Reklama

Reklama

Mladík Manolo sa musí rozhodnúť, či naplní očakávanie rodiny, alebo vypočuje hlas svojho srdca. Napokon sa vydá za jeho volaním a podnikne veľkolepú cestu, aby sa stretol so svojou skutočnou láskou a ochránil rodnú dedinu. Na svojich nebezpečných cestách naprieč tromi fantastickými svetmi čelí najhorším obavám, ale zároveň prežije tie najväčšie a najneuveriteľnejšie dobrodružstvá. (TV JOJ)

(viac)

Videá (23)

Trailer 2

Recenzie (164)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Aj keď je animácia sofistikovaná, s jej sympatičnosťou by sa dalo polemizovať. Neviem, či autori sa nechali inšpirovať Felliniho filmami, kde beží neoficálna súťaž "Nájdi aspoň jednu sympatickú postavu", alebo sa nechali inšpirovať niečím iným. Každopádne, kubistiký morpho-nápad pri macho postavičkách je trochu bizardný. Príbeh ale pre deti asi nebude. Oni nie sú veľmi zvedavé na klišé kecy o láske, dôkazoch o láske a myslím, že toto asi neocenia. Má sa vôbec oceňovať to, čo je v každej druhej americkej puberťáckej komédii?? Inak, animák pôsobí trochu ako galimatiáš, zbytočne veľa postáv. Bôžikov by som jednoducho odstránil a ponechal zápletku s banditmi. Hlášky a sem-tam nápady ale pobavili. Z tohoto pohľadu sa to Reel FX Creative štúdio podarilo. ()

simply 

všetky recenzie používateľa

Krásná animace a zajímavý příběh, ale to je tak asi všechno. Tak nějak jsem doufala v atmosféru Timových filmů jako jsou např. Ukradené Vánoce a jsem celkem zklamaná. Na to, že se příběh točí kolem smrti, tak mi tady chybí atmosféra, trochu té morbidity by taky neuškodilo, lepší prokreslení postav (ti teenageři na začátku mě vyloženě vytáčeli). Ve výsledku celkem promrhaný potenciál...škoda. ()

Reklama

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Hodně pěkně a originálně zpracovaná pohádka s netradiční tématikou zasazenou do Texasu a s ním spojených zvyků a tradic. Taktéž překvapilo téma smrti, respektive posmrtného života, ale ne s typicky morbidní vizí, nýbrž spíše takovou uměleckou a odlehčenou. Mně se to líbilo. Má to akci, je to dynamické a příběh je sice jednoduchý, ale poslouží svému účelu dostatečně. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pekný príbeh, aj po scenáristickej stránke naozaj nadpriemerné a s viacerými úctyhodnými posolstvami. Z tohto pohľadu naozaj nadšenie, o tom niet pochýb. Atmosféra mexického mestečka so zakomponovaným bojom o Lásku a vzájomnej rivality hudobníka/toreádora Manola a mestského hrdinu Joaquina ma fakt bavila. Pozdávali sa mi aj pesničky, ktoré sa tu z času na čas objavili. Avšak často tomu chýbal tak žiadúci dôvtip a úsmevné dialógy. Namiesto toho to bolo v mnohých okamihoch až zbytočne presýtené rôznymi akčnými scénami a "nesmrteľnými" banditami. No čo sa mi nepáčilo na celej rozprávke najviac bola tá drevená animácia postáv. Neviem aký bol v tomto zámer, že niektoré postavy vyzerali ako nejaké marionety a netuším prečo niektorí ľudia v dedine mali kadejaké poskrúcané nosy a prasacie rypáky. Fakt neviem načo to bolo dobré... ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Z výrazné výtvarné stylizace jsem se v úvodních momentech bezmála zhrozil, naštěstí vyprávěná mexická legenda (při níž počítačová grafika zdařile simulovala vyřezávané marionety) už vypadala o dost lépe a svět mrtvých nabídl i přenádherné a oku lahodící scenérie. Samotný romanticko-dobrodružný pohádkový příběh pak kromě pofiderní originality, přezpívaných písniček, mnoha kulturních svérázností / podivností přinesl bohužel i nemálo standardizované hlušiny. ()

Galéria (83)

Zaujímavosti (5)

  • Na konci filmu povie Sviečkár (Candle man), ktorého nahovoril Ice Cube, vetu: "Today was a good day," čo je aj názov jednej z jeho piesní. (megajalec)

Súvisiace novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (viac)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (viac)

Reklama

Reklama