Reklama

Reklama

Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej

  • Slovensko Domov slečny Peregrinovej pre neobyčajné deti (viac)
Trailer 3

Vďaka tajomným stopám, ktoré hlavnému hrdinovi Jakeovi zanechá jeho milovaný dedko, a ktoré poodhaľujú tajomstvá iných svetov a doby, Jake objaví zázračné miesto. Toto miesto je známe ako sirotinec – domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej. Jeho tajomnosť i nebezpečie sa začnú prehlbovať akonáhle Jake spozná jeho obyvateľov a ich zvláštne, priam neuveriteľné schopnosti... (Cinemart SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 3

Recenzie (829)

tron 

všetky recenzie používateľa

Do Domova pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej sa mi absolútne nechcelo, ale nakoniec som bol prekvapený, že sa celkom dal. Čo samozrejme nie je bohvieaká pochvala, Burton kedysi robil fenomenálne pecky a nie iba filmy, ktoré "sa dajú". Nestačilo povedať „zavri oči Jake“, na čo by Jake zavrel oči, dvojičky by si dali dole masky, Samuel L. Jackson by „skamenel“, Eva Green by všetkých netvorov postrieľala kušou a bol by koniec? Schopnosti detí sú alebo WTF a hodné okamžitého a nemilosrdného vystrihnutia (chlapec premietajúci svoje sny, „včelár“) alebo celkom fajn, ale absolútne nevyužité. Toľko deciek s takými megaschopnosťami by sa logicky malo so situáciou vysporiadať prakticky okamžite. Ale nie, to by sme nemohli byť v ďalšom slabom filme Tima Burtona. Už ani neviem, kedy naposledy som od neho videl dobrý film. Aha, vlastne viem – v roku 2005. Film mal zrejme zákulisné problémy, vidno to z absencie kľúčových scén. Ako sa vysvetlili tie šialené udalosti, ktorých sa v lunaparku stali svedkami desiatky nič netušiacich civilov? Ako dopadlo vyšetrovanie vraždy vozíčkara na ostrove? Alebo kvôli „časovým slučkám“ sa nič z toho nestalo? Film nie je čistou katastrofou, no je strašne dlhý. Finále je vcelku vynaliezavé, vzhľadom na schopnosti postáv (dobrých aj zlých) však mohlo byť vynaliezavejšie. V strede to výrazne stratí na tempe a mimo Evy Green to po hereckej stránke nie je žiadny zázrak, rovnako tak ako logika univerza (dievča dokáže ovládať vzduch, ale keby nebola priviazaná, tak by odletela - tak potom ho teda vlastne neovláda...?). Nad likvidáciou hlavného zlosyna som radšej ani nepremýšľal. Potešili ma burtonovské drobnosti (záhrada ako od Nožnicovorukého Edwarda, „oči“, „bábky“, Jacksonovo absurdné namaskovanie), ale ako celok je to kuriozita. ()

juta 

všetky recenzie používateľa

Očekávání jsem měl o něco větší. Hlavně jsem se těšil na to co zde opět předvede Burton, ale ani mi to moc nepřišlo, jako by to režíroval právě on. Rozhodně je to dost svěží změna, která mě mnohdy i příjemně překvapila zajimavými záběry a atmosférou. Jenomže od příběhu jsem čekal trochu větší hloubku a souboj na konci mi přišel takový odfláknutý až dětinský. Jinak Eva a Ella jsou skvělými tahouny podivných dětí. ()

Reklama

Tsuki 

všetky recenzie používateľa

Nový film Tima Burtona sice nezklamal, ale bohužel mě ani vysloveně nenadchnul. Balancuju ve své nerozhodnosti, jestli si přece jenom nezaslouží o něco vyšší hodnocení, protože kladů se tam najde poměrně hodně - zprvé, oproti například Alence v říši divů mi tento film přijde klasicky burtonovský a líbily se mi taky odkazy na jiné burtonovy filmy (např. záporácké příšery nám mohou svými zubatými obličeji připomenout nějaká monstra z Beetlejuice, nebo ostříhané keře na zahradě sirotčince poměrně jasně odkazují na Střihorukého Edwarda), navíc celý film byl hodně nápaditý a vizuálně se na něho pěkně koukalo. Dále potěšila Eva Green v jedné z hlavních rolí, a Samuel L. Jackson naopak velmi pobavil v roli záporáka, který nejdřív působil veskrze zlověstně, ale rázem se z něj vyklubala postavička s vtipnými průpovídkami. Je fajn, že i když burtonovy filmy mají temné, děsivé a někdy až nechutné prvky, vždycky je v tom určitá nadsázka a vtip, která nedovolí filmu působit vysloveně hororově, ale uchovává si ten děsivý šmrnc. To se povedlo i tomuto filmu. Bohužel, pokud odhlédneme od stránky vizuálu a atmosféry, příběhově to na mě zanechalo jen velmi slabý dojem. Navíc jsem nečetla knihu a možná i proto jsem byla v příběhu o to víc ztracená. Přišlo mi, že v rámci děje a chápání celého toho světa časových smyček a podivných postav, toho bylo do filmu nacpáno až moc, a myslím si, že nemluvím pouze za sebe, pokud řeknu, že to bylo těžké pobírat. V pouhých dvou hodinách délky se sice hlavní postava přesune z pozice obyčejného kluka do pozice odvážného dobrodruha, který chápe všechny podivné okolnosti a dokáže pobíhat mezi časovými smyčkami, ale myslím, že běžný divák se tak v polovině filmu v ději ztratí a všechno mu to přestane dávat smysl. Mně to tedy smysl nedávalo a tak jsem si pak už prostě jen užívala ten vizuál a nápady. Ale to mi pak ke skvělému filmovému zážitku zkrátka nestačilo. Proto se nakonec kloním k o něco málo nižšímu hodnocení. ~(3,4)~ ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

No nádhera. Tim Burton ma opäť raz zaviedol do svojho čarovného sveta a opantal svojou jedinečnou atmosférou. Navyše príbeh je veľmi chytľavý, má to hlavu i pätu, a tiež tu sú aj motívy mojich obľúbených filmových prvkov, ako napr. hranie sa s časom a časové sľučky. Tiež tu behajú bubáci (výborne urobení), takže v tomto smere veľká spokojnosť. A čo je hlavné, všetko dokopy to divákovi nenútene ponúka veľmi príjemný pocit, akési detské poblúznenie a romantickú predstavu, že i z najväčšieho lúzera sa raz môže stať hrdina, že sny sa môžu stať skutočnosťou. Toto Burton vie majstrovsky, pričom sa dokáže vyvarovať trápneho klišé. Výborná záležitosť. 85/100 ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Příjemná podívaná, která se ke konci lehce zvrhává (ach ty nelogičnosti), ale tak už to občas u Burtona bývá. Já ty jeho podivnosti zkrátka můžu. Přesto jsem do filmu nešla s příliš velkým očekáváním, a odešla jsem mile překvapená. Ne nadšená, ale překvapená. Eva Green válí jako vždycky, vizuálně je to nádhera a atmosférou parádní. ()

Galéria (105)

Zaujímavosti (33)

  • Tim Burton hrá muža na kolotoči v zábavnom parku, ktorého zasiahne dekorácia kostlivca. Svoje cameo odôvodnil tým, že na konci natáčania nemala produkcia na výber, pretože jej dochádzal rozpočet, taktiež nemali dostupný štáb a nezískali oficiálne povolenie na natáčanie v danej lokalite, preto sa ich vždy zopár vkradlo na kolotoče na pár jázd. Z móla boli nútení niekoľkokrát odísť. (nirvana91)
  • Film se natáčel v Tampa Bay na Floridě, v Cornwallu a Blackpoolu ve Spojeném království a v obci Brasschaatu poblíž Antverp v Belgii. Supermarket z úvodu filmu se nachází v ulici 2333 34th Street South, ve městě St. Petersburg na Floridě. Dům dědy Abea (Terence Stamp) se nachází v Sun City Center na Floridě. Jakeův (Asa Butterfield) dům ve městě Largo na Floridě. Sirotčinec se natáčel na zámku Torenhof na severu Antverp v Belgii. Původně měl Tim Burton vyhlédnutý jiný dům, ale kvůli špatné statice v něm nemohl natáčet. (MTHRFCKR)
  • Slečna Peregrinová (Eva Green) sa prvýkrát objaví až v 30. minúte filmu. (belinko)

Súvisiace novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (viac)

Reklama

Reklama