbytočné, strata času a naozaj vyhodené peniaze! ()

Reklama

bouncer 

všetky recenzie používateľa

Tragické nevtipné, trapné. Charlie Day je asi nejhorší komik století, přestal jsem sledovat It's Always Sunny in Philadelphia kvůli stylu humoru, který tam předvádí a tohle je ještě horší. Myslel jsem, že první díl nebyl tak zlý, ale koukám, že v hodnocení jsem se shodl v obou. Když oni nic jiného v letadle neměli... dobrovolně bych do toho asi nešel. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Po úspechu jednotky som sa bál, že na podruhé to už nebude ono, ale prekvapujúco sa podarilo týmto trom stroskotancom udrieť na moju bránicu skoro rovnako tvrdo ako pred troma rokmi. Rovnako ako v sérii 'Hangover', aj tu tvorcovia naplno využívajú podporu a silu vedľajších roličiek, ktorých charaktery boli miestami údernejšie ako ústredná trojica. Dovolím si tvrdiť, že Foxx, Spacey a Aniston vytiahli tento film z priemernej šarády na úroveň kvalitnejších tohtoročných komédií. Niekedy som mal dokonca pocit, že sa dej a scenár viac sústredil na samostatné scénky, ktoré si toto trio vždy ukradlo pre seba. Ostatne je treba podotknúť, že z celého filmu išla neskutočná pohoda, bolo cítiť improvizáciu a to aj zo strany réžie. Oceňujem neslušný slovník a odlišný prístup od prvého filmu a tak divák nemá pocit, že to celé bolo len opísané cez kopirák. 80%. ()

DEXTER099 

všetky recenzie používateľa

Tak tomuhle říkám komedie u které si každý najde to své čemu se bude smát a královsky se odreaguje.Příběh tří chlápku je pro mně asi ještě krapet lepší jak u jedničky a to se mi u pokračování moc nestává,ale tvůrci dokázali,že když je dobrý scénář a herci tak je jedno jestli je to díl druhý nebo třicátý ,ale hlavně,že je to kvalitní a to zde je.Je tu o jako u jedničky dost známých herců (ani se mi nechce říct vedlejších,protože každý tu má svojí úloha,která je dost výrazná a vůbec vtipností nezaostává za ústřední trojicí) ať už Chris Pine ,který si roli evidentně užil podobně jako ve filmu Stretch nebo Jamie Foxx v roli mamrda:-)Jestli myslíte,že Nick ,Dale a Kurt už nemůžou být větší koumáci,zmatkáři či popletové oproti prvnímu dílu tak se pletete :-).Nenašel jsem ani jedno slabé místo a ani jsem ho popravdě nehledal jen jsem se hodinu a půl náramně bavil a přitom totálně vypnul od reality.Navíc potěšila mě i zde účast oblíbeného Kevina Spayceho ,a vidět Jeenifer Aniston po filmu Cake zde zase v roli neodolatelné byl taky docela skok.Za mě celkově 90 % a pět hvězd. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (24)

  • Natáčelo se v Burbanku v americkém státě Kalifornia od 27.9.2013 do 6.2014. (Terva)
  • USA Today o filme: "Toto nedomyslené pokračovanie zábavného filmu Horrible Bosses z roku 2011 je nízke, hlúpe, urážlivé a vulgárne. Je to tiež krkolomne nezábavné." (Arsenal83)
  • Kvůli erotickým scénám a vulgárnímu jazyku dostal film klasifikaci R, tedy mládež do 16 let smí na film pouze s doprovodem. (jenik71)

Súvisiace novinky

Náhrada za Benga v záloze

Náhrada za Benga v záloze

06.11.2014

Mark Wahlberg (Transformers: Zánik) a Will Ferrell (Volte mě!) se před čtyřmi lety sešli v akční komedii Benga v záloze. Jejich stomilionové párování sice nevydělalo dost na pokračování, rozhodně ale… (viac)

Reklama

Reklama